Kulin 10.07.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 zastanawiam się z czego wykonać słupki do ogrodzenia, gdzie będzie siatka, z kątownika, z profilu kwadratowego, z rurek, co ile należy postawić taki słupek, jak głęboko wkopać i zalać betonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 10.07.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Ja mam wszystkie słupki z rury 6/4 cala Gdybym robił drugi raz, to tylko narożne słupki byłyby takie same a pozostałe znacznie cieńsze np 5/4 cala lub z cienkościennego profila zamknietego 50x30.Podpory naroznych słupkow muszą być dosyć wysokie aby się nie skrzywiły po napięciu drutu. Słupki co około 255cm. Wysokość słupków 175cm wystaje ponad poziom a 60cm jest w ziemi. Podmurówka betonowa wylewana i ubijana młotkowiertarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 11.07.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja właśnie robię płot - jak napisał thalex - rurki 5/4 cala. Żadnych profili (kątowników itp.) Rura jest rura. Tyle że ja daję większe odstępy (3 m). Mam nadzieję, że siatka nie będzie się owieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.07.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja 2 lata temu zmienialem ogrodzenie i zrobilem z katownika. Odstepy co 2,5 metra. Katownik bardziej pasuje do siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 11.07.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Najlepsza rura, na przelotówi wystarczy 40-stka, koniecznie zakończona daszkiem (może być plastykowy, metalowy spawany).Głębokość podają że 1/3 tego co na zewnątrz.Odległości od 2-2,5m, 3 m też przejdą ale trzeba dobrze naciągnąć i może po jakimś czasie zwisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts