lw73 09.07.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 WitamPozwolicie że napiszę za mojego brata.Niestety mysiał wyjechać z tego wspaniałego:-) kraju jako że nie miał tu przyszłości miał firmę remontowo budowlaną niestety nasze państwo zrobiło wszystko by zniszczyć to co miał.Został sam i jakoś sobie radził ale klienci w Polsce są straszni (może nie wszyscy ale większość). Gdy przychodziło uregulować rachunek bardzo często mówili że mogą zapłacić mniej srednio o 30% Chłapak stwierdził ze ma dosc dogadał się w Anglii i stać go na wszystko a za wykonaną prace dostaję od klientów dodatkową kaskę i zarobki 5 razy wyższePozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 09.07.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Witam Pozwolicie że napiszę za mojego brata. Niestety mysiał wyjechać z tego wspaniałego:-) kraju jako że nie miał tu przyszłości miał firmę remontowo budowlaną niestety nasze państwo zrobiło wszystko by zniszczyć to co miał. Został sam i jakoś sobie radził ale klienci w Polsce są straszni (może nie wszyscy ale większość). Gdy przychodziło uregulować rachunek bardzo często mówili że mogą zapłacić mniej srednio o 30% Chłapak stwierdził ze ma dosc dogadał się w Anglii i stać go na wszystko a za wykonaną prace dostaję od klientów dodatkową kaskę i zarobki 5 razy wyższe Pozdrawiam Marek nic dodac nic ujac to tak jakbys opisal moja sytuacje, opuscilem ten kraj i pracuje za euro, inwestorzy w polsce to koszmar ( naturalnie sa wyjatki ) wiem ze sie narazam, ale takie sa fakty za taka sama prace dostaje 4 razy wiecej nie ma mowy o jakis niedoplatach a na koniec dobre piwo i griil to norma. i w polsce i zagranica pracuje takimi samymi metodami i narzedziami mam zadowolonych klientow i rowniez jestem zadowolony. pozdrawiam i inwestorow i wykonawcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernard 24.07.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Przed miesiacem wrocilem z Niemiec gdzie przepracowalem z przerwami ok. 12 lat / wykonujac roboty remontowo- budowlane tj.instalsacje C.O.- wod.-kan.,elektryczne, konstrukcje scian wewn. okladane pltami gipsowymi, podlogi, glazura i terakota / wszystko na czarno. Ciagle pod strachem i w stresie ze nie legalnie. Z wyplata nigdy nie bylo problemow, otrzymywalem czesto nie tyle piwo co premie po zakonczone pracy , choc ostatnio zarabialem 9 Euro na godzine. Wrocilem bo myslalem,ze i tu mozna godnie pracowac i zyc pracujac legalnie. Czytajac WASZE FORUM i rozgladajac sie za praca w Polsce stwierdzilem, ze kraj ten jest zbyt mocno skorumpowany, i niemal kazdy inwestor mysli jak kogos wykiwac by nie zaplacic pracownikowi za wykonanie legalnej pracy, to gdzie jest wiekszy stres? Chyba trzeba wiac z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 25.07.2005 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam Ja "wymelduję" się z tego kraju jak tylko brat znajdzie mi pracę a Anglii. Mam doś tego wegetowania bo chyba tak trzeba to nazwać. W TV mówią o wzroście gospodarczym paranoja!!! Tak więc ludzie jak tylko macie takie możliwiści to wyjeżdżajcie z tego bagna, bo tu lepiej na pewno nie będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts