Apolodoros 08.07.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witam WszystkichCzy warto dopłacić do dachówki ceramicznej? Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 08.07.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Nikt nie udzieli Ci na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi. To tak jakbyś pytała się, czy budować z silikatów czy ceramiki. Na takie pytanie moze odpowiedzieć tylko sam inwestor. Jak masz dużo kasy to daj drogą ceramiczną, ja przynajmniej bym tak zrobił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 09.07.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Zgadzam sie z mario pab to zalezy tylko od inwestora. Jak Cie stac kup ceramiczna a jak masz mniej kasy cementowa. Ja jestem na etapie kupna dachówki firmy braas romańska w technologi cisar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 13.07.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Właśnie tutaj można zaoszczędzić. Te 10 tys różnicy na końcu budowy może być na wagę złota. Jeśli pytasz to znaczy, że nie jesteś krezusem i finanse są dla ciebie ważne - jak dla większości. Mamy dachówkę cementową antracytową i wyglada naprawde dobrze. Też mnie na początku kusiła ceramiczna. Jeśli potrzebujesz dachówkę w kolorze naturalnym tj ceglastym to różnica może być mniejsza ale inne kolorki są dużo droższe. U nas byłoby to własnie 10 tys. Jest koniec budowy, poszło te 10 tys i jeszcze zabrakło min. 10 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 13.07.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 książki nie ocenia się po okładce,ale dom to nie książka...;kup ceramiczną,na dach będziesz patrzył dopóki nie sprzedasz domu,u mnie wykonawcy i kilku przechodniów gapiów stwierdziło-piękna dachówka,musiała być bardzo droga (wcale nie była-rupp rubin kasztan (teraz brass),sprowadzona z niemiec ;suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 13.07.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Ceramiczna czy cementowa?To może zupełnie z innej beczki. Spójrz na dachy sąsiadów i połóż taką dachówkę jak oni mają ( no chyba , że blachy wkoło , albo pstrokacizna pokryć ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.07.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Właśnie tutaj można zaoszczędzić. Te 10 tys różnicy na końcu budowy może być na wagę złota. też tak uważam. Mamy dachówkę cementową antracytową i wyglada naprawde dobrze. Jakiej firmy masz dachówkę? wygląda naprawdę dobrze też myślę o podobnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 14.07.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Dzięki za miłe słowo. Dachówka jest firmy IBF . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.07.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 A to mnie zaskoczyłeś, nie wiedziałam że IBF ma w ofercie antracyt. Jesteś zadowolony z tej dachówki? Słyszałam negatywne opinie na jej temat a myślę że najbardziej wiarygodne informacje na temat jakiś produktów pochodzą od ich użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 14.07.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Dokładnie zdania są podzielone... warto negocjować!My wstępnie wybraliśmy Euronit, ale dostaliśmy ciekawą ofertę na Creaton i na tą właśnie się zdecydowaliśmy ... dostawa 36.07.Różnica 6 tys na dachu 240 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 15.07.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 jesteś zadowolony z tej dachówki? Słyszałam negatywne opinie na jej temat Na razie zadowolony z wizualnego efektu- równo położona prezentuje sie okazale, co do strony jakościowej żadnych mikropęknięć czy wykwitów to tej pory nie stwierdziłem ( kładliśmy ją w lutym tego roku) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 17.07.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Napewno warto jesli ceramiczna bardziej Tobie podchodzi.Ja suferowalem sie forma dachowki i nie wybieralem jej pod katem materialowym.Opisywalem to w moich postach ktore wykasowalem.Mialem wielki dylemat po wybraniu dachowki poniewaz kilka osob twierdzilo ze jest to zly wybor. Nie pokrylo sie to z tym co stwierdzilem na wlasne oczy, wiec ponownie przedstawiam to co mnie uspokoilo. Panie i panowie,ponownie przedstawiam:dachowka cementowa ,zwykla szara wylewana do form w bardzo prymitywnych warunkach - "podworkowych".Pochodzi z czasow wykonania stodoly 1906 rok,woj. dolnoslaskie.http://img233.imageshack.us/img233/7640/dachowkabetonowa1906r2mv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 18.07.2005 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Po przemyśleniach i analizach, wezmę ceramicznąTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.07.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Czyli jednak masz nadwyżke pieniędzy Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 18.07.2005 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Tej nigdy za wiele i każdy grosz się liczy ale chyba są rzeczy do których warto troche dołożyćTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.07.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Tylko, że jakościowo betonowe nie są wcale złe, a jak dobrze przejrzeć forum z ostatniego okresu to ceramiczne miały trochę wpadek - przy betonowych nie było to tak widoczne.Ogólnie - mech rośnie i tu i tu chyba, że weźmiesz jakieś szkliwione, ale tu nie mozna mówić o oszczędności..., Trwałość wcale nie jest gorsza w przypadku betonowych (zobacz post powyżej). Fakt, że jest trochę cięższa. Betonowa najczęściej ma tańsze dodatki a te często decydują bardziej o cenie dachu niż dachówka podstawowa.Tak na prawdę to powinniśmy raczej wybrać to pod czym będziemy się dobrze czuli psychicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 18.07.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Jeśli ma sie z czego dołożyć to nie warto sie zastanawiać tylko wybrać tę która wizualnie podoba się najbardziej. Inna sprawa, że na poczatku każdy miał z czego dołożyć, gorzej na końcu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 18.07.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Jeśli chodzi o jakość i wytrzymałość,to jedna i druga przeżyje moje wnuki.W ceramice jest większy wybór wzorów i kolorów.Ale czy będziesz trzymał na dworze gości i kazał im się gapić na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 18.09.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Ja sie skusiłem na ceramiczna ale dziś bym kupił cementowa np.Braasa.Cena ceramicznej jest prawie o połowę większa niż cementowej ale chyba cementowa jest cięższa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 19.09.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam Wszystkich Czy warto dopłacić do dachówki ceramicznej? Proszę o opinie jesli sie ma kase to warto ja nie mam wiec robie z ceramicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts