dizers 09.07.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 witammam plan działki ale muszę jeszcze sprawdzić czy ma odpowiednią wielkość gdzie mogę się tego dowiedzieć ????(chyba jest określone jakieś minimum) a jeśli nie spełnia określonego minimum to co wtedy ?? mozna to jakoś obejść ?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 09.07.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Minimum to możliwośc zbudowania domku który tam chcesz postawić w zgodzie z obowiązującymi odległościami od granic sąsiednich działek (3 lub 4 metry) i innymi uwarunkowaniami narzucanymi przez Warunki Zagospodarowania Terenu lub miejscowy plan zagospodarowania terenu (np odległości od drogi, linia zabudowy , %zabudowy i % powierzchni biologicznie czynnej. Według mojej wiedzy jak to wszystko przemyślisz to bedziesz wiedział czy owa działka jest odpowiednia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.07.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Wydział architektury w Twoim urzędzie.PozdroJ ...a w warunkach masz podany dopuszczalny % zabudowy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 10.07.2005 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 tylko że jest jest mały problemik bo działka jest wąska i utrzymanie odległości 3 metrów od granicy jest niemozliweco w takim wypadku ??można postawić np.1 metr od granicy ?? (pewnie uzyskanie pozwolenia będzie prawie niemożliwe)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 10.07.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 tylko że jest jest mały problemik bo działka jest wąska i utrzymanie odległości 3 metrów od granicy jest niemozliwe co w takim wypadku ?? można postawić np.1 metr od granicy ?? (pewnie uzyskanie pozwolenia będzie prawie niemożliwe) pozdr Ja bym sie na zapas nie martwił. Kolega Rydzu przeszedł procedurę budowania w granicy i z pewnością wie dużo qwiecej na ten temat. Myślę że możesz się wczytać w jego Dzienik budowy i może nawet z nim sie skontaktować. Poniżej link i cytat. Pozdrawiam. http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=341416&highlight=koszyczek+rydz%F3w#341416 Cytuję fragment postu Wysłany : Pią Cze 04, 2004 8:39 am Temat postu : Załatwiamy odstępstwo Jak zaraz na wstępie ustaliliśmy budynek będzie posadowiony w granicy (a właściwie w 2 granicach) działki. Na początku oczywiście nijak nie wiedzieliśmy jak się do tego zabrać. Na szczęście nasz architekt numer 1 wiedział. Gdy nasz projekt zawarł się juz w okreslonej bryle i następowały tylko drobne jego korekty przyszedł czas na wystąpienie o odstepstwo. W naszym imienu napisał stosowne dokumenty które tylko musiałem podpisać. Tak ogólnie wniosek o odstepstwo zawierał w naszym przypadku: - wniosek właściwy zawierający opis działki, planowanej inwestycji i uzasadnienie występowania o odstepstwo - kopii decyzji WZiZT - mapy zasadniczej w skali 1:500 - zgodę sąsiadów na budowę w granicy - ksero mapy do celów projektowych z wrysowanym planowanym budynkiem - rzuty poszczególnych kondygnacji budynku i jego przekroje Po złozeniu tego w urzędzie juz po 5 dniach dostałem kopię pisma wysłanego przez nich do Ministerstwa Infrastruktury w sprawie wniosku o udzielenie odstępstwa. Od tego momentu trwa to z reguły około 3 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts