zibi.maz. 10.01.2003 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Czy ktos z forumowiczów stoi przed takim dylematem jak ja?Działka nad jeziorem i duży nacisk "lepszej połowy" zeby zacząć budowę domu na wiosnę. W hali stoi jacht wymagający jeszcze wykończenia i włożenia sporej kasy a potem juz tylko wiatr i woda!Jak pogodzić wodę z ogniem? Pozdrowienia dla wszystkich budujących żeglarzy i stopy wody pod kilem / nie pod fundamentem/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 10.01.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Zibi - my w zeszłym roku pojechaliśmy na spływ Popradem mając zrobioną jedną stronę dachu - no bo tak wypadło. Myślę, ze da się pogodzić, wiadomo, że trzeba więcej planować i że urlopik nie będzie taki długi, ale zawsze coś można dla siebie uszczknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 10.01.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Ahoj!na Radunię nigdy mi się nie składało bo ..to blisko może następnym razem ..Szekle a co za mocno szumi czy masz sztorm? Zibi fakt jacht i budowa to dylemat ja bym to pierwsze niestety ojciec mojemu dziecku twierdzi że chałupka! może oni się z twoją żonką znają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szekle 10.01.2003 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Gabi to znaczylo ze jak jestem akurat w pracy to mam za oknami morze .A tak szczerze mowiac myslalem ze od razu zaskoczysz ze jestem plywajacym. Co do Raduni to zaluj,wlasnie dlatego ze tak blisko ,bo mozna zrobic splyw jedno albo dwudniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi.maz. 10.01.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Polecam wszystkim trasę kajakową z Bornego Sulinowa rzeką Piławą.Szczególne atrakcje to żeremia bobrowe, poniemieckie budowle hydrotechniczne a przede wszystkim rozległe Bagna Nadarzyckie( mozna się zgubić bo nie ma wyznaczonych torów wodnych).Płynąłem tym szlakiem w 1998. Jeśli ktoś planuje urlop na Podlasiu to niesamowite wrażenia robi spływ Biebrzą - konieczne zobaczyć zabytkowe forty w Osowcu, też byłem w 2000 roku i gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 13.01.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Szekle teraz to jasne, chyba ten piatek mi się rzucił na głowę że nie zaskoczyłam. Teraz to się zastanawiam czy się nie znamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 13.01.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Gabi - ja codziennie mam styczność z morzem - taka praca, na razie u Poskiego armatora - może w przyszłości gdzieś dalej. Ale latem chętnie żegluję jeśli tylko starcza czasu. Z kamiennej to masz wspaniały widok. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szekle 13.01.2003 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Gabi mam Cie za usprawiedliwiona ( piatek). Ale zachodze w glowe skad ten pomysl o naszej znajomsci , czysbys rozpoznala moj styl( prawie jak znany literat, gdyby nie to ze pisze dwoma palcami) czy po prostu znasz tak duzo plywajacych. A z drugiej strony w naszej"rybackiej wiosce " trudno sie nie znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 29.01.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 raczej to drugie bo siedzę w temacie parę lat /jak ten czas leci/ kłania się szkoła wybrzeza zachodniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.01.2003 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Czyżby Trzebież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 20.05.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 No to ja ze swej strony polecam Wigry i Czarna Hancza w dol, a pozniej w gore pod prad. rewelka. Nie do opisania jest wyraz twarzy ludzi plynacych spokojnie z pradem, kiedy mija ich kilka kajakow dralujacych pod prad, na dodatek scigajacych sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 21.05.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 HeeejA ja zapraszam na spływ nad Narwią - nigdzie nie jest tak pięknie. Nawet moim zdaniem Biebrza takich uroków nie posiada. Za mało nasz zakątek reklamują, Ci z nad Biebrzy mają chyba większe nakłady na reklamę.Jest śliczniutko : łosie, zajączki, bociany, bąki, czaple, gęsi, czajki, a w majowe wieczory donośny rechot żab.PS: Właśnie buduję się nad Narwią i nie chciałabym gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 30.10.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Ooo, jaki sympatyczny wątek! Zastanawiałam się, gdzie się wszyscy żeglarze ukryli, a tu pod kajakarskim płaszczykiem całe towarzystwo... Pora roku wprawdzie na ten temat nie odpowiednia (chociaż mam kolegę - wodniaka dla którego sezon trwa cały rok, i to bynajmniej nie w ciepłych krajach), ale w temacie łączenie budowy z rekreacją (konflikt interesów ), kajaczki są lepsze, bo to chyba najtańsza możliwa wersja wakacji - my w przyszłym roku planujemy spływ. A i nasz młodszy będzie w przyszłe wakacje prawie 3-latkiem, nada się już na załoganta. Rejsy na razie muszą poczekać. A tak przy okazji, może zaplątał się tu także jakiś miłośnik deski z żaglem? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 19.05.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Witam Wontek troche zapomniany wiec odświeżam Jestem posiadaczem kajaku typ sportowy troche nie wygodny bardzo wywrotny. Kajak posiadam chyba już 4 lata i jeszcze nie byłem nie stety na spływie tylko pływam sobie po jeziorach ale to nie to jak spływ rzeką napewno Pytanko czy w okolicy woj Lubuskiego są fajne spływy kajakowe i czy może ktoś organizuje z was albo coś w tym stylu a pozatym mam pytanko czy kajak wersja spetowa 2 osobowa nadaje sie na spływy bo z wody do niego nie wejdzie sie bo sie wywraca ale nieźle pocina sie tylko to na spływach nie jest potrzebne dno kajaku jest pół okrągłe i dlatego jest takie wywrotne a wy jakie macie ?? PS. GABI widze ze mamy nastepną ceche wspulną poza posiadaniem tego samego domku chodzi o ten sam projekt czyli SASANKE niezły zbieg okoliczności teraz doszło kajakarstwo POZDRAWIAM ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.05.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Wreszcie synoptycy zapowiadają pogodny weekend...no przynajmniej u mnie. Może uda mi się w końcu przewietrzyć nasz stary kajaczek- składaczek. Niestety podobnie jak u ARi-ego nie mam w pobliżu rzek do spływu kajakowego, zatem zostaje tylko pobliski Zalew i wkurzanie wędkarzy . W myśl powiedzeniu jak się nie ma co sięlubi to się lubi co się ma pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 26.05.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Edzia Ty pływasz fiu fiu do Twojego domku pasowała by tratwa lub kajak drewniany strugany Ja narazie nie zamieżam pływać bo niechce mi sie bagażniku zakładać na dach bo go ostatnio na dniach ściągnełęm bo mnie wkużał bo wył ale jak słonko przyświeci to nie wytrzymam i śmigne nad jeziorki POZDRAWIAM KAJAKARZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 27.06.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Witam Jak tam KAJAKI zwodowane ????? Ja jeszcze nie zwodowałem niemam jakoś czasu ale to musi sie zmienić !!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 17.08.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Witam Nikt tu nic nie klika potopili sie czy co ???? Prawde mówiąc ja swoim kajakiem jeszcze nie pływałęm tylko wypożyczyłem pare razy bo tak czasu sie nie ma ale jak w tym roku nie popływam swoim kajakiem to sie wkuże Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.02.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Melduje sie na pokładzie. Uwielbiam pływac kajakiem. Ostatnio nie mam za wiele czasu, ale jak już się "ustatkuje" to kupię sobie swój własny kajaczek Na studiach mielismy z kolegami wielki plan CAŁA WISŁA od poczatku to samego morza, na planach sie zakonczyło ale kto wie......... jeszcze dużo wody przedemną Osobiscie polecam Słupie na trasie Słupsk Ustka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 10.02.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Ale stary temat żeś odkopał Ja też jestem wodnolubny i kajaki i wędkarstwo nie są mi obce. Pojezierze Lubuskie jest całkiem sympatyczne do pływania. Czyściutkie jeziora to jest to czego potrzeba. Polecam spływ od rejonów Bledzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts