Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

cześć wszystkim

Pzrepraszam, że tak długo nic nie pisałam, ale nawał pracy niestety na to nie pozwala.

U mnie projekt VIRGO I już kupiony, ba nawet zaadoptowany, projekty przyłączy już są, teraz tylko uzgodnienia w ZUD-ie i start na wiosnę,

Matreiałów jeszcze nie zamawialiśmy ale jesteśmy potrosze zorientowani w cenach i będzie drogo . Nie budujemy z Ytonga ale z Silki + wełna.

Zmian nie wprowadzaliśmy, jeżeli będzie potrzeba to drobne zmiany wprowadzimy w trakcie budowy.

Piszcie jat tam Wasze działania.

PS Marcin Pozdrawiam

Ebu, my ciągle czekamy na projekt, miał być po 3 dniach a tu nic :evil:

powiedz, ile wg wycen ma cię wynieść stan surowy zamknięty, czy macie uzbrojoną działkę jak nie to jakie planujesz ogrzewanie. Ile murarze chcą za postawienie ścian, ile może kosztować dach ?? itd.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A KU KU

niestety mój dostęp do internetu jest ograniczony, mam nawał pracy w pracy, a po pracy nie zawsze mam ochotę w ogóle spojrzeć w stronę kompa

ale do rzeczy

Chcemy budować z silki , albo maxa + wełna, ogrzewanie niestety pozostaje nam tylko Propan + kominek

materiały budowlne (te podstawowe bez stali, betonów)ściany + dach (karpiówka) mamy wycenione w kilku hurtowniach każda daje inne iloś (niby z tego samego projektu) - ok 60.000, okna najtaniej to 15.000 profil Rehau, robocizna tragedia - pierwsza wycena - 52.000, musimy szukać dalej

A pro po jesteśmy z Wrocławia więc projekt mieliśmy przygotowany do odbioru na drugi dzień.

• 1 month później...
A KU KU

niestety mój dostęp do internetu jest ograniczony, mam nawał pracy w pracy, a po pracy nie zawsze mam ochotę w ogóle spojrzeć w stronę kompa

ale do rzeczy

Chcemy budować z silki , albo maxa + wełna, ogrzewanie niestety pozostaje nam tylko Propan + kominek

materiały budowlne (te podstawowe bez stali, betonów)ściany + dach (karpiówka) mamy wycenione w kilku hurtowniach każda daje inne iloś (niby z tego samego projektu) - ok 60.000, okna najtaniej to 15.000 profil Rehau, robocizna tragedia - pierwsza wycena - 52.000, musimy szukać dalej

A pro po jesteśmy z Wrocławia więc projekt mieliśmy przygotowany do odbioru na drugi dzień.

Cześć Ebu, u nas projekt się adoptuje, wstępna wycena materiałów na stan surowy na podobnym poziomie co u Ciebie. My sciany zewnętrzne budujemy z MAXa 29, dachówka ceramiczna(najprawdopodobniej). Właśnie dałem projekt ekipie do wyceny za robociznę, ciekawe ile wyjdzie.

A jak u Ciebie z poszukiwaniem brygady, na jakim etapie jestescie, pisz, pisz.......

Witam wszystkich.

Właśnie dotarły do mnie materiały odnośnie Virgo II i muszę powiedzieś że bardzo mnie zainteresowały. Dotychczas byłem członkiem klanu zwolenników Manuelii. Czy ma ktoś z was informacje odnośnie kosztów itp ?

Pozdrawiam

Maciej

Eda, Piomod, ja mam już kupiony projekt Virgo II i się adoptuje, odnosnie kosztorysu też posiadam jak i wstępne wyceny na materiały, pisałem o tym w innym wątku

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42283

Mam nadzieję że lektura pomoże wam oszacować koszty budowy tego

domu

pozdrawiam

• 2 weeks później...

... może warto odświeżyć nieco ten wątek?

Osobiście biorę pod uwagę Virgo, Librę lub Emanuelę II. Zrobiłem sobie wizualizację 3D :o projektu VIRGO i wszystko fajnie poza jednym słupem (drugi przy schodach mi nie przeszkadza). Trochę razi mnie jeden ciąg salon-jadalnia-kuchnia. Może to kwestia perspektywy, ale w programie, którego użyłem wyglądało to wszystko jak długa kiszka. Poza tym zamknąłem dwuskrzydłowe drzwi na taras (od strony jadalni), ponieważ po postawieniu stołu z krzesłami pozostawała niewielka odległość od słupa, więc mógłbym się często o coś obijać.

Na poddaszu niestety brak miejsca na garderobę (ta na parterze to de facto 2 niewielkie szafy) i niewielki, ciemny przedpokój.

Poza tym całość generalnie zrobiła dobre wrażenie.

Czy może ktoś zdecydował się na VIRGO?

...osobiście biorę pod uwagę Virgo, Librę lub Emanuelę II. Zrobiłem sobie wizualizację 3D :o projektu VIRGO i wszystko fajnie poza jednym słupem (drugi przy schodach mi nie przeszkadza). Trochę razi mnie jeden ciąg salon-jadalnia-kuchnia. Może to kwestia perspektywy, ale w programie, którego użyłem wyglądało to wszystko jak długa kiszka. Poza tym zamknąłem dwuskrzydłowe drzwi na taras (od strony jadalni), ponieważ po postawieniu stołu z krzesłami pozostawała niewielka odległość od słupa, więc mógłbym się często o coś obijać.

Na poddaszu niestety brak miejsca na garderobę (ta na parterze to de facto 2 niewielkie szafy) i niewielki, ciemny przedpokój.

Poza tym całość generalnie zrobiła dobre wrażenie.

Czy może ktoś zdecydował się na VIRGO?

Thaurusie drogi :D :D :D !

A nie miałbyś czasu zrobić takiej wizualizacji 3D dla Emanueli II? Zamiast łazienki małżeńskiej zrób garderobę. Byłabym Ci ja, Tadek i Klaus bardzo wdzięczni. Mam nadzieję, że nie odmówisz. Jak sam powiedziałeś bierzesz pod uwagę Virgo, Librę lub Emanuelę II. Czekamy i nie odmawiaj nam tej przyjemności. Daj znać jak ją przygotujesz.

Beata

Thaurusie drogi :D :D :D !

A nie miałbyś czasu zrobić takiej wizualizacji 3D dla Emanueli II? Zamiast łazienki małżeńskiej zrób garderobę. Byłabym Ci ja, Tadek i Klaus bardzo wdzięczni. Mam nadzieję, że nie odmówisz. Jak sam powiedziałeś bierzesz pod uwagę Virgo, Librę lub Emanuelę II. Czekamy i nie odmawiaj nam tej przyjemności. Daj znać jak ją przygotujesz.

Beata

Droga Beato,

szczerze mówiąc od kilku tygodni zamierzam "zwizualizować" Librę i stale brakuje mi na to czasu :(

Jako, że biorę pod uwagę również Emanuelę II mogę Cię zapewnić, że takiej przyjemności, jaką jest obejrzenie w wersji 3D projektu, nie odmówię Ci :wink:

... niestety nie moge obiecać kiedy.

Pozdrawiam,

Thaurus

... może warto odświeżyć nieco ten wątek?

Osobiście biorę pod uwagę Virgo, Librę lub Emanuelę II. Zrobiłem sobie wizualizację 3D :o projektu VIRGO i wszystko fajnie poza jednym słupem

Thaurus, a czy mógłbyś mi podesłać tą wizualizację?, z góry dziękuję

Mój adres [email protected]

• 2 weeks później...

Pozdrawiam

Drodzy Virgowcy

Czy ktoś rozpoczął juz budowę

Pozdrawiam

Niestety, u mnie papierki na ZUDzie, ale mam nadzieję rozpocząć lipiec-sierpień ( tego roku oczywiście :lol:) . Ekipa wybrana, potrzebna tylko decyzja.

Wiem, że Ebu chyba już działa, ale niestety się nie odzywa :o

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam

Doczytałam na stronach muratora, że ma Pan wizualizację 3D domu virgo.

Czy byłaby szansa na przesłanie tego droga e-mailową i podanie nazwy programu, który to obsługuje. Byłabym bardzo wdzięczna, bo jestem juz prawie zdecydowana na ten projekt, ale chodzi mi po głowie sporo zmian, a to moze by mi pomogło. z góry dziękuję

Edyta

• 2 weeks później...
A KU KU

ale do rzeczy

Ebu, co u Ciebie słychać, my czekamy na pozwolenie, ekipa wybrana i chcemy ruszyć w wakacje.

A może jest ktoś jeszcze kto kupił projekt Virgo/Virgo II i będzie zaczynał budowanie :o :o

Czekam na wieści :wink: