Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kajakarze wszystkich rzek

Gość res

Recommended Posts

Czy ktos z forumowiczów stoi przed takim dylematem jak ja?Działka nad jeziorem i duży nacisk "lepszej połowy" zeby zacząć budowę domu na wiosnę. W hali stoi jacht wymagający jeszcze wykończenia i włożenia sporej kasy a potem juz tylko wiatr i woda!Jak pogodzić wodę z ogniem? Pozdrowienia dla wszystkich budujących żeglarzy i stopy wody pod kilem / nie pod fundamentem/.

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecam wszystkim trasę kajakową z Bornego Sulinowa rzeką Piławą.Szczególne atrakcje to żeremia bobrowe, poniemieckie budowle hydrotechniczne a przede wszystkim rozległe Bagna Nadarzyckie( mozna się zgubić bo nie ma wyznaczonych torów wodnych).Płynąłem tym szlakiem w 1998. Jeśli ktoś planuje urlop na Podlasiu to niesamowite wrażenia robi spływ Biebrzą - konieczne zobaczyć zabytkowe forty w Osowcu, też byłem w 2000 roku i gorąco polecam.

Gabi mam Cie za usprawiedliwiona ( piatek). Ale zachodze w glowe skad ten pomysl o naszej znajomsci , czysbys rozpoznala moj styl( prawie jak znany literat, gdyby nie to ze pisze dwoma palcami) czy po prostu znasz tak duzo plywajacych. A z drugiej strony w naszej"rybackiej wiosce " trudno sie nie znac.

• 3 weeks później...
  • 3 months później...

Heeej

A ja zapraszam na spływ nad Narwią - nigdzie nie jest tak pięknie. Nawet moim zdaniem Biebrza takich uroków nie posiada. Za mało nasz zakątek reklamują, Ci z nad Biebrzy mają chyba większe nakłady na reklamę.

Jest śliczniutko : łosie, zajączki, bociany, bąki, czaple, gęsi, czajki, a w majowe wieczory donośny rechot żab.

PS: Właśnie buduję się nad Narwią i nie chciałabym gdzie indziej.

• 5 months później...

Ooo, jaki sympatyczny wątek! Zastanawiałam się, gdzie się wszyscy żeglarze ukryli, a tu pod kajakarskim płaszczykiem całe towarzystwo... :wink:

Pora roku wprawdzie na ten temat nie odpowiednia (chociaż mam kolegę - wodniaka dla którego sezon trwa cały rok, i to bynajmniej nie w ciepłych krajach), ale w temacie łączenie budowy z rekreacją (konflikt interesów :( ), kajaczki są lepsze, bo to chyba najtańsza możliwa wersja wakacji - my w przyszłym roku planujemy spływ. A i nasz młodszy będzie w przyszłe wakacje prawie 3-latkiem, nada się już na załoganta.

Rejsy na razie muszą poczekać. :(

A tak przy okazji, może zaplątał się tu także jakiś miłośnik deski z żaglem? Pozdrawiam! :D

• 6 months później...

Witam :wink:

Wontek troche zapomniany wiec odświeżam :p

Jestem posiadaczem kajaku typ sportowy troche nie wygodny bardzo wywrotny. Kajak posiadam chyba już 4 lata i jeszcze nie byłem nie stety na spływie tylko pływam sobie po jeziorach ale to nie to jak spływ rzeką napewno :D

Pytanko czy w okolicy woj Lubuskiego są fajne spływy kajakowe i czy może ktoś organizuje z was albo coś w tym stylu a pozatym mam pytanko czy kajak wersja spetowa 2 osobowa nadaje sie na spływy bo z wody do niego nie wejdzie sie bo sie wywraca ale nieźle pocina sie tylko to na spływach nie jest potrzebne :D dno kajaku jest pół okrągłe i dlatego jest takie wywrotne a wy jakie macie ??

PS. GABI widze ze mamy nastepną ceche wspulną poza posiadaniem tego samego domku chodzi o ten sam projekt czyli SASANKE :wink: niezły zbieg okoliczności teraz doszło kajakarstwo

POZDRAWIAM ARi :wink:

Wreszcie synoptycy zapowiadają pogodny weekend...no przynajmniej u mnie. Może uda mi się w końcu przewietrzyć nasz stary kajaczek- składaczek.

Niestety podobnie jak u ARi-ego nie mam w pobliżu rzek do spływu kajakowego, zatem zostaje tylko pobliski Zalew i wkurzanie wędkarzy . :roll: W myśl powiedzeniu jak się nie ma co sięlubi to się lubi co się ma :)

pozdrawiam

Edzia

Edzia Ty pływasz fiu fiu do Twojego domku pasowała by tratwa lub kajak drewniany strugany :D

Ja narazie nie zamieżam pływać bo niechce mi sie bagażniku zakładać na dach bo go ostatnio na dniach ściągnełęm bo mnie wkużał bo wył :) ale jak słonko przyświeci to nie wytrzymam i śmigne nad jeziorki :wink:

POZDRAWIAM KAJAKARZY :wink:

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 years później...

Melduje sie na pokładzie.

Uwielbiam pływac kajakiem. Ostatnio nie mam za wiele czasu, ale jak już się "ustatkuje" to kupię sobie swój własny kajaczek :D

Na studiach mielismy z kolegami wielki plan CAŁA WISŁA od poczatku to samego morza, na planach sie zakonczyło ale kto wie......... jeszcze dużo wody przedemną :wink:

Osobiscie polecam Słupie na trasie Słupsk Ustka :D