pako7 10.07.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Mam jeden problem kilka lat temu postawiłem sobie garaż wszystko zgodnie ok , za zgodą sąsiada . Mineło pare latek , pokuciłem sie na dobre z sąsiadem i teraz chce przedłuzyć garaż o 1,5 metra . Właśnie o to chodzi czy musze mieć jego pozwolenie o przedłużenie garazu o 1,5 m i załatwiać jakies dodatkowe sprawy ??? Prosze o porade ; Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 10.07.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Z tego co wiem musisz wystąpić do urzędu o pozwolenie warunki zagospodarowania), oni informują sąsiadów o inwestycji i jeśli sąsiad nie wniesie sprzeciwu w ciągu 14 dni od daty powiadomienia urząd wyda Ci zgodę. także na twoim miejscu udał bym się do urzędu i zapytał jakie dokumenty musisz złożyć i je złóż. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.07.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 zgoda sąsiada nie jest wymagana ale : 3. Sytuowanie ściany budynku w przypadku, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, dopuszcza się w odległości 1,5 m od granicy z sąsiednią działką budowlaną lub bezpośrednio przy granicy, jeżeli:1) wynika to z ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego albo2) nie jest możliwe zachowanie odległości, o której mowa w ust. 1 pkt 2, ze względu na rozmiary działki.4. Jeżeli na sąsiedniej działce:1) w odległości od 1,5 m do 3 m od granicy istnieje budynek ze ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych albo wydano decyzję o pozwoleniu na budowę tak usytuowanego budynku, dopuszcza się sytuowanie ściany budynku bez otworów okiennych lub drzwiowych w takiej samej odległości od tej granicy, chyba że przepisy odrębne stanowią inaczej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts