mleyk 21.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Czy orynnowanie (chodzi mi o spusty) robiliście tak, jak w projekcie czy coś zmienialiście? My na Virgo II z podwójnym garażem mamy rury spustowe tylko z boków budynku - tak sobie wymyślili nasi dekarze: dwie rury spustowe na ścianie garażu (na początku i końcu), 3 na przeciwnej ścianie domu - tej z wykuszem (jedna na wykuszu i po jednej na ścianie kuchni i salonu). Jest jeszcze jedna rura spustowa na ścianie gabinetu (za garażem - blisko krawędzi tarasu). Wydaje mi się, że takie rozwiązanie nie jest najlepsze - cała woda z połaci frontowej (tej nad bramą garażową) musi popłynąć za róg domu aby wlecieć do rury spustowej. Przy obfitych deszczach robi się fontanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia200 23.03.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 kto z państwa pamięta ksztował dach tzn.więzba dachowa i odeskowanie proszę chociaż o pzybliżoną kwotę??pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TW 07.04.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 kto z państwa pamięta ksztował dach tzn.więzba dachowa i odeskowanie proszę chociaż o pzybliżoną kwotę??pozdrwiam To bardzo zależy od regionu Polski. Ja buduję się w Świnoujściu. Za samą więźbę dałem 15 tys. zł. W jej skład wchodziły również łaty i kontrłaty. Odeskowania nie robiłem, bo kryłem membraną wysokoparoprzepuszczalną i dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TW 22.04.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Widzę, że już tu prawie nikt nie wchodzi. Zapracowani? No ale może ktoś sobie przypomni o tym forum jeszcze. Mam pytanie do wszystkich, którzy mają już centralne ogrzewanie w domu. Czy stosowaliście regulatory temperaturowe we wszystkich pomieszczeniach, tak by indywidualnie ustawiać odpowiednią temperaturę? Jak to się sprawdza? Jak podniosło koszt wykonania c.o.? Jaki ma to wpływ na oszczędności w ogrzewaniu? Dziękuję z góry za każdą konstruktywną informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleyk 23.04.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Mam pytanie do wszystkich, którzy mają już centralne ogrzewanie w domu. Czy stosowaliście regulatory temperaturowe we wszystkich pomieszczeniach, tak by indywidualnie ustawiać odpowiednią temperaturę? Jak to się sprawdza? Jak podniosło koszt wykonania c.o.? Jaki ma to wpływ na oszczędności w ogrzewaniu? Dziękuję z góry za każdą konstruktywną informację. Koszty ogrzewania przede wszystkim zależą od zapotrzebowania na ciepło danego domu. Czyli od tego jaką temperaturę się utrzrymuje w domu i jak jest on szczelny i ocieplony. Jakość okien, izolacji ścian, balkonów (!!), izolacji dachu, podłogi na gruncie, fundamentu, sposób wentylacji - wszystko to decyduje o końcowym efekcie. Ja u siebie na wszystkich kaloryferach zainstalowałem głowice termostatyczne - koszt około 1200 PLN na dom - to pozwala na dosyć precyzjną regulację temperatury w jkażdym pomieszczeniu a co za tym idzie oszczędności na ogrzewaniu tych pomieszczeń, które nie musza być dogrzewane do 21oC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_B 20.06.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 witam wszystkich o ile ktos tu jeszcze zaglada u nas nowoscia sa schody jestem z nich bardzo zadowolona a oto onehttp://img259.imageshack.us/img259/7128/p1906090842.th.jpg http://img259.imageshack.us/img259/1324/p200609161801.th.jpg pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycholinda 23.06.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 witam, mamy zamiar budowac domek VIRGO ale ten nowy w formie dworku( podobny jest do virgo II lecz z oknami na pietrze) buduje ktos taki lub juz wybudowal? chcialabym bardzo zobaczyc efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbik 23.06.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 witam nie ma czegoś takiego jak nowe virgo w formie dworku, oryginalne virgo jest tylko jedno, z domusa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycholinda 24.06.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 pewnie ze jest:) na linku ponizej widac domek http://projekty.otodom.pl/dk_virgo.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_999 25.06.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 dawno tu nie zaglądałam a tu prosze nawet zdjęcia sie pojawiły co do schodków to bardzo mi sie podoba ze mało miejsca zajęły (albo to mi sie tylko tak wydawało ze beda tyleeeeee zajmowały) interesuje mnie jeszcze ile kosztowały i jak sie je uzytkuje wygodne??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela36 10.07.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam!Jestem pierwszy raz na forum i mam pytanie czy moglibyście mi wysłać zdjęcia jak urzadziliscie w srodku virgo 2 ?Bede wdzieczna! OCZYWISCIE TERAZ BEDE ZAGLADALA CZESCIEJ NA FORUM:) Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela36 10.07.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam!Jestem pierwszy raz na forum i mam pytanie czy moglibyście mi wysłać zdjęcia jak urzadziliscie w srodku virgo 2 ?Bede wdzieczna! OCZYWISCIE TERAZ BEDE ZAGLADALA CZESCIEJ NA FORUM:) Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela36 10.07.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam!Jestem pierwszy raz na forum i mam pytanie czy moglibyście mi wysłać zdjęcia jak urzadziliscie w srodku virgo 2 ?Bede wdzieczna! OCZYWISCIE TERAZ BEDE ZAGLADALA CZESCIEJ NA FORUM:) Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 15.07.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witajcie, Czy możecie podrzucić zdjęcia waszych kominików? Jestem właśnie przed obudową swojego i zastanawiam się, jak rozwiązaliście to w waszych VIRGO. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idziu5 20.07.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 jak wkleić zdjęcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_monia 31.08.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam Jestem na etapie wyboru projektu domu- trudna sprawa Spodobał mi się projekt Virgo ale po przeczytaniu postów z forum już sama nie jestem pewna. Czy mógłby mi ktoś przesłać fotki zrealizowanego projektu? Najbardziej ciekawią mnie wnetrza- zwłaszcza kuchnia Pozdrawiam i dziękuję z góry [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 02.09.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 witajcie!!nie wiem czy jeszcze ktoś mnie tu pamięta.Dawno nie zaglądałam,urodziłam w tym czasie synka.Rodzinka powiększona więc pora przyspieszyć wykańczanie domku. Pewnie większość ze "starych"forumowiczów dawno mieszka w swoim gniazdku,my z braku funduszy przystanęłiśmy ale znowu ruszamy W tym miesiącu zaczynamy ogradzać działke.Mamy kupione płoty panelowe na boki,z przodu stoją już słupki i dojdzie płot kuty Wewnątrz chcemy ruszyć jesienią z ogrzewaniem,na pewno kominek z płaszczem wodnym.Zastanawiamy się nad wkładem,co proponujecie?zwykły standart kwadrat czy może wypukły lub pryzma? Stara gwardia odzywajcie się i wklejajcie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGDA1719502507 11.09.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 UWAGA![/b]Mam do sprzedania kompletny projekt Virgo z pracowni Dobre Domy. Projekt Virgo podstawowy (schody zwykłe, nie kręcone) lustrzane odbicie z pojedynczym garażem. Projekt zakupiony oczywiście w pracowni, zawiera 4 egzemplarze projektu, egzemplarz materiałów pomocniczych oraz dodatkowo kosztorys. Zakupiłam projekt jakiś czas temu, ale niestety ze względu na zmianę miejsca pod dom, musiałam z bólem serca kupić inny, bardziej dostosowany do nowych warunków .Ale nie jest taki jak Virgo... Cena projektu oczywiście korzystniejsza niż w pracowni, do negocjacji. Moje namiary 665 511 156. Sprawa pilna! Pozdrawiam wszystkich budujących swoje wymarzone domki Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiniol 12.09.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Widze ze na forum tak jak wszyscy pisali tak teraz cisza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata83 27.09.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam! Część z Was polecała poprowadzenie rur dopowietrzających np do spiżarki. Mam pytanie: na jakiej głębokości powinny one być umieszczone w ziemi by spełniały swoją rolę? Tzn żeby w zimie leciało z nich ciepłe a w lecie zimne powietrze? Interesuje mnie minimalna głębokość. Pozdrawiam Martyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts