Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

witam,

mam pytanie jak rozwiazaliscie odprowadzenie wentylacji z okapu w kuchni.

jakos w projekcie jest ciezko wywnioskowac jak to zrobic.

wlasnie wylali u mnie plyte, jade zgodnie z projektem no dodoalem jedno okn ow garazu i kilka drobnych zmian.

pozdrawiam cale forum

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

T&W ile potrzeba trojnikow do dachu bo w projekcie pisza 3 a w zestawieniu 6

Fizycznie na dachu są 3 trójniki. Nie wiem nic o 6 trójnikach. Zresztą, gdzie one miałyby być założone. Przecież są tylko na rozwidleniach kalenic.

Nasze Virgo w realu można zobaczyć pod tymi linkami:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/650817bb2dd68493.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70797f44fe4a9ad5.html

Edytowane przez T&W

Ja ciągnąłem rurę przez strop przy samej ścianie do góry i zakończyłem grzybkiem na dachu. Spowodowało to, że musiałem w sypialni nad kuchnią dodatkowo zabudować ściankę kolankową, żeby nie było widać rury.

Tak to wygląda przed położeniem płyty g-k

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2b0bdadb9113f40a.html

Edytowane przez T&W

• 2 weeks później...

Witam

Jestem nowy na forum, zaczynam budowę Virgo II. Mieszkam w woj. lubelskim, proszę o info czy ktoś buduje dom w lubelskim, wiem że Mariucha budował, ale nie ma kontaktu niestety, stary mail jest już nie aktualny. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

• 1 month później...

Witajcie

Ja tez jestem tu nowy i planuje rozpoczecie budowy Virgo II w tym roku. Niemniej jesli ktos wie gdzie w centralnej Polsce ( Płock,Kutno,Sochaczew,Włocławek,) wybudowal Virgo 2 to bylbym bardzo wdzieczny za info na priva. [email protected] Z gory wielkie dzieki- Marcin

• 2 weeks później...

Witam,

Ja także przymierzam się do budowy Virgo 2 z podwójnym garażem. Jedyne co mnie powstrzymuje przed kupnem projektu to obawa przed zbyt małym salonem i te schody na środku - troszkę ciężko jest mi to sobie wyobrazić... Gdyby istniała możliwośc obejrzenia domku od środka w województwie mazowieckim to byłbym barrrdzo wdzięczny. [email protected].

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Marcin

• 3 weeks później...

Witam wszystkich , też zastanawiam się nad budową Virgo 2 , może ktoś z was buduje niedaleko Międzyzdrojów chętnie bym z żoną obejrzał , wyczytałem na forum żę T&W buduje w Świnoujściu ale ciężko mi po fotkach zlokalizować miejsce

Pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez Krzysiek.A

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...

z Międzyzdrojów masz blisko do Goleniowa, tak w rejonie szpitala i stacji ORLEN, a dokładnie vis-a-vis sklepu kaufland stoi VIRGO II 2g. juz ukończone, fajne zmiany do projektu mają zrobione, inspirowałem się ich pomysłami choć nie wszystkimi. Drugie virgo jest w Modrzewiu pod goleniowem, w alejce w lewo jadąc od goleniowa, widać z szosy (wybudowane wg projektu).

pozdr

Witam wszystkich , też zastanawiam się nad budową Virgo 2 , może ktoś z was buduje niedaleko Międzyzdrojów chętnie bym z żoną obejrzał , wyczytałem na forum żę T&W buduje w Świnoujściu ale ciężko mi po fotkach zlokalizować miejsce

Pozdrawiam

Krzysiek

Jak pisałem 2 posty wyżej my juz od grudnia mieszkamy, 10 marca 2010 robiliśmy wykop a na pocz. grudnia otrzymaliśmy odbiór. Poszło dość sprawnie choć nie bez drobnych kłopotów ale nie będę marudził. Sezon za chwilę rusza, w tym roku będziemy robić obejście i na koniec sezonu dokończymy elewację bo przed zimą zrobiliśmy tylko ocieplenie zaciągnięte klejem bez warstwy tynku. Duuuuzo sprzątania nas czeka mimo że grubsze śmieci pojechały w kontenerach.

Forum trochę zamarło bo pierwsza fala forumowiczów już sie wybudowała ale piszcie jak wam idzie budowanie, niebawem wrzucę trochę fotek. Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 1 month później...