holikk 09.07.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Czy ktoś z Was ma wiedzę na temat tych okien- jakość, która firma tańsza, przyjazność dla klienta ? Przejrzałem dużą ilość postów, część informacji przeczytałem; chciałbym bardziej opinii skondensowanych, może jacyś fachowcy zabiorą głos? holikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlow 10.07.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 ADPOL - wczoraj odbierałem dom od developera - na 13 okien drewnianych z tej firmy 3 do wymiany a cała reszta do regulacji - choc podobno były juz regulowane. Taj jest moja wiedzia na temat tych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 10.07.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Czy ktoś z Was ma wiedzę na temat tych okien- jakość, która firma tańsza, przyjazność dla klienta ? Przejrzałem dużą ilość postów, część informacji przeczytałem; chciałbym bardziej opinii skondensowanych, może jacyś fachowcy zabiorą głos? holikk odpusc sobie adpol reklame maja jeszcze jako taka , ale co do okien to bym ich nie chcial. sluzbowo mialem do czynienia z p. prezesem i z niesmakiem opuscilem spotkanie. co do drugiej firmy nic nie mam do powiedzenia. moge polecic firme z żórawiny kolo wrocławia nie slyszalem zlego slowa ( co nie znaczy ze sa doskonali ) rowniez nie polecam drutex-u okien drewnianych na kilka dostaw nie wszystkie okna byly idealne, ale usterki zostaly usuniete i klijent byl zadowolony a o to przeciez chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.07.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Dla mnie Gebauer to I ligaSam wybrałem Naturę i teraz uważam, że nie ustepuje Gebauerowi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.07.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 nurni, to jest Twoje zdanie ja od dłuuugiego czasu poszukuję okien drewnianych i uważam, że Natura niestety zostaje w tyle za Gebauerem cenowo są atrakcyjniejsze ale nic poza tym choćby np sam mechanizm do okien tarasowych przesuwnych estetyka wykonania, elementy maskujące itp także proszę o obiektywizm ale... to jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.07.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 dla mnie pierwsza liga to Groklin a nie jakis tam Gebauer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 10.07.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Mam Urzędowskiego i naprawdę jestem z okien (i drzwi wejściowych) zadowolona. Okna Adpolu-mają moi sąsiedzi i nie narzekają-może zależy to od dealera. Sama swojego czasu też robiłam u nich wycenę ale mimo wszystko "U" wychodził taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 10.07.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 mam Gebauera, jestem zadowolona jeżeli chodzi o przyjazność dla klienta, to są bardzo bardzo BARDZO... przynajmniej dla takiego, który ma ponad 30 okien aha, okna też sa ok polecam!! [ja wszystko załatwiałam w siedzibie - w tarnowie opolskim - telefonicznie/mailowo - oni przyjeżdzają bardzo chętnie, u mnie byli chyba z 5 razy, w tym raz dla pomiaru, 2 dla sparwdzenia pomiaru [ z własnej inicjatywy], 3 z umową do podpisu i po kasę, 4 do montazu, 5 z jakimiś listwami, których zapomnieli przy 4 wizycie ale poodbno sa jeakieś punkty sprzedaży w Wawie czy gdzieś, tylko nie wiem, czy jest w ogóle sens tracić czas na chodzenie tam bo oni przyjadą do Ciebie ze wszystkim co mogliby ci pokazać w punkcie sprzedaży] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.07.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 lidka,czy z Twojej wypowiedzi wynika, że raczej należałoby udać sie od razu do producenta Gebauera a nie korzystać z punktu sprzedaży?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 10.07.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Cytat:"Przyjechał kierownik działu jakości z Gebauera. Oto co napisał w raporcie: Uszkodzenia: 1. okno środkowe w wykuszu (170(wys)x127) RU - skrzydło jest wypaczone o około 5mm na zewnątrz, nie można uchylać, nie zgadzają się przekątne skrzydła 2. okno w salonie (249x270 całość: ma 3 części), środkowe skrzydło RU- skrzydło jest wypaczone o około 7 mm od strony wewnetrznej skrzydło lewe, R - jest wypaczone od strony zewnętrznej o 5 mm 3. okno dwuskrzydłowe balkonowe -208x156 - ościeżnica okna wypaczona o 3-4mm (tylko prawa strona), Skrzydło R wypaczone o 6-7mm, zasuwnica centr. nie pracuje prawidłowo, ciężko chodzi, zgrzyty 4. (w skrócie)trzy kolejne okna do regulacji, dwa inne maja wypaczenia około 1 mm 5. Brak docisku skrzydeł R przy wszystkich oknachbalkonowych Do montazu nie miał zastrzeżeń Co o tym sądzicie, szczególnie proszę o opinie osoby mające doświadczenia z oknami drewnianymi. . Reszta okien Ok.Pchełku radź, proszę. Czy prosić prywatnie o ekspertyzę okien przez rzeczoznawcę? Boję się, że zaczną mi się wypaczać inne okna, mają 2 miesiące. Dodam jeszcze wszędzie wk2 i P4" Koniec cytatu. Ktoś kto lubi ryzyko, ma zbędne xxx tys., rozwiązywanie problemów powinien koniecznie kupić okna drewniane. Podzielam zdanie Jareko I liga to Polonia i klika innych. Oceniam tylko okna pcv i drewniane które dotychczas sprzedałem i zamontowałem. Wystarczyłoby do wszystkich domów które są budowane przez uczestników forum obecnych i przyszłych. O jareko i innych nie wspomnę. Jedyne reklamacje okien pcv dotyczyły regulacji okuć. Z oknami drewnianymi są zdecydowanie większe problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.07.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 tatko Mna nie musisz sie podpierac gdyz wszyscy juz moje zdanie znaja ale pamietaj o jednym - kazdy ma prawo do wlasnej oceny jak i o tym ze jednej wpadki Gebauera nie mozna generalizowac na cala firme. Zbyt hmmm....nahalne proby zmiany podejscia tylko efekt odwrotny przyniosa Im wieksza firma i wieksza ilosc wyrobow gotowych tym hmmm...wieksza szansa w padke co nie oznacza ze calosc do d... jest. Dla mnie wazniejsze sa (moze z racji wieku i faktu ze mi blizej niz dalej) walory uzytkowe pvc i po prostu wygoda dla innych dotyk naturalnego drzewa chocby az cieklo z niej chemia Poza tym PVC jest piekne Drewno kest piekne i wybierz tu czleku sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 10.07.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 JarekoPrzywołując Twoją osobę w poście chciałem pokazać tym którzy z zakupem okien w zyciu stykają się raz może dwa jakie są preferencje ludzi którzy zajmują się okanmi na codzień. Nie mam zamiaru i chęci przekonywać innych do zmainy upodobań i podejmowania innych decyzji. Moim celem jest pokazanie z czym związana jest decyzja kupna, co może się zdzrzyć.Cytat nie jest dyskryminacją producenta a tylko i wyłącznie co może się stać z oknami drewnianymi. Tak sytuacja może dotyczyć każdego okna drewnianego, może ale nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 10.07.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 lidka, czy z Twojej wypowiedzi wynika, że raczej należałoby udać sie od razu do producenta Gebauera a nie korzystać z punktu sprzedaży?? dzwoniłam bezpośrednio do Tarnowa Opolskiego, ale w Krakowie nie ma salonu, a widzę że w Wawie jest - to moze tam zadzwoń i ktoś przyjedzie na budowę z małym oknem i różnymi cudami - na pomiar, żeby mogli zrobić wycenę - póżniej upust z tego można uzyskać chyba ok 20% - dokładnie nie pamiętam ja brałam ofertę jeszcze tylko z Weletu, gdzie nie byli dosyć przyjazni ani mili , ale nawet oni nie oczekiwali, ze odwiedzę ich w punkcie sprzedaży, choć w Kraku jest aha, do mnie przyjeżdzał prawie zawsze J. Tomaszewski - jego komórka na stronie G- ale moze u Ciebie faktycznie będzie ktoś z warszawskiego salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.07.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 ...Cytat nie jest dyskryminacją producenta a tylko i wyłącznie co może się stać z oknami drewnianymi. Tak sytuacja może dotyczyć każdego okna drewnianego, może ale nie musi. i wlasnie tego tekstu jakby w Twoim poscie mi zabraklo jak widze obaj jestesmy zwolennikami PVC jak Pchelek Stary czy jeszcze kilka osob ale trzeba byc jak sadze bardziej obiektywnym - moze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holikk 31.08.2005 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Dziękuję za opinie i dyskusję. Zacząłem nowy temat- b.podobny. W nadziei, że może jakieś nowe głosy dołączą się.Czy Gebauer jest dużo droższy od Adpolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holikk 31.08.2005 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Dziękuję za opinie i dyskusję. Zacząłem nowy temat- b.podobny. W nadziei, że może jakieś nowe głosy dołączą się.Czy Gebauer jest dużo droższy od Adpolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 01.09.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 To chyba najlepiej sprawdzić bezposrednio??? powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 01.09.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 mam okna Gebauer; jakość, wygląd, obsługa i nawet montaż i cena - wszystko bezpośrednio od producenta - na bardzo wysokim poziomie, ceny od dealera Gebauera z W-wy nawet na wybitnie wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 01.09.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Cytat: "Przyjechał kierownik działu jakości z Gebauera. Oto co napisał w raporcie: Uszkodzenia: 1. okno środkowe w wykuszu (170(wys)x127) RU - skrzydło jest wypaczone o około 5mm na zewnątrz, nie można uchylać, nie zgadzają się przekątne skrzydła 2. okno w salonie (249x270 całość: ma 3 części), środkowe skrzydło RU- skrzydło jest wypaczone o około 7 mm od strony wewnetrznej skrzydło lewe, R - jest wypaczone od strony zewnętrznej o 5 mm 3. okno dwuskrzydłowe balkonowe -208x156 - ościeżnica okna wypaczona o 3-4mm (tylko prawa strona), Skrzydło R wypaczone o 6-7mm, zasuwnica centr. nie pracuje prawidłowo, ciężko chodzi, zgrzyty 4. (w skrócie)trzy kolejne okna do regulacji, dwa inne maja wypaczenia około 1 mm 5. Brak docisku skrzydeł R przy wszystkich oknachbalkonowych Do montazu nie miał zastrzeżeń Co o tym sądzicie, szczególnie proszę o opinie osoby mające doświadczenia z oknami drewnianymi. . Reszta okien Ok.Pchełku radź, proszę. Czy prosić prywatnie o ekspertyzę okien przez rzeczoznawcę? Boję się, że zaczną mi się wypaczać inne okna, mają 2 miesiące. Dodam jeszcze wszędzie wk2 i P4" Koniec cytatu. Ktoś kto lubi ryzyko, ma zbędne xxx tys., rozwiązywanie problemów powinien koniecznie kupić okna drewniane. Podzielam zdanie Jareko I liga to Polonia i klika innych. Oceniam tylko okna pcv i drewniane które dotychczas sprzedałem i zamontowałem. Wystarczyłoby do wszystkich domów które są budowane przez uczestników forum obecnych i przyszłych. O jareko i innych nie wspomnę. Jedyne reklamacje okien pcv dotyczyły regulacji okuć. Z oknami drewnianymi są zdecydowanie większe problemy. Ten cytat o oknach dotyczy moich Gebauerów, opisałam problemy w "szukam dobrych okien". Komentarz tatko jest tendencyjny i niesmaczny. Z oknami plastikowymi za to nigdy nie ma problemów, no poza regulacją oczywiście Napiszę coś na obronę firmy Gebauer. faktycznie wypaczyły się 4 ich okna, dodatkowo montaż 4 innych był bardzo zły - montowała ekipa z filii z Warszawy. Producent z Tarnowa Opolskiego zachował się super. Wypaczone okna zostały wymienione, okna starannie wyregulowane, usterki usuniete, a okna źle zamontowane ponownie montowane przez ekipe z Tarnowa. Polecam zamawianie bezpośrednio u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.09.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 dzieki bobo30 za ten post bo juz myslalem ze tylko ja mam takie odczucia wobec tatko. Niestety wiekszosc jego postow w temacie okiennym jest tendencyjna. Szkoda ze brak mu odrobiny dystansu i trzezwej oceny. Ze nie traktuje forum jako faktycznego klubu budujacych gdzie sluzymy wszyscy sobie pomoca, dzielimy sie wiedza a jesli ktos zapragnie u nas cos zamowic to punkt dla nas a nie cel sam w sobie by tu przebywac - a takie wrazenie odnosze Wystarczy spojrzec na sonde - http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33106 Ciagle podzial miedzy drewnem a pvc jest fifty/fifty co oznacza ze drewno znajduje nabywcow i sa oni takze zadowoleni. OK - niech handluje najlepszymi oknami na swiecie, niech ma najnizsze ceny, niech nie popelnia nigdy bledow (tak siebie kreuje) ale niech pamieta o tym ze kazdemu producentowi wpadki sie zdarzaja tak jak bylo u Ciebie bobo. Wazne jak producent z takiej sytuacji potrafi wyjsc i przyklad Gebauera jest wyjatkowo pozytywny. Oby inne firmy tak traktowaly zarowno bezposredniego odbiorce jak i dealera ich wyrobami handlujacego Gebauer is the best )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts