ankalenka 11.07.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja znowu chciałam żeby się "zlało" bo nieznoszę efektu zeszytu w kratkę, ale po domieszaniu środka impregnującego kolor wyblakł i na podłodze była krateczka. Fugę majster wycinał gumówką (szlifierką). W paru miejscach przeleciał po gresie, ale w sumie nie widać. Klął przy tym strasznie, bo fuga była już zupełnie twarda. Na szczęście powierzchnia niewielka (ok. 2,5 m2). Co do Twojego przypadku, może się przybrudzi? a może nie jest tak źle?teraz jak wykańczam dom dobieram tylko fugi które się zlewają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 07.08.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 mam dokladnie to samo......tragicznie wyglada ta zlana fuga u mnie i chce przyciemnic.fuga twarda MAPEI. co zrobic?czy mozna ewentualnie polozyc b. cienka warstwe kolejnej fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 08.08.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 nie da rady. jedyny sposób to zdarcie poprzedniej fugi i dopiero następna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 08.08.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 U mnie fuga na podłodze wyszła dużo jaśniej niż na ścianie (ten sam kolor).Człowiek z Sopro obiecał mi specjalną farbę koloryzującą do fugi - to ma ponoć pomóc.Ale nie wiem ile to warte - jak wypróbuję, dam znać.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleklu 09.08.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 sprawdz czy jak zmoczysz fuge wodą to kolor ci pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 10.08.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 zmoczony jest ciemniejszy, ale ciemny miał być nawadniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jestem45 11.06.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 proszę o pomoc,czy jest możliwość pokrycia czymś położonej już fugi? mój glazurnik bez konsultacji ze mną zafugował mi łazienkę -efekt załamujący- dobił mnie jeszcze wiadomością,że musi tak zostać bo nic nie da się zrobić proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 11.06.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 A dokładniej - co jest z tą fugą ? Chodzi tylko o kolor czy też jakość wykonania ? Może nie jest tak źle. Są preparaty do barwienia i renowacji fug, ale nie wiem jak to jest przy radykalnej zmianie koloru. Fugę ostatecznie można usunąć, choć to duzo pracy i można uszkodzić kafle. Jak usuwać to jak najszybcij zanim się do końca utwardzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jestem45 12.06.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 dzięki za odpowiedź, przekazałam fachowcom, zobaczymy co oni zrobią z tym fantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.06.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Umieść może jakieś zdjęcie. Opisz dokładniej co jest nie tak. Można zawsze starą fugę wyryć z pomiędzy kafelek i położyć nową. Moja mama zmieniła kolor położonych fug ... flamastrem Trzyma do dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masmedia1 14.06.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Napisz czy i jak sobie poradziłaś - Ja też mam ten problem Co prawda sama zdecydowałam o kolorze ale po zafugowaniu pierwszych trzech płytek pomyślałam że to był błąd ale cóż .... U mnie nie jest aż tak tragicznie ale rozważam zmianę koloru. U mnie będzie to chyba o tyle trudne że myślę o zmianie z bardzo ciemnego brązu na jasny beż Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jestem45 15.06.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 całe szczęście,że fuga atlasa schnie strasznie wolno,pan fachowiec wyskrobał fugę(zajeło mu to cały dzień), a ja odetchnełam z ulgą jeszcze raz dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 27.06.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Czy ktoś słyszał o jakichś specjalnych flamastrach do przyciemniania fug? Jakieś doświadczenia, opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 24.02.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Właśnie - też noszę sie z zamiarem zmiany koloru fugi. W garażu zastaliśmy uroczy popielaty gresik z... białą fugą. Obecnie fugi sa częściowo bialutkie (głównie pod ścianami) a częściowo brudno-szare. Wolałabym żeby były brudnoszare na całej powierzchni podłogi ale pod samą ściane cięzko wjechać Sa jakieś preparaty barwiące? Jak znacie nazwy to zapodajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magusha 25.02.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 wiem, że jest preparat firmy Mapei do barwienia fug, nazywa się chyba fuga fresca. ma konsystencję kolorowej galaretki, którą nakłada sie na fugi. my jestesmy zadowoleni z efektu chociaż radykalna zmiana to nie była (z koloru antracyt na ciemny brąz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_kasia 25.02.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 myślę o zmianie z bardzo ciemnego brązu na jasny beż Pozdrawiam !!! Z moich doświadczeń wynika, że lepiej zostawić ciemny brąz. Fugi po jakimś czasie z jasnego beżu i tak zrobią się brązowe, niestety... Zostawiając ciemne przynajmniej będziesz miała równy kolor wszędzie, a nie wydeptane na środku (patrz: kilka postów wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 25.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 domestos fajnie rozpuszcza stare fugi...jak się naleje na fugę to można zostawić na jakąś godzinę i powinno wyżreć z milimetr, dwa... wytrzeć do sucha i można położyć nową na wierzch... wiem, że to prymitywna opcja ale u mnie zadziałała...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadza84 02.09.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 WITAM!! Mam tez pewien problem z fugą w przedpokoju. mam położoną fugę (od jakiś 2 tygodni) ale nie jest to zrobione dokładnie i wymaga poprawki. Czy na to fugę co jest położona mogę położyć jeszcze raz tą samą fugę???Mam nadzieję że mi ktoś pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 02.09.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 U mnie podobnie... Fugi okazały się jaśniejsze ... Czekam aż się zabrudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 02.09.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Sadza mozesz dołozyc bo ja tez poprawiałam po moim fachowcu sama i wyszło ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts