bezele 08.07.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witam Mam pytanie czy zespawanie strzemion do belek fundamentowych to dobre rozwjazanie, o ile mi wiadomo powinno sie skrecac drutem wjazalkowym ale moj murarz postanowil je zespawac ....bo bedzie szybciej.. czy to nie oslabi konstrukcji belek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.07.2005 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Zgrzewanie jest jak najbardziek prawidłowe pod warunkiem ,że jest stosoweane do stali spawalnych (spajalnych) np. St3SX,18G2..itd. - podaj dokłądną klasę stali to wtedy będzie można co powiedzieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 09.07.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Strzemion sie nie spawa!!! Moze to obnizyc wytrzymalosc belki. drut w miejscy spawania bedzie mial mniejsza wytrzymalosc. Szybciej nie znaczy lepiej i nie pozwalj na wynalazki swojemu murarzowi. Do wiazania slurzy drut wiazalkowy i tez sie szybko nim wiaze. Jesli chcesz byc pierwszym który zastosowal spawanie to mozesz spawac ja Ci jednak nie proponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 09.07.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 @Geno spawania a zgrzewanie to troszke co innego a co do spawania, to juz bylo wiele razy na forum, i tak naprawde to nikt nie wie czy spawac czy nie, zdania sa podzielone, ja jestem jednak na NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.07.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 @Geno spawania a zgrzewanie to troszke co innego a co do spawania, to juz bylo wiele razy na forum, i tak naprawde to nikt nie wie czy spawac czy nie, zdania sa podzielone, ja jestem jednak na NIE Wiem natomiast spawać się też spawa jeno łukiem elektrycznym polecam PN-B-03264 okt. 8.1.4 Łączenie prętów drutem wiąaałkowym stosuje się raczej na małych inwestycjach - przy dużych to zbyt czasochłonne a przy siatkach to byłaby niekończąca się praca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 09.07.2005 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 ...widze ze zdania sa podzielone ale dzieki za opinie, w sumie strzemjona zostaly zespawane rozmawialem na ten temat z kierownikiem budowy i nie mjal nic przeciwko temu.. ale pozyjemy zobaczymy fundamenty zostaly juz dzis zazbrojone i zalane mam nadzieja ze bedzie ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts