smartcat 11.07.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Pytanie jak w tytule? Oprócz lania wody jakos wspomóc te żółte suche placki na trawniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 11.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 powinna chyba że była b. młoda (tegoroczna) musisz kupić jakąś odżywkę (najlepiej od razu coś z odchwaszczaczem) do trawników i podlewać - dużo podlewać aha i potem jeszcze raz podlać a później to jak mawiąją anglicy kosić, podlewać, kosić, podlewać, kosić... i tak przez 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 11.07.2005 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 chyba że była b. młoda (tegoroczna) musisz kupić jakąś odżywkę (najlepiej od razu coś z odchwaszczaczem) do trawników i podlewać - dużo podlewać aha i potem jeszcze raz podlać a później to jak mawiąją anglicy kosić, podlewać, kosić, podlewać, kosić... i tak przez 50 lat qurna, cześć była stara ale cześć była młoda tegoroczna Leje leje zobaczymy. Posypie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.07.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Pytanie jak w tytule? Oprócz lania wody jakos wspomóc te żółte suche placki na trawniku?Pamiętasz jak niedawno popaliłam trawę "anty-mchem" Pokonu (siarczany)? Po kilku tygodniach rośnie w tych miejscach nawet ... bujniej Trawa chyba wszystko przetrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 11.07.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 U mnie też trawka wypalona, dzieje się tak co roku, kiedy słońce grzeje nieustannie. Ale odrasata, dosiewam tylko w tych miejscach gdzie krecik coś usypał Ostatnio trochę popadało i już jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 12.07.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A ja wysiałem trawę ze 3 tygodnie temu (Rolimpex - Najlepsze trawy z Iławy, Mieszanka sportowa). Wczesniej (tydzien) potraktowałem ziemie nawozem do trawników (pokon). Siałem krzyżowo. Podlewałem, podlewałem, padały deszcze... I wzeszła miejscami. Tak na oko to trawką pokryte są miejsca zajmujące ze 2-3% całego terenu, ma ona (ta co wyrosła) z 10 cm, a reszty ni widu, ni słychu! Moze mi ktos powie, w czym rzecz? Czy nasiona do bani, czy ogrodnik (czyli ja) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 12.07.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Woda naprzód!!!!! Leję i leję po 1-2 godz. w jednym miejscu (wahadłowy spryskiwacz Gardena), a i tak jest część podsuszona. Nie wiem jak u was ale u mnie nawet wiciokrzew zabezpieczony włókniną i korą miał w piątek opuszczone gałązki. [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 12.07.2005 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Pytanie jak w tytule? Oprócz lania wody jakos wspomóc te żółte suche placki na trawniku?Pamiętasz jak niedawno popaliłam trawę "anty-mchem" Pokonu (siarczany)? Po kilku tygodniach rośnie w tych miejscach nawet ... bujniej Trawa chyba wszystko przetrzyma To mnie pocieszyłaś Jestem dobrej myśli. Teraz leje od momentu jak zajdzie słońce po 6 godzin dziennie, ale ziemia wchłania każda ilośc wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 12.07.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A ja wysiałem trawę ze 3 tygodnie temu (Rolimpex - Najlepsze trawy z Iławy, Mieszanka sportowa). Wczesniej (tydzien) potraktowałem ziemie nawozem do trawników (pokon). Siałem krzyżowo. Podlewałem, podlewałem, padały deszcze... I wzeszła miejscami. Tak na oko to trawką pokryte są miejsca zajmujące ze 2-3% całego terenu, ma ona (ta co wyrosła) z 10 cm, a reszty ni widu, ni słychu! Moze mi ktos powie, w czym rzecz? Czy nasiona do bani, czy ogrodnik (czyli ja) ? Ja jestem amatorem, może ktoś udzieli odpowiedzi. Jedynie mogę podac przykład z tą sama trawą. Posiałem w marcu/kwietniu - wzeszła. Z powodu moich słabych umiejętności zostały place. Dosiałem w czerwcu - nie wzeszło nic mimo, że podlewałem intensywnie. Może trawy nie wolno wysiewać w czerwcu/lipcu? Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 12.07.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Może trawy nie wolno wysiewać w czerwcu/lipcu? Arecki Można można, ja wysiewam (rękami męża ) i wschodzi pięknie. Teraz, gdy jest tak cieplutko, po 5 dniach od wysiania jest śliczny zielony meszek. Nie mam pojęcia, czemu Wam nie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 12.07.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A ja wysiałem trawę ze 3 tygodnie temu (Rolimpex - Najlepsze trawy z Iławy, Mieszanka sportowa). Wczesniej (tydzien) potraktowałem ziemie nawozem do trawników (pokon). Siałem krzyżowo. Podlewałem, podlewałem, padały deszcze... I wzeszła miejscami. Tak na oko to trawką pokryte są miejsca zajmujące ze 2-3% całego terenu, ma ona (ta co wyrosła) z 10 cm, a reszty ni widu, ni słychu! Moze mi ktos powie, w czym rzecz? Czy nasiona do bani, czy ogrodnik (czyli ja) ? Ja jestem amatorem, może ktoś udzieli odpowiedzi. Jedynie mogę podac przykład z tą sama trawą. Posiałem w marcu/kwietniu - wzeszła. Z powodu moich słabych umiejętności zostały place. Dosiałem w czerwcu - nie wzeszło nic mimo, że podlewałem intensywnie. Może trawy nie wolno wysiewać w czerwcu/lipcu? Arecki dzieki za odpwiedz. nasiona wybrałem po lekturze forum. a tu klops. moze trzeba czekac do jesieni... ale chwasty to jakoś rosną (okresowo usuwam je ręczne), a trawa nie chce. a moze za mało podlewałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 12.07.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Może trawy nie wolno wysiewać w czerwcu/lipcu? Arecki Można można, ja wysiewam (rękami męża ) i wschodzi pięknie. Teraz, gdy jest tak cieplutko, po 5 dniach od wysiania jest śliczny zielony meszek. Nie mam pojęcia, czemu Wam nie rośnie A jakie kupiłaś nasionka? Ja też takie chce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 12.07.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Najzwyklejszą mieszankę sportową (w Auchan, w namiocie z art. ogrodniczymi), nawet nie wiem, jak się to nazywa (zresztą miałam już chyba kilka różnych, bo sadzę kawałkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 12.07.2005 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Najzwyklejszą mieszankę sportową (w Auchan, w namiocie z art. ogrodniczymi), nawet nie wiem, jak się to nazywa (zresztą miałam już chyba kilka różnych, bo sadzę kawałkami). W Auchanie to chyba Pokon sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 12.07.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 dzieki. kupie nasiona pokon i zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 12.07.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Sprawdzę dziś wieczorkiem, co ja tam mam i napiszę jutro. Ale mam też trawkę kupioną w moim wiejskim sklepie i też wyrosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts