mariucha 24.02.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Co jest? posprzedawaliście domy czy co? taka cisza.... U nas przestuj, czekam na glazurnika. Pomału rozgladamy sie też za kuchnią, czekamy też na gaz. Postaram sie po południu wrzucic fotki kominka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 24.02.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Obiecana fotka mojego kominka, jeszcze brakuje płytek ale kształt juz widaćhttp://img139.imageshack.us/img139/5373/kominek002gn8.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 24.02.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 HejaPięęękny ten kominek!!!!!Naprawdę. Luku - u mnie jest tak: - chudziak - stryopian 20 cm - wylewka 5 cm - styropian 5 cm z matą foliową (srebrną) - rurki na podłogówkę - na to jastrych 7 cmChyba wtedy będzie odp. efekt?????PozdrowieniaWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 24.02.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Heja Pięęękny ten kominek!!!!! Naprawdę. Luku - u mnie jest tak: - chudziak - stryopian 20 cm - wylewka 5 cm - styropian 5 cm z matą foliową (srebrną) - rurki na podłogówkę - na to jastrych 7 cm Chyba wtedy będzie odp. efekt????? Pozdrowienia Wojtek Dzięki, ciesze sie że sie podoba. Co do tego styropianu to widze że ładujesz jak w bunkier no ale oby się to przełożyło w oszczedności w ogrzewaniu. Z tego co pamietam ja mam 3 warstwy po 4 cm, ale mogę się mylić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 24.02.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 http://foto.onet.pl/efmn9,tqmobgkq8ogg Fotki bramy wrzuciłem i podłogówki. Zobaczcie też okna złoty dąb, PCV, Rehau. Brame mam z toruńskiej firmy Fart-Produkt. Luku - my kładziemy podłogówkę bardzo gęsto - co 10 cm. Jest to wymóg dla pompy ciepła... Nie kłade w miejscach, gdzie będzie głowa w łożku. Oczywiście nie kładę w spiżarni i w garażu. Kotłwonia grzeje się sama (przewody tu idą gęsto jak cholera). Strych tez nie ogrzewany, ale znów - będe tam miał szafke rozdzielcza, więc przewody i tak idą.... Dlatego materialów zejdzie od groma. ALE mój kochany kiero-budo ma świetne układy w hurtowni i mamy rabat 45% Stąd niskie ceny. Podłogówkę układa jego ekipa, więc płacę im koszty dniówki po 7,50 zł/godz. Wyjdzie tego robocizny około ok. 3 250 zł. No i jeszcze fakt, żę jedziemy cały dom. Więc wyjdzie podłogówki około 170 m2 po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 24.02.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Heja Mariucha! Fakt - bunkier... Ale takie założenia przyjęliśmy. I juz konsekwentnie jedziemy. Oby się przełożyło - jak mówisz - na oszczędności. Mój kiero na drugiej budowie ładuje 35 cm... A podobno klimat się ociepla. hih mam pytanko małe - czy powietrze do kominka doprowadzasz z zewnątrz rurą w posadzce? Pozdrowienia Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 25.02.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Heja Mariucha! Fakt - bunkier... Ale takie założenia przyjęliśmy. I juz konsekwentnie jedziemy. Oby się przełożyło - jak mówisz - na oszczędności. Mój kiero na drugiej budowie ładuje 35 cm... A podobno klimat się ociepla. hih mam pytanko małe - czy powietrze do kominka doprowadzasz z zewnątrz rurą w posadzce? Pozdrowienia Wojtek Jeśli chodzi o powietrze, to tak jak piszesz, z tego co pamietam to u mnie było to robione przed chudziakiem. Przejrzałem fotki, fajnie to u Ciebie wygląda, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 25.02.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Heja Mariucha! Fakt - bunkier... Ale takie założenia przyjęliśmy. I juz konsekwentnie jedziemy. Oby się przełożyło - jak mówisz - na oszczędności. Mój kiero na drugiej budowie ładuje 35 cm... A podobno klimat się ociepla. hih mam pytanko małe - czy powietrze do kominka doprowadzasz z zewnątrz rurą w posadzce? Pozdrowienia Wojtek Jeśli chodzi o powietrze, to tak jak piszesz, z tego co pamietam to u mnie było to robione przed chudziakiem. Przejrzałem fotki, fajnie to u Ciebie wygląda, Co do tych rabatów to patrz na cenę końcową, jeśli tak dużo dają to chyba podnieśli cenę bazową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 26.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Rebjata pomocy! Ile wełny na docieplenie dachu???? Kupujemy teraz, bo ceny szaleją. Podobno od 1 marca Isover i Rockwool szykują niespodzianki...napiszcie proszę - ile wełny trzeba kupić na docieplenie poddasza, zakładając docieplenie 25 cm wełny mineral?Oczywiście w cenniku Domusa tego nie ma....PozdrowieniaWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 26.02.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Miałem na myśli kosztorys Domusa. Wróciłem od dentysty, więc sami rozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.02.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Rebjata pomocy! Ile wełny na docieplenie dachu???? Kupujemy teraz, bo ceny szaleją. Podobno od 1 marca Isover i Rockwool szykują niespodzianki... napiszcie proszę - ile wełny trzeba kupić na docieplenie poddasza, zakładając docieplenie 25 cm wełny mineral? Oczywiście w cenniku Domusa tego nie ma.... Pozdrowienia Wojtek Jak 25 cm to spokojnie wystarczy Ci 20+5 Unimaty. Coś grube masz krokwie, u mnie są 17 cm, i kupiłem 18cm Unimaty+5 cm supermaty. No ale z drugiej strony jak chcesz trzymać parametry taki jak w posadzce to musisz brać samą supermatę Niespodzianke mówisz, może coś stanieje, 1 stycznia była podwyżka. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 27.02.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mario - miałem na myśli ile łącznie wełny? Czy dobrze liczę - mam 250 m2 dachu - odejmuję pow. okien połaciowych = pow. waty (najogólniej z ogromnym uproszczeniem). Krokwie mam 18 cm daję 3 cm szczeliny wentylacyjnej plus 15 cm między krokwie + 10 cm na krokwie, aby uniknąć mostków termicznych. Dobrze myslę?PozdrowieniaWojtek PS. niestety ta niespodzianka do kolejna podwyżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.02.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mario - miałem na myśli ile łącznie wełny? Czy dobrze liczę - mam 250 m2 dachu - odejmuję pow. okien połaciowych = pow. waty (najogólniej z ogromnym uproszczeniem). Krokwie mam 18 cm daję 3 cm szczeliny wentylacyjnej plus 15 cm między krokwie + 10 cm na krokwie, aby uniknąć mostków termicznych. Dobrze myslę? Pozdrowienia Wojtek PS. niestety ta niespodzianka do kolejna podwyżka. Witaj, pow.dachu miałem tyle co Ty, kupiłem 200m2 wełny. Powinno starczyć, trzeba jeszcze odjąć powierzchnię okapu, a to około 60m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 27.02.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 hej, widac, ze roboty zaczynaja ostro posuwac sie do przodu Mario -super KOMINEK!!! Jak wylożysz płytami to koniecznie zamieść zdjecia. My w VIRGO I mamy kominek narożny, a przy nim komin z boku. Ale moze coś z pomysłu Twojego kominka wykorzystamy, bo bardzo nam sie podoba. Powidzciem, jak policzyć ile płyt k-g liczyć na wykończenie sufitu podwieszanego na poddaszu? Gdzie się nie obejrzymy wszędzie mówią, że coś podrożało, albo ma podrożeć. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 27.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Jeszcze raz witam! Żle zadałam pytanie U góry wyczytaliśmy już ile wełny zużyliście \planujecie zużyć na ocieplenie dachu. A ile zejdzie m2 płyt łącznie na obicie dachu i sufity? Zaczynamy zliczać i wychodzą nam niebotyczne kwoty... Ile u Was wyszła robocizna + materiał na całość ocieplenia dachu? Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.03.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Edit-blondi, sorry, dopiero teraz doczytałem posta. My mamy VirgoII z podwójnym garazem. Dom stoi, przeżył wichury (a jest na górce odslonięty od zachodu) alleluja na wieki wieków niech postoi tam sobie Jeżeli jestes jeszcze zainteresowana to dawaj znać. Witam Luk bardzo chetnie zobaczyłabym twój domek. Jeśli jest taka możliwość to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.03.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Ja niestety zaliczam sie do tych w gorszej sytuacji bo zaczynam dopiero w lipcu i nie wiem czy będzie z czego budować. No chyba, że ta panika się skończy, ala lipiec to środek sezonu więc chyba marne szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 SetaNapisz coś o Waszym rozwiązaniu na ogrzewanie domu. ja też u siebie nie przewiduje gazu więc muszę szukać alternatywnych żródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.03.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 SetaJakbyś mógł kilka słów na temat tego kredytu w BOŚ. Będę brała kredyt na budowę może właśnie w BOS-iu więc będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 03.03.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Jeszcze raz witam! Żle zadałam pytanie U góry wyczytaliśmy już ile wełny zużyliście \planujecie zużyć na ocieplenie dachu. A ile zejdzie m2 płyt łącznie na obicie dachu i sufity? Zaczynamy zliczać i wychodzą nam niebotyczne kwoty... Ile u Was wyszła robocizna + materiał na całość ocieplenia dachu? Małgorzata Witaj, ja na chybił - trafił kupiłem 100m2 płyt, ale pewnie to mało. Co do kosztów to na razie poza tym mam wełnę, 200m2 15 Unimaty i tyle 5 SAupermaty, koszt wełny to 6600. Pod koniec marca u mnie startują z dociepleniem, zobaczymy ile zabraknie. Kupiłem również kostke brukową, niedługo drożeje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts