mariucha 10.02.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 oczywiście wszystkie 13 stron forum już przeczytałem bardzo duzo juz sie nauczyłem ale prawdopodobnie jak dopiero zczne realizować projekt zaczną sie problemy. Chętnie objerzłbym w najbliższych dniach realizację virgo2 w okolicach wrocławia. |Czy ktoś z was może mieszka we wrocku lub okolicach i wie gdzie mógłbym sobie poogladać taki domek - chociażby z zewnątrz. Jak mam wydać z 400 tysięcy to chciałbym wiedzieć na co, a decyzja juz zapadła pozdr. Zdjęcia wysłałem, napisz czy doszło. Chyba blizej Sanoka Lublin niz Wrocław, ale moge sie mylić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 10.02.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Niestety, fotki nie doszły na onet-owy adres. Podam na wszelki wypadek drugi: [email protected] jeśli nie sprawi to problemu to prosze o ponowne przesłanie. Oczywiście mile widziana maksymalna ilość zdjęć wnętrza Virgo (nie tylko pom 2/4). Jeszcze jedna kwestia. Mam juz podpisaną umowę wstępną z murarzem. Za postawienie domu w stylu Virgo II/Libra II/Jupiter II stan surowy z podmurowaniem pod więźbę+kominy zażyczył sobie 24.000 PLN. To dużo czy mało? pozdrPawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 10.02.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Niestety, fotki nie doszły na onet-owy adres. Podam na wszelki wypadek drugi: [email protected] jeśli nie sprawi to problemu to prosze o ponowne przesłanie. Oczywiście mile widziana maksymalna ilość zdjęć wnętrza Virgo (nie tylko pom 2/4). Jeszcze jedna kwestia. Mam juz podpisaną umowę wstępną z murarzem. Za postawienie domu w stylu Virgo II/Libra II/Jupiter II stan surowy z podmurowaniem pod więźbę+kominy zażyczył sobie 24.000 PLN. To dużo czy mało? pozdr Pawel_S Cos mi poczta źle działa, wysłałem jeszcze raz zobacz czy doszło. Jesli chodzi o cene to na obecna chwilę jest dobra - jesli jeszcze jakość sprawdzona to bierz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 10.02.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Jakość sprawdzona i godna polecenia. Jeśli ktoś planuje budowe w rejonie Ciechanowa, moge podesłać na priva dokładne namiary... niestety na rok 2007 gość ma już full obłożenie. Mam zamiar budować z MAX-a + stytropian, czyli yak jak Ty. Czy mógłbyś napisać ile sztuk poszło i jaka cena/szt.Zzraz sprawdze czy są fotki i dam znać. Pozdrawiam,Pawel_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 11.02.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Jakość sprawdzona i godna polecenia. Jeśli ktoś planuje budowe w rejonie Ciechanowa, moge podesłać na priva dokładne namiary... niestety na rok 2007 gość ma już full obłożenie. Mam zamiar budować z MAX-a + stytropian, czyli yak jak Ty. Czy mógłbyś napisać ile sztuk poszło i jaka cena/szt. Zzraz sprawdze czy są fotki i dam znać. Pozdrawiam, Pawel_s Akurat odnosnie pustaków mogę dokładnie powiedzieć, bo znalazłem fakturę MAX 220 - 2737 sztuk po 1,54 netto U 220-840 sztuk po 1,39 netto. Na sciany zewnetrzne brałem pustaka 29 cm, na wewnetrzne 25. Jeśli chodzi o ceny to podejrzewam że teraz cieżko będzie tak kupić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 11.02.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Mariucha fotki do mnie nie doszły. Odnosnie lokalizacji to będe budował się w Sanoku ale obecnie pracuję i mieszkam we Wrocławiu. Nadal czekam na zdięcia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 11.02.2007 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dzięki za informację o MAX-ie. Fotki niestety nie doszły. Spróbuj jeszcze raz wysłać na: [email protected] Pozdrawiam,Pawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilala1 13.02.2007 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 hej!! buduję dom w łomiankach.. jeśli masz ochotę to przyjedź obejrzeć...694777000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 13.02.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Hello hello!!! Witam towarzystwo po przerwie! Prawie zapadłem w sen zimowy ale telefon od pana hydraulika przywrócił mnie do świata żywych Widze nowych fanów Virgo:) Oczywiście zaprawszam do Tarnowa do totalnie zmienionego w srodku domku. Jeszcze nie znamy efektu końcowego ale ostro walczymy. Hydraulika mysle że bardzo dobrego wybrałem po dłuuugim castingu. Za stan surowy wykonania instalacji wod-kan, CO, przeróbki kanalizacji, przygotowanie pod podogówke, instal gazową, wentylacje i odkurzacz ustaliłem 6500zl - robota. To była taka srednia cena od róznych panów. Elektryk rozgrzewa sie i czeka na telefon... okna już sie produkują i za ok 3tyg jak pogoda pozwoli montujemy. Najlepiej jest z gościem od wykończen - tynki, wylewki, regipsy, ocieplenie itd bo wybrałem faceta który jeszcze jest w ... Hiszpani:) Ale to znajomy rodziny i mam 1000% gwarancji co do dokładności i uczciwosci tego gościa. Zobaczymy. Wyboru nie było wielkiego bo mój tynkarz wczesniej umówiony nie mógł przesunąć roboty o miesiąc i musielismy zrezygnować z niego. Zastanawiam sie jak zrobić praktyczne zamknięcie domu gdy beda wstawione okna. Czy zabić na czas wykończeń dechami wejscie przez wiatrołap a wstawic drzwi miedzy garazem a domkiem? Dobrze myśle? To tyle na gorąco, pozdrowionka dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 13.02.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Edit-blondi, sorry, dopiero teraz doczytałem posta. My mamy VirgoII z podwójnym garazem. Dom stoi, przeżył wichury (a jest na górce odslonięty od zachodu) alleluja na wieki wieków niech postoi tam sobie Jeżeli jestes jeszcze zainteresowana to dawaj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 15.02.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Dzięki za informację o MAX-ie. Fotki niestety nie doszły. Spróbuj jeszcze raz wysłać na: [email protected] Pozdrawiam, Pawel_S Teraz poszły na bank, sorry że tak późno ale brak czasu KrRo, do Ciebie nie mam adresu e-mail Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 17.02.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Dzięki, tym razem zdjęcia doszły. W międzyczasie udało mi się zobaczyć na żywo Virgo II w okolicach Warszawy. Teraz musimy już tylko podjąć właściwą decyzję. Pozdrawiam,Pawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 17.02.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Hej wszystkim!LUk - myslę, że to dobra cena. Jeśli wchodzi ci w to też podlogówka - naprawdę super. U mnie kończą przygotowania pod podlogówkę - to znaczy wylewka na 20 cm styropianu jest. teraz warstwa folii ekranującej ze styro 5 cm i zalewamy...Ja mam okna - a bramę wstawiają mi we wtorek. No ii.... ostatnia decyzja podjęta. Ostatnia z tych do stanu tzw. deweloperskiego - podjęliśmy po 5 miesiącach namysłów decyzję o zamontowanie u nas pełnej podłogówki, bez żadnych kaloryfaerów. ma to związaek z decyzja o ogzrewaniu chałupki pompą ciepła NIBE. W marcu wiercimy dolne źródła i montujemy pompę. mamy nadzieję, że nie zbłądziliśmy... O decyzji przekonał nas częściowo nasz wspaniały kierownik robót (Marian - chwała ci!), częściowo zaś niepewność cen gazu. Nasze modyfikacje jak na razie: - w sypialni rodziców kabel w ścianie na słuchawki do TV biegnący do łóżka obok szafki nocnej) - pralnia w pom. gosp. - kominek nie narożny, ale odsunięty od rogu i opinający komin - schody na piętro otwarte, bez ścianki dzielącej je - w łazience na górze kibelek za kominem, pod lekkim skosem (hehehe, mój męski pomysł - przy kominie ścianka GK z połeczką na gazety...), wanna narożna pod oknami zespolonymi, zaś prysznic w rogu na prawo zaraz przy wejściu. To takie nasze małe przeróbeczki. OBY DO WIOSNY. Małgosiu - Bogdanie - co u was???? Chętnie zobaczyłbym jak daleko jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 17.02.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Acha - pierwsza z fotek w albumie.http://foto.onet.pl/efmn9,tqmobgkq8ogg,73454,u.html?D=1&V=1#73454 Stan sprzed 3 tyg. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 17.02.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Cześć Seta! Moja cena 6500 to bez podłogówki. Podłogówke ze względu na straszną kwote obcięliśmy znacznie i robimy tylko kuchnie, hol, garderobe łączącą garaż z holem i wszystkie łazienki. Zastanawiam sie nad sensem instalowania grzejnika w garażu. Niestety, wymarzona instalacja CO wychodziła ponad 40tys więc musieliśmy szukać oszczędności. Teraz czekamy na okna, hudraulik robi przygotowania pod instalacje no i caly czas wychodzą "wspaniałe" efekty pracy murarzy co powoduje kolejne problemy. Ale mamy nadzieje że bedzie lepiej niż gorzej. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 18.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Acha - pierwsza z fotek w albumie. http://foto.onet.pl/efmn9,tqmobgkq8ogg,73454,u.html?D=1&V=1#73454 Stan sprzed 3 tyg. Pozdrowienia Witaj, coś się to zdjecie nie chce otworzyć. Co do ceny hydraulika to jak poruwnuję do tego co płaciłem to trochę sporo. U mnie wyszło 3400, z tym że jeszcze nie mam podłączonych grzejników i pieca. Z tego co orientowałem sie w tym roku znowu są problemy z materiałami, np w Lublinie nie przyjmują juz zamówień na 2007 na pustaki szok. Dobrze że my sie wykańczamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 18.02.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Hej wszystkim! .................... Małgosiu - Bogdanie - co u was???? Chętnie zobaczyłbym jak daleko jesteście? Cześć wszystkim, u nas trochę zimowego, zaplanowanego przestoju. Mamy zrobioną elektrykę, instalację alarmową, głośnikową. Mamy też instalacje wod-kan. pionowe te, które trzeba było położyć przed tynkiem. Zrobiliśmy tynki wewnętrzne tradycyjne cem-wap., zacierane piaskiem kwarcowym. I na tym staneliśmy. Instalator wchodzi koniec lutego - podłogówka będzie tylko w wiatrołapie, dolnej łazience i w kuchni (w kuchni nie bedzie kaloryferów, bo mała i nie byłoby gdzie). Wylewki koniec marca. Na 15 kwietnia mamy zamówioną instalację okien (już są wyprodukowane i czekają - Oknoplast, złoty dąb). Wojtek, Ty chyba też masz z Oknoplastu - jak wrażenia, bo widzę, że już zamontowane? Potem już pójdzie ocieplanie dachu, ocieplanie ścian zewnetrznych i wykończeniówka. Teraz jeżdzimy po sklepach, hurtowniach i wybieramy drzwi, sanitarkę kafelki itp. Niby jest tego ogrom, ale wybrać... Staramy się trzymać w ryzach finansowych naszej "tabelki", bo przekroczenie kolejnych pozycji powoiduje wykreślenie z realizaji innych . Postanowiliśmy, że w dolnej łazience (którą mamy w VIRGO podstawowym od frontu na miejscu pomieszczenia gospodarczego) - będzie kabina narożna, umywalka i wc. A w łazience górnej na lewo od wejścia wanna prostokątna czy owalna, na prawo od drzwi kabina prysznicowa przyścienna okrągła, za nią umywalka, ubikacja też za kominem pod skosem za niewielką, niską ścianką z luksferów i oczywiście też będzie półeczka na lekturę! Zdecydowaliśmy się na kabiny prysznicowe na dole i na górze, bo u nas rano przed siódmą wychodzą z domu jednocześnie 4 osoby - poranny prysznic to wąskie gardło. Teraz trochę powinno się polepszyc. Pozdrawiamy wszystkich. Małgosia i Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 18.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Hej! Małgosiu i Bogdanie - ale fajnie, że ten patent z kibelkiem za kominem to nie tylko mój wymysł Kupuję pomysł ze ścianką z luksferów. mam okna z 5 kom. profilem Rehau. To nie Oknoplast (stety - niestety). Właściwości okien: szyba 1,0, rama - 1,4. Chyba Oknoplast droższy co? nam komplet wyszedł 14 500 zł, kolor dwustronny zl. dąb, klamki stare złoto ( Okna produkuje w Toruniu firma, która ma ok. 10 lat doświadczenia. Zresztą na moją uwgę, że jedno ze skrzydeł nie licuje z drugim, po prostu je wywieźli i za 6 dni było nowe okno, bez gadania. U nas cała podlogówka, która będzie w całym domu kosztuje mnie: - ok. 12 500 materiały (z dociepleniem posadzki 20 cm styro), Giacomini - ok. 3 500 robocizna Jednak konsekwentnie chcemy radykalnie obniżyc ceny ogrzewania. A z pompą ciepła stawiamy na 100% podlogówki. I tak wsjo w kredycie z BOŚ na 1,25%... Powiem wam, że kupiłem tez pełna automatykę sterowania podłogówką, 12 czujników i centrala za 4 000 zł. Fajna rzecz, bezprzewodowe toto. Przy dużej bezwałdności podlogówki niezastąpiona sprawa. Pozwla na stworzenie nam 12 stref grzewczych, osobno sterowanych i programowanych. Elektryk - 133 punkty, robocizna - 3 125 zł. jak dobrze pójdzie, w środę będzie brama, to wrzucę foty. Co do wspomnianego braku materiałów - u nas w styczniu nie było ...suporeksu. . Kumpel na więźbę czeka już 7 tydzień (spóxnienia). na klinkier Terca Astro czekałem 5 tygodni. O braku majstrów nie wspominam, słusznie Mariucha napisał - dzięki Bogu, że się "wykańczamy" już. naprawdę współczuję tym którzy zaczynają. Pewnie Virgo I wyjdzie w stanie sur. zamk. na jakieś 220 000........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 19.02.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Seta a pomyślałeś ze na 20cm styro bedziesz musiał dać grubszą wylewke? A jak masz podłogówke to lipa bo bedzie gorsze przewodzenie ciepła. Napisz mi jeszcze ile Cie kosztuje 1m2 podłogówki bez roboty bo strasznie jakoś niska ta cena (oczywiście do moich ) i zrobie sobie porównanie. U mnie kolejny problem. Debile z wodociągów którzy instalowali dawno temu licznik obcięli nadmiar wystającej rury z ziemi i w tej chwili licznik mam w styropianie wylewki:( Hydrauli mówi że są dwa wyjscia: albo zrobić przedłużenie tego juz z rury ocynk albo zrobić łłączke przed domem a jednolity kawałek wciągnąć do domu aby było pewne. trzymajcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 22.02.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Co jest? posprzedawaliście domy czy co? taka cisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts