edit-blondi 06.04.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Dla przykładu cena Purmo z allegro: 600x600 - 296 600x800 - 351 600x1000 - 376 600x1200 - 461 600x1400 - 555 Cena obejume wszystkie wieszaki. moduł zasilający kątowy - 21zł złaczki do alupex - 12zł nie wiem co za marka tych niemiecki, ale różnica jest powalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 06.04.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ciekawe po ile są Kermi w Niemczech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 07.04.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Luk masz na oku Kermi? Ja na razie mam jeszcze dwa typy czyli Kermi i Brugman. A co kupie to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 07.04.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Tak, kupuje na pewno Kermi. Zastanawiam się jedynie między Vissmannem a Vaillantem. W sobotę zrobiliśmy objazd za płytkami, godny polecenia jest BOZ w Rzeszowie oraz AndBud w Tarnobrzegu, mają płytki, których nawet Max-Fliz nie ma i ceny ogólnie niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.04.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 cholerci. znajomy, który mam mi załatwiac kaloryfery, piec i armaturę. Ma niestety tylko purmo.. Luk a co cie właściwie skłoniło, żeby wziąść kermi a nie purmo np. Bierzesz te zwykłe płytowe czy ten nowy system gdzie najpierw nagrzewa sie panel przedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 08.04.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 To mnie skłoniło, że z kim nie rozmawiam, każdy odradza mi Purmo made in Poland... a o innych nikt nie słyszał. Jest to chyba już powszechnie wiadomo, że np bardzo szybko one korodują. Poza tym, kermi i purmo przy kwocie 6500zł różni się dosłownie złotówkami, więc nie ma sensu. A Kermi będe miał oryginalne z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 09.04.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 no ja chyba tez zostane przy Kermi. Mój instalator też mówił, że od kiedy zaczęli produkować purmo w Polsce to jakość znacznie spadła. Luk a wiesz juz gdzie bedziesz kupował kaloryfery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 09.04.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 witam wszystkich,widzę że poruszyliście na forum temat grzejników.My zakupiliśmy je już w zeszłym roku w maju,czekają sobie schowane na montaż.Akurat mieliśmy przypływ gotówki wiec woleliśmy ją przeznaczyć na coś konkretnego.Kupowaliśmy w Castoramie i choć ceny teraz nie pamiętam,była przystępna.Wsyd przyznać ale nawet nie pamiętam firmy tych grzejniczków.W niedziele w auchan wyłapaliśmy promocje na krzewy,kupiliśmy 40sztuk-cyprysiki i inne.Na budowie murarze tynkują łazienki,jeszcze pare dni i skończone tynki.Pomału myślimy o płytkach,schodach wewnetrznych i zewnetrznych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 09.04.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Edit, grzejniki załatwi mój znajomy który ma hurtownię wyposażenia łazienek, oni współpracują z Kermi więc upust będzie krążył w okolicach 50%. U nas ciągle robią się balustrady, gładzie są gotowe, szukam i szukam kogokolwiek kto wyleje nam schody wejściowe i znaleźć nie mogę. Z płytkarzem ustaliłem termin dopiero na drugą połowę lipca..;( pocieszające jest przynajmniej to, że ten facet to perfekcjonista, więc stresu nie będzie. W przyszłym tygodniu ma być montaż kominka, zobaczymy jak to wyjdzie.pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.04.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Edit, grzejniki załatwi mój znajomy który ma hurtownię wyposażenia łazienek, oni współpracują z Kermi więc upust będzie krążył w okolicach 50%. U nas ciągle robią się balustrady, gładzie są gotowe, szukam i szukam kogokolwiek kto wyleje nam schody wejściowe i znaleźć nie mogę. Z płytkarzem ustaliłem termin dopiero na drugą połowę lipca..;( pocieszające jest przynajmniej to, że ten facet to perfekcjonista, więc stresu nie będzie. W przyszłym tygodniu ma być montaż kominka, zobaczymy jak to wyjdzie. pozdrowionka no to spory rabacik na allegro max to chyba 40%. Sprzedaje tam nawet jedna hurtownia z Tarnowa.. Ja tez nie mam jeszcze schodów zewnętrznych, ale ja raczej myslę o układanych na sucho cos jak u Maiuchy chyba tak było. Kamień z Bruk-betu. Muszę jeszcze jednak podjechać na skład z kostką bruk-betu i z nimi to skonsultować. U mnie płytkarz ma przyjść lada dzień a ja jeszcze nie kupiłam żadnych płytek nawet do garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 10.04.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Edit, skąd Ty bierzesz tych fachowców od ręki??? U nas dobry fachowiec ma termin do przodu min. rok!!! A do robót np ziemnych gdzie trzeba trochę łopatami popracować kompletnie nie ma kogo wziąść. Miałem jednego chętnego, pytam go "no to ile za tą robotę panie?", a on do mnie "dniówka 600zł a ile zejdzie.... z tydzień na pewno":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 11.04.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Edit, skąd Ty bierzesz tych fachowców od ręki??? U nas dobry fachowiec ma termin do przodu min. rok!!! A do robót np ziemnych gdzie trzeba trochę łopatami popracować kompletnie nie ma kogo wziąść. Miałem jednego chętnego, pytam go "no to ile za tą robotę panie?", a on do mnie "dniówka 600zł a ile zejdzie.... z tydzień na pewno":) kogo masz na mysli... płytkarzy?. Umawiałam ich juz w ubiegłym roku w listopadzie. Termin mam dość luźny. Teraz kończą łazienke u mojej siostry a im zapowiedziałam, ze na koniec kwietnia maja przyjść. Robimy garaz kotłownie, pom.tech, wiatrołap, kuchnia i dolna łazienka no i może od razu balkony. Najgorzej jest właśnie znaleźć kogos do takich "dupereli". Więc my właściwie robimy większość sami. Umówionych nawet miałam gosci od poddasza, ale na razie biore się za to sama. Raz z oszczędności a dwa to u mojej siostry po ich wykonaniu (niecały rok) sufity w kilku miejscach zaczęły pękać no i skosy "troche krzywe". Jedynymi fachowcami, którzy do mnie jeszcze zagladna to bedą właśnie płytkarze, parkieciarze, schodziarz, hydraulik bo jeszcze kotłownia nie skończona no i może ktoś do tych schodów zewnetrznych, acha no i ocieplenie domu. Takie mamy przynajmniej załozenie i mam nadzieje, że damy rade reszte w domu i wokól niego zrobic we wlasnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 11.04.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Miałem jednego chętnego, pytam go "no to ile za tą robotę panie?", a on do mnie "dniówka 600zł a ile zejdzie.... z tydzień na pewno":) w głowach sie im poprzewracało... i ja takim oszołomom na pewno nie dam zarobić Też bym chciała mieć dniówke 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 11.04.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 moje balustrady balkonowe juz na ukończeniu Troche sie zdenerwowałam bo wzór nie do końca taki jak miał byc, ale nie bedę upierdliwa bo to teść mojej siostry Poddał mi pod przemyslenie sprawe pociagnięcia tych czarnych balustrad taka patynką w kolorze miedzi. Fajnie to nawet wyglada... czarne a miejscami przeswituje miedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 12.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 A ja troszke z innej beczki i troszke do tylu. Ile wam wyszlo +- tynku gipsowego na m2. Moj majster mowi ze powinno wyjsc ok 14-16 kg/m2. Wydaje mi sie duzo. Jak bylo u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 12.04.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 ...tak sobie w głowie wyobrażam jak by to było zmielić przez maszynke do mięsa hihihihihi 1 metr kwadratowy płyty gipsowej i ile by to wyszło wióru (wagowo) hmmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 13.04.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 To prościej zważyć metr kwadratowy płyty, gdyż trudno mówić o odpadach podczas mielenia. Więc myslę że mielonka z metra płyty będzie ważyła tyle co metr płyty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 14.04.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 hello!jak tam Wasze śliczne domki?pewnie pięknieją z każdym dniem.U nas murarze kończą dziś tynki w garażu i pora się rozliczyć.Tynki wymierzone,trochę tych metrów wyszło.W środe chcemy jechać po płytki do Praktikera-złapałam fajną promocje,m2 po 14.99 a płytki są 1 gatunek i naprawdę ładne.Narazie kupujemy tylko do garażu,kotłowni,pomieszczenia gosp.i suszarni.Reszta bliżej wprowadzonka.Na września zamówiłam pana płytkarza.Do tego czasu ogrzewanie,gips itd.Dziś też przesadzałam krzewy które kupiliśmy w zeszłym tyg.do większych doniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario555 14.04.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam,Planuję budowę Virgo II z podwójnym garażem. Oczywiście mam kilka wątpliwości ( na razie "planuję" więc tylko kilka). Z czego budowaliście ściany? Z czego stropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Krzysztof 15.04.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts