mariucha 20.01.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Witajcie, u mnie wszystko stoi na miejscu, blaszak ani drgnął. Dokończona mama studnię, pompa wpuszczona, woda sie leje Podbitka tez skończona, ale tu mam drobna reklamację, przy wykuszu jest spartolone, na wiosnę bedzie korekta. Poniżej fotka z aktualnego stanu mojej budowli - ze schodami http://img136.imageshack.us/img136/4967/stycze3240146rb.jpg http://img253.imageshack.us/img253/6889/stycze3240132mv.jpg Niedługo bedzie kominek, roboty w srodku zaczna sie o miesiac później, ale czekam cierpliwie bo mama dobrego fachowca. Sorki za jakość zdjęcia -robione w nocy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 20.01.2007 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Mariucha aż miło popatrzeć jak Twój dom pięknieje. A przede mną jeszcze tyle że hoho..., obecnie jestem na etapie papierologii i m.in. wstępnych zmian w projekcie.A na wiosnę ruszamy z budową . Z przyjemnością czytam wasze wcześniejsze posty i kilka ciekawych pomysłów napewno wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 21.01.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 czesc Virgowcy! Jestem z powrotem! Widzę, że się dzieje oj dzieje! Huragan u nas o dziwo nic nie zrobił, natomiast poprzedni duży wiatr 30 grudnia zerwał papę na deskach na dachu. U nas prawie jest dach!!!! Rynny już też wiszą, połaciówki zamontowane, a w apiatek wstawili nam okna - plastik, złoty dąb, obustronny, 5 komór satyna-złoto klamki itp. profil rehau - cena 14 350 zł. Niestety schrzanili podczas montażu okna z widokiem z jadalni na taras. W pon. poprawki. mamy alarm na budowie, mamy wodę i całą instalację wodociągową oraz kanalizacyjną. Jak Bozia da, w tym tyg. zabieramy się za szambo. No i jutro koniec budowy ścianek działowych na piętrze. Ufff. W piątek wstawiamy bramę garażową - cena 3 800 PLN za kolor zloty dąb i napęd automat. Poszerzyłem bramę ze stand. 240 cm do 280 cm. kasa płynie szeroką rzeką - niestety nie w tym kierunku, w którym byśmy sobie życzyli. Luk - też mam 110 cm drzwi i ..... problem!!!! Ciekawym waszych opinii n.t. pomp ciepła... Rozważam zakup pompy Nibe, opartej o odwierty. Cena ok. 40 000 zł, ale BOŚ daje kredyt na 1,75%. Roczne koszty ogrzewania u koleżanki w domu wielkości Virgo to .... 1 300 zł za ubiegłoroczną zimę!......Ale kurczę boję się takich nowin....W każdym razie - w nowym roku - pomyślnego ukończenia budów!!!! I wielu promocji budowlanych! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.01.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam serdecznie wszystkich Virgowców!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.01.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką projektu virgo. Mam do Was pytanie bo z tego co doczytałam w moim projekcie ściany są jednowarstwowe z betonu komórkowego 36. Chciałabym zrobiś ściany dwuwarstwowe porotherm 25 lub 30 plus wełna. Czy z taką zamianą nie ma problemu? (zmieni się grubość ścian). Możecie napisać jak to wygląda u Was? Domek zamierzam budować koło Wieliczkipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 25.01.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Heja!ja zamieniłem na silkę 18 cm - żadnych problemów. Adaptacja i tyle. Nie przejmuj sięhttp://www.panoramio.com/photo/569872 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 25.01.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ja ma virgo z thermopora 30, zadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.01.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 luk_25 czy Ty budujesz virgo czy Virgo II bo nie mogę się połapać. Jeśli virgo to chętnie bym zobaczyła bo z tego co piszesz to juz stoi a ja do Tarnowa nie mam daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.01.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką projektu virgo. Mam do Was pytanie bo z tego co doczytałam w moim projekcie ściany są jednowarstwowe z betonu komórkowego 36. Chciałabym zrobiś ściany dwuwarstwowe porotherm 25 lub 30 plus wełna. Czy z taką zamianą nie ma problemu? (zmieni się grubość ścian). Możecie napisać jak to wygląda u Was? Domek zamierzam budować koło Wieliczki pozdrawiam Witaj, ja też mam ścianę 2 warswową, pustak MAX + styropian - z taką zamiana nie ma probemu. Zapraszam do Lublina na ogledziny, z Torunia to niedaleko U mnie skończył gość robić studnię, dzisiaj odbyło sie pierwsze odpalenie kominka - ale frajda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.01.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ja również jestem szczęśliwą Witaj, ja też mam ścianę 2 warswową, pustak MAX + styropian - z taką zamiana nie ma probemu. Zapraszam do Lublina na ogledziny, z Torunia to niedaleko U mnie skończył gość robić studnię, dzisiaj odbyło sie pierwsze odpalenie kominka - ale frajda. Pozdrawiam Mariucha dzieki za zaproszenia, ale ja jestem z Krakowa a nie z Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.01.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Coś mi chyba nie wyszło z tym cytowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 01.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam wszystkich, Wiosną zamierzamy rozpocząć budowę domu.Mamy niestety pewnien problem... chyba taki jak wszyscy na tym etapie tzn. który projekt wybrać? Zastanawiamy się nad domem z użytkowym poddaszem mniej więcej 150 m2 pow.użyt. + 2-stanowiskowy garaż. Właściwie to najbliższe naszym oczekiwanom są dwa projekty Virgo II lub Libra II (z pracowni dobre domy). Jeżeli chodzi o Virgo II to mamy wątpliwości co do usytuowania schodów (centralnie w części dziennej) i jednego z pokoi na poddaszu 2/4 (czy nie jest zbyt mały i zbyt wąski 9,03 m2?).W podjęciu decyzji bardzo pomogła by nam możliwość zobaczenia Virgo II na żywo (budujemy w Ciechanowie/100km od Warszawy) lub zdjęcia wnętrza, a konkretnie w/w jego elementów, które budzą nasze wątpliwości. Proszę o jakieś opinie i sugestie. Pozdrawiam,Pawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 03.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam wszystkich, Wiosną zamierzamy rozpocząć budowę domu. Mamy niestety pewnien problem... chyba taki jak wszyscy na tym etapie tzn. który projekt wybrać? Zastanawiamy się nad domem z użytkowym poddaszem mniej więcej 150 m2 pow.użyt. + 2-stanowiskowy garaż. Właściwie to najbliższe naszym oczekiwanom są dwa projekty Virgo II lub Libra II (z pracowni dobre domy). Jeżeli chodzi o Virgo II to mamy wątpliwości co do usytuowania schodów (centralnie w części dziennej) i jednego z pokoi na poddaszu 2/4 (czy nie jest zbyt mały i zbyt wąski 9,03 m2?). W podjęciu decyzji bardzo pomogła by nam możliwość zobaczenia Virgo II na żywo (budujemy w Ciechanowie/100km od Warszawy) lub zdjęcia wnętrza, a konkretnie w/w jego elementów, które budzą nasze wątpliwości. Proszę o jakieś opinie i sugestie. Pozdrawiam, Pawel_S Jak chcesz to zapraszam do Lublina, my budujemy Virgo II z pojedynczym garażem. Co do zdjęć to podeslę cos w wolnej chwili - podaj swój adres Pozdrwaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 03.02.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Dzięki za zaproszenie. Bardzo chętnie zobaczę fotki (podaję adres: [email protected]). Mam jeszcze jedno pytanie. Nas interesuje Virgo II z podwójnym garażem, Wy budujecie Virgo II z pojedyńczym garażem, czy wnętrze jest rozplanowane w ten sam sposóób? Chodzi mi zwłaszcza o usytuowanie schodów na górę. Pozdrawiam,Pawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 03.02.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Dzięki za zaproszenie. Bardzo chętnie zobaczę fotki (podaję adres: [email protected]). Mam jeszcze jedno pytanie. Nas interesuje Virgo II z podwójnym garażem, Wy budujecie Virgo II z pojedyńczym garażem, czy wnętrze jest rozplanowane w ten sam sposóób? Chodzi mi zwłaszcza o usytuowanie schodów na górę. Pozdrawiam, Pawel_S To są 2 identyczne projekty, różnia sie tylko szerokością budynku ( większy garaz i suszarnia nad garażem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 09.02.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Jeżeli tak jak piszesz różnica polega tylko na szerokości budynku (garaż, suszarnia) to będę wdzięczny za jakieś fotki wnętrza Virgo, a zwłaszcza pomieszczenia 2/4 i częci dziennej. Tak na marginesie to nie mogę połączyć się z linkiem , którym się podpisujesz. Pozdrawaim,Pawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 10.02.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam wszystkich vigrowiczów. Na wiosnę mam zacząc realizować projekt virgo 2. Może macie jakieś fotki z realizacji swojego projektu, co zmienilibyście a moze juz jest za ppużno itd. Mam zamiar zrobić lukarne nad jadalnią i dąć nad tym wypustkiem balkon - co wy na to???? Prosiłbym o waszą opinię bo ja widzą same plusy ale mogę się mylić i to grubo. Z góry dziękują za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 10.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam wszystkich vigrowiczów. Na wiosnę mam zacząc realizować projekt virgo 2. Może macie jakieś fotki z realizacji swojego projektu, co zmienilibyście a moze juz jest za ppużno itd. Mam zamiar zrobić lukarne nad jadalnią i dąć nad tym wypustkiem balkon - co wy na to???? Prosiłbym o waszą opinię bo ja widzą same plusy ale mogę się mylić i to grubo. Z góry dziękują za wszystkie porady. Moim zdaniem lukarna to niezły pomysł Co do zmian to przeczytaj cały ten wątek, myślę że znajdziesz w nim wiele pomysłów na zmiany i kilka fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 10.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Jeżeli tak jak piszesz różnica polega tylko na szerokości budynku (garaż, suszarnia) to będę wdzięczny za jakieś fotki wnętrza Virgo, a zwłaszcza pomieszczenia 2/4 i częci dziennej. Tak na marginesie to nie mogę połączyć się z linkiem , którym się podpisujesz. Pozdrawaim, Pawel_S Fotki tego pokoju wysłałem, niestety mam tylko dwie. Coi do linku to od jakiegoś czasu nie działa, w wolnej chwili zrobię nowy album Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 10.02.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 oczywiście wszystkie 13 stron forum już przeczytałem bardzo duzo juz sie nauczyłem ale prawdopodobnie jak dopiero zczne realizować projekt zaczną sie problemy. Chętnie objerzłbym w najbliższych dniach realizację virgo2 w okolicach wrocławia. |Czy ktoś z was może mieszka we wrocku lub okolicach i wie gdzie mógłbym sobie poogladać taki domek - chociażby z zewnątrz. Jak mam wydać z 400 tysięcy to chciałbym wiedzieć na co, a decyzja juz zapadłapozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts