nordma 09.07.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Witam,Czy ktos dom+ogrod w strefie K.Znajoma powiedziala mi, ze przy nasadzeniach w ogrodzie bede potrzebowala na kazdy krzaczek zgode konserwatora zabytkow.Czy mial ktos do czyniania z konserwatorem zabytkow?Mozna wykluczyc swoj dom i ogrod ze strefy K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 10.07.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 mam dom z ogrodem w strefie, która jest pod ochroną konserwatora zabytków.Teraz robię remont domu i wszystko to, co dotyczy budynku, a więc rozbudowę, ocieplenie ścian, wygląd okien uzgadniałam z konserwatorem zabytków.Jeśli jednak chodzi o ogród, to nie pytam konserwatora czy, gdzie i jaki krzaczek mogę posadzić pozdrawiam-ania ps czy wTwoim przypadku nie chodzi o konserwatora przyrody i raczej wycięcia krzaczków/drzewek w ogrodzie?? ps może tutaj (pod hasłem "ochrona zabytków") znajdziesz więcej interesujących Cię informacji: http://www.piib.org.pl/index.php?id=aktyp&SID=3fc7bc693d4c2222c89237ec6296953f Na Twoim miejscu sprawdziłabym zapisy planu zagospodarowania przestrzennego miejsca które Ciebie dotyczy i porozmawiałabym z konserwatorem zabytków, aby wyjaśnił Twoje wątpliwości.....to taka najprostsza droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordma 11.07.2005 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Dzieki aries za odpowiedz. wiec mowisz, ze istnieje ktos taki jak...konserwator przyrody... A gdzie grasuje konserwatorzy?W jakim urzedzie ich szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 11.07.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 http://www.nashedo.terramail.pl/ur.html#Urząd%20Miejski Wrocław - Dolnośląski Urząd Wojewódzki - Wojewódzki Konserwator Przyrody tel. 340-68-23 Urząd Miejski Sukiennice 9 - Miejski Konserwator Zabytków tel. 340-83-85... w zależności od problemu jaki Cię trapi tutaj z pewnością połączą Cię lub wskażą odpowiednią osobę, która udzieli Ci jednoznacznych odpowiedzi na Twoje pytania pozdrawiam-ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordma 11.07.2005 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Jeszcze raz wielkie dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 11.07.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Jeśli jesteś szczęśliwą posiadaczką zabytkowego domu (dworu, pałacyku, willi) to pewnie bedziesz musiała przedstawić projekt szaty roślinnej do akceptacji, chodzi głównie o niezasłanianie osi widokowych na bynek, czyli o niepotrzebne i zbyt bliskie domu sadzenie wysokich drzew, krzewy mają w tym przypadku mniejsze znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts