Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FUGA - jak zmienić kolor?

Gość gość44

Recommended Posts

Ja znowu chciałam żeby się "zlało" bo nieznoszę efektu zeszytu w kratkę, ale po domieszaniu środka impregnującego kolor wyblakł i na podłodze była krateczka.

Fugę majster wycinał gumówką (szlifierką). W paru miejscach przeleciał po gresie, ale w sumie nie widać. Klął przy tym strasznie, bo fuga była już zupełnie twarda. Na szczęście powierzchnia niewielka (ok. 2,5 m2).

Co do Twojego przypadku, może się przybrudzi? a może nie jest tak źle?

teraz jak wykańczam dom dobieram tylko fugi które się zlewają...

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 years później...

A dokładniej - co jest z tą fugą ? :o

Chodzi tylko o kolor czy też jakość wykonania ?

Może nie jest tak źle.

Są preparaty do barwienia i renowacji fug, ale nie wiem jak to jest przy radykalnej zmianie koloru. Fugę ostatecznie można usunąć, choć to duzo pracy i można uszkodzić kafle. Jak usuwać to jak najszybcij zanim się do końca utwardzi.

Napisz czy i jak sobie poradziłaś - Ja też mam ten problem Co prawda sama zdecydowałam o kolorze ale po zafugowaniu pierwszych trzech płytek pomyślałam że to był błąd ale cóż .... U mnie nie jest aż tak tragicznie ale rozważam zmianę koloru. U mnie będzie to chyba o tyle trudne że myślę o zmianie z bardzo ciemnego brązu na jasny beż Pozdrawiam !!!

• 2 weeks później...
  • 7 months później...

Właśnie - też noszę sie z zamiarem zmiany koloru fugi.

W garażu zastaliśmy uroczy popielaty gresik z... białą :o fugą.

Obecnie fugi sa częściowo bialutkie (głównie pod ścianami) a częściowo brudno-szare. Wolałabym żeby były brudnoszare na całej powierzchni podłogi ale pod samą ściane cięzko wjechać :p

Sa jakieś preparaty barwiące? Jak znacie nazwy to zapodajcie :)

myślę o zmianie z bardzo ciemnego brązu na jasny beż Pozdrawiam !!!

Z moich doświadczeń wynika, że lepiej zostawić ciemny brąz. Fugi po jakimś czasie z jasnego beżu i tak zrobią się brązowe, niestety... Zostawiając ciemne przynajmniej będziesz miała równy kolor wszędzie, a nie wydeptane na środku (patrz: kilka postów wyżej)

• 6 months później...

WITAM!! Mam tez pewien problem z fugą w przedpokoju. mam położoną fugę (od jakiś 2 tygodni) ale nie jest to zrobione dokładnie i wymaga poprawki. Czy na to fugę co jest położona mogę położyć jeszcze raz tą samą fugę???

Mam nadzieję że mi ktoś pomoże:)