KrzyCz 08.07.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Niestety nie zwróciłem uwagi na to co robią murarze i teraz mam otwór w murze o wymiarach 2090x1560 gdzie ma być montowane okno o wymiarach 2065x1435. Wydaje mi się że te 12,5 cm to zdecydowanie za dużo jak na montaż parapetu i piankę montażową. Wysokość parapetu wychodzi na około 80 cm, nie chciałbym go podnosić podmurowując otwór. Wolałbym zmniejszyć otwór od góry – czy jest taka możliwość aby w prosty sposób nadbudować wnękę okienną o jakieś 5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.07.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 jasne wystarczy ze zamontujesz okno tak jak chcesz, zuzyjesz wiecej piany niz potrzeba, zakotwisz !!!!! dokladnie gore !!! (jesli kotwy za krotkie to je przedluz koniecznnie a nie zaginaj ich pod katem prostym do okna -jak inni to robia - to blad!!!. a pozniej te szpare wykoncz - albo tynkiem albo styropianem i siatka - dowolnie kotwa powinna byc lekko odchyona od swojej pierwotnej pozycji po wcisnieciu w rowki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyCz 08.07.2005 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Czyli mam najpierw zamontować okno na kotwach po czym zostanie mi od góry około 6 cm przerwy gdzie wkładam 5 cm styropianu, a następnie piankuje całe okno i obrabiam tynkiem.Chyba dobrze zrozumiałem.Jeśli tak to dziekuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 08.07.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Hola mości panowie, czy nie będzie tak, że będzie nadproże a pod nim, we wnęce okiennej kawałek ścianki i dopiero rama okienna? Żeby to głupio nie wyglądało... Ja mam jedno nadproże za wysoko w porównaniu do innych (o ok. 20cm) i zostanie to wyrównane GK (a więc na gotowo wnęka okienna będzie identyczna jak pozostałe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 08.07.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Hola mości panowie, czy nie będzie tak, że będzie nadproże a pod nim, we wnęce okiennej kawałek ścianki i dopiero rama okienna? Żeby to głupio nie wyglądało... Ja mam jedno nadproże za wysoko w porównaniu do innych (o ok. 20cm) i zostanie to wyrównane GK (a więc na gotowo wnęka okienna będzie identyczna jak pozostałe). G-k to ewentualnie od wewnątrz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 08.07.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Jasne chodziło mi od wewnątrz. Od zewnątrz i tak będzie wszystko obrobione styropianem, więc nie będzie widać, gdzie się kończy nadproże, ale od środka to co innego, bo jest wnęka okienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyCz 08.07.2005 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Akurat tak się składa że odległość między sufitem a nadprożem wynosi około 10 cm, więc jak dodam 5 cm będzie jak najbardziej wporządku - tak przynajmniejj myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts