Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stela? WC podtynkowy

Zielona

Recommended Posts

no to powiedz mężowi aby dobrze przemyślal

są dwa rodzaje stelaży pod płyty gipsowe i do obmurowania te do obmurowania są tansze ale trzeba się pobawić w murarza ja wybrałem te tańsze bo murowania się nie boję a i ścianka nie dudni

jeżeli chodzi o koszty to najdroższe sa z firmy geberit jakieś 550 zł za sam stelaż ale inne firmy też robią dobre stelaże

co do oferty OBI nie jest taka wcale rewelacyjna.

skontaktuj się z przedstawicielem firmy marley też mają stelaże

za 300 zł (do obmurowania) i do tego kupisz muszłe np: cersanit 220zł może wyjdzie nawet taniej.

Ja mam stelaż do zamurowania od Geberita. Kupiony na Klimeckiego w .... qrcze nie pamiętam jak się ten skład nazywał - chyba BOZ-2. W każdym razie to ta największa ekspozycja łazienek w pawilonach Chemobudowy. O ile pamiętam jego cena była nie do pobicia, a zawsze to Geberit.

Użytkując go już od 5 miesięcy mam bardzo dobrą opinię.

Dzięki za informację. Na razie zaczynamy badać ten teren. Skłoniła nas właśnie ta promocja w OBI. Ja też jestem zdania, że jak kupować to coś porządnego.

Krzysiek. Zaglądnę na Klimeckiego na pewno. Dzięki

No i faktycznie musimy się zastanowić czy do zabudowy lekkiej czy ciężkiej.

Zamówiliśmy w końcu stelaż podtynkowy w firmie HAUTEC (polski producent w oparciu o licencję niemieckiej firmy HAUTEC) w Wielkich Drogach (niedaleko Skawiny).

Cena ramy montażowej do wc – 278,20 zł

Cena przycisku chrom mat – 69,45 zł

Ich towar jest w Castoramie oczywiście + marża,

Gwarancja 10 lat.

• 1 year później...

Odświeżam baaaardzo stary wątek - po co zakładać nowy.

Jakieś nowe doświadczenia??

Jak zobaczyłem cenę Perline (to zdaje się jakaś firma (marka)związana z Kołem??) - ok. 330 za komplet z przyciskiem i ok. 600 za to samo Geberita to wymiękłem. Oczywiście sprzedawcy zachwalają Geberit (marża!!).

Jakieś doświadczenia z Perline?? Mam do kupienia 2. więc różnica spora (np. 1/3 zmywarki).

własnie zainstalowałem ściankę z "geberitów" pod umywalkę i kibelek.

To znaczy jeden mam Geberit a jeden jakiś inny Angelikę czy cuś, jak dobrze pamiętam (?). Montowałem sam, więc doskonale się temu przyjrzałem na wszystkie strony i ... nie bardzo wiem gdzie są te różnice !

Może plastiki wytrzymają 30 lat zamiast 20 ?

Może mechanizmy są lepsze ?

Ale to wszytko okaże się za ...naście, ...dziścia lat.

Do tego czasu, pewnie bedziemy po drugim remoncie ...

Obydwa instlowało się dobrze, ważne aby dobrać odpowiednie elementy, to prawda, że nie wszystko pasuje do wszystkiego.

A teraz, he, he to nawet już nie wiem, który to Geberit, a który ten inny :wink:

Cz.

• 2 years później...
mam ten perline (kupiłam 2 )w jakiejs ofercie marketowskiej.Jeden zamontowaliśmy jakieś pół roku temu w firmie i jak do tej pory spisuje się nieźle( ale jak teraz czytam ten wontek i dowiaduje się ,ze są dwa rodzaje do murowania lub pod płyte ) :o to ja niewiem jaki mam zamontowaliśmy go pod płyte a czy dobrze to przeczytam na opakowaniu od tego drugiego :D

Ja też kupiłem jakiś czas temu kupiłem stelaż PERLINE do kibelka,

niestety nie jestem zadowolony z powodu żle działającego przycisku spuszczania wody - przycisk oryginalny. Po spuszczeniu wody często woda leci nadal i muszę kilka razy nacisnąć nim przestanie.

Poza tym zdarza się że nie trzyma wody i po spuszczeniu nadal małym strumyczkiem cieknie.

Może mieliście podobne problemy i w jakiś sposób rozwiązaliście je??

pozdrawiam,

Jacek