Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żółta sypialnia?

Cebion

Recommended Posts

strasznie mdło.

Joliska jestem dla ciebie pełna podziwu. Ja byłabym tu bezsilna, tylko granat przychodzi mi do głowy i nie mam na myśli koloru. A ty masz świetne pomysły na uratowanie tego wnętrza.

jaksie, ja jestem pełna podziwu dla Twoich bezpośrednich opinii, serio.

Bo moje - bardzo podobne - pozostają tylko w sferze myśli. :D

I też podziwiam joliskę - nie tylko za świetne pomysły, ale i za usilne przekonywanie kogoś, kto chyba nie chce się przekonać (mimo założenia wątku z prośbą o radę).

oreganka - przedstawione tu rady są obiektywne i najlepsze z możliwych. Uwierz w to, jeśli nadal zależy Ci na opinii i co ważniejsze - na dobrym wnętrzu.

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

strasznie mdło.

Joliska jestem dla ciebie pełna podziwu. Ja byłabym tu bezsilna, tylko granat przychodzi mi do głowy i nie mam na myśli koloru. A ty masz świetne pomysły na uratowanie tego wnętrza.

jaksie, ja jestem pełna podziwu dla Twoich bezpośrednich opinii, serio.

Bo moje - bardzo podobne - pozostają tylko w sferze myśli. :D

I też podziwiam joliskę - nie tylko za świetne pomysły, ale i za usilne przekonywanie kogoś, kto chyba nie chce się przekonać (mimo założenia wątku z prośbą o radę).

oreganka - przedstawione tu rady są obiektywne i najlepsze z możliwych. Uwierz w to, jeśli nadal zależy Ci na opinii i co ważniejsze - na dobrym wnętrzu.

Granatami rzucamy na innym forum ;) Sama sobie się dziwię, ale chyba potrzebowałam odskoczni od swoich codziennych zajęć, a przy wyklejankach i szukaniu elementów wystroju mój mózg przestawia się na inne tory i odpoczywa :)

dziękuję serdecznie za cenne rady

gdyby nie wy to pewnie już teraz miałabym jarzębinę na ścianie;]

paneli nie kupiłam jeszcze

mam kilka wzorów na oku

definitywnie zrezygnowałam z tych które pokazywałam na początku

trochę boję się szarości ale powoli się przekonuję

mam jeszcze kilka pytań ale to jutro dziś muszę uciekać

Oczywiście moje wyklejanki były "z kluczem" ;)

Stawiałabym na szarości, bo jasne brązy są zbyt mdłe, a ta czerwień wskazana przez Atlager może się okazać nie dość zbliżona do calvadosa i olchy sypialnianej ... Wolałabym więc zdecydowany kontrast niż częściowe podobieństwo.

joliska, rano słońce mi w oczy świeciło przed kompem i to co nazywasz czerwienią wydawało się zupełnie innym kolorem :oops: teraz, wieczorem już mi nie pasuje :wink:

Mam magnolię w korytarzu - przyjemny kolorek. Dałam go eksperymentalnie do pomieszanych, jasno-ciemnych szarych kafli. Dla mnie na tyle dobrze wyszło, że zostanie na jakis czas aż do kolejnego natchnienia kolorystycznego (na ścianach oczywiście :wink: ). Podglądajacym budowę podoba się jeszcze bardziej :D.

Oreganko, fajnie, że "...powoli się przełamujesz..." do szarości. Kupiłam dzisiaj gazetkę Moje Mieszkanie (marzec 2010) - przypadkiem jest w niej sporo połączeń kolorów podobnych do Twoich i tych które Ci podpowiadają dziewczyny - polecam więc spacerek do najbliższego kiosku :wink:. A z panelemi to może zrób tak jak ja robiłam - wyprawa do kilku mniejszch sklepików z podłogami (zdecydowanie bez męża, z koleżanką najlepiej), uśmiech nr5 do sprzedającego :wink: , kompletne zagubienie :roll: , wsparcie koleżanki i ....wychodziłyśmy z wypożyczonymi (czasami nawet na parę dni) panelami :lol:. Z balterio to nawet kawałki podłogi dostałam bo mają wzorniki składające się z kilku paneli. A w domku układasz to sobie na podłodze w różnych miejscach, przekładasz, i próbujesz sobie z nimi chwilkę pożyć :wink: :wink: :wink: . Juz nawet nie pamietam ile tego do domu zniosłam, aż staneło na tym na czym stanęło :D

I jeszcze jedno oreganko - tak ku pokrzepieniu :wink: - z dobrej woli tu się produkuję, ale ... trochę jak "joliska" dla odpoczynku własnego, a trochę uciekam od swoich dylematów - od myślenia: jaka lodówka???, jaka pralka??? i.t.p., i.t.d. głowa czasmi mi pęka :cry:. Nie jesteś więc sama w tych cudownych ale wyczerpujących "mękach" :wink: urządzania własnego "królestwa" :D

jutro znowu panelowe łowy..

aż strach bo już muszę kupić koniecznie

a przed wyborem pralki i lodówki też własnie stoję

dodatkowe pytania się zrodziły

2 opcje usytuowania mebli w salonie

niezwykle istotne przed zakupem narożnika

opcja nr 1

http://images49.fotosik.pl/270/d6fe09bc746a056d.jpg

i opcja nr 2, która bardziej do mnie przemawia z uwagi na fakt że ściana, na której miałby stać narożnik jest dużo dłuższa

http://images38.fotosik.pl/265/36c3056af70d1350.jpg

jeszcze wrócę do paneli

bardzo mi się podobają panele z v-fugą

ale zewsząd słyszę że to niepraktyczne jest i ta fuga to tylko miejsce na kurz

Tez sie balam takich paneli, choc wygladaja super. Tu wersja dla Ciebie - imitacja szarawego drewna, jak dla mnie rewelacja. Kupowalam od tego sprzedawcy, bardzo dobre panele:

http://www.allegro.pl/item934793487_panele_podlogowe_ac4_8mm_v_fuga_mega_hit.html

I cena - tylko 33zl/m2

Ale poniewaz nie przepadam za sprzataniem, a miec bedziemy niecale 170m2 do sprzatania, kupilam takie z imitacja fugi i jestem bardzo zadowolona. Tylko szarawe takie trzebaby znalezc dla Ciebie...

U mnie:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/oqpIbbJfkSHnbe0lPB.jpg

narożnik taki mi się podoba

http://www.bodzio.pl/zdjecia/10520_1.jpg

można go jeszcze powiększyć

jest taniutki, wiadomo to nie naturalna skóra, ale nie mam aktualnie na zbyciu 6tys

tylko kolor inny wezmę

Ile kosztuje? Wybierz tkaninę, a nie skaj, błagam...