GREG.M 11.07.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Mam u siebie wodę ze studni, wyciąga ją pompa hydroforowa 2,2kW + baniak 200 litrów. Hydraulik poradził zamontowanie oprócz tego pompy ręcznej tzw. abisynki na rurze doprowadzającej wodę do hydroforu. W razie awari pompy elektrycznej lub braku zasilania, wystarczy otworzyć odpowiedni zawór i można brać wodę ręcznie. Wszystko mam zainstalowane w piwnicy, nie muszę więc wychodzić na zewnątrz no i woda w zimie nie zamarza. Niedawno pompa od hydroforu wysiadła i ta pomka ręczna zapewniała mi wodę do czasu usunięcia usterki. Polecam takie rozwiązanie - koszt niewielki a komfort psychiczny duży. W końcu bez wody nie ma życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 11.07.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja też będę miał pompę reczną. W przeciwieństwie do Twojej, moja pompa będzie na zewnątrz więc zimą chyba nie będzie mogła być używana. Na szczęście na działce jest jeszcze jedna, stara studnia i w przypadku problemów mogę wodę z niej wiaderkiem wyciągnąć. W duże mrozy pojawia się jednak na wodzie gruba warstwa lodu, ale i z tym można sobie jakoś poradzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.07.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Niegłupio radzi ten hydraulik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts