seta21 06.03.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Hej edit! Rozwiązanie ogrzewania domu to: - pompa ciepła Nibe, Szwecja, moc - 8 kW, odiwerty pionowe, w nich krąży solanka, łączna ich długość to 180 m; koszt pompy po rabacie to 23 500 zł, koszt odwiertów to 14 000 zł, koszt instalacji - 2 5000 zł, suma = 40 000 zł - w całym domu ogrzewanie podłogowe, firma Giacomini - sterowanie radiowe ogrzewaniem podłogowym, tworzące 9 stref grzewczych Kredyt w BOŚ: - stopa oprocentowania 1,25% - 5 lat- koszt uzyskania kredytu: - założenie hipoteki 500 zł- koszt rzeczoznawcy- 400 zł - prowizja banku - kurde nie pamiętam - udział własny - 20% inwestycji Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 06.03.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Małgosiu!U nas koszty o które pytasz są takie: - 190 m2 wełny na dach- 10 cm Rockwoola chyba Rockton po 12,60 zł/m2- 15 cm j.w. po 18,60 zł.m2--------------25 cm a 190 m2 x 31, 20 zł = 5 928 zł Już kupione. Robocizna - firma robi całośc, z płytami GK, szpachlowaniem i malowaniem - 40 zł/m2. Duzo cholera. Metr wychodzi 71, 20 zł x 190 m=13 500 zł plus inne pierdoły - wyjdzie pewnie z 15 000 zł...................matko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 06.03.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 zaraz zobaczymy czy nauczyłem sie wklejać zdjęcia...http://img405.imageshack.us/img405/9388/img0659ly8.th.jpghttp://img413.imageshack.us/img413/4492/img0660nm2.th.jpghttp://img69.imageshack.us/img69/3995/img0661lx1.th.jpghttp://img413.imageshack.us/img413/2742/img0663up5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 07.03.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Małgosiu! U nas koszty o które pytasz są takie: - 190 m2 wełny na dach - 10 cm Rockwoola chyba Rockton po 12,60 zł/m2 - 15 cm j.w. po 18,60 zł.m2 -------------- 25 cm a 190 m2 x 31, 20 zł = 5 928 zł Już kupione. Robocizna - firma robi całośc, z płytami GK, szpachlowaniem i malowaniem - 40 zł/m2. Duzo cholera. Metr wychodzi 71, 20 zł x 190 m=13 500 zł plus inne pierdoły - wyjdzie pewnie z 15 000 zł................... matko... Wojtek! Robocizna za całość 40 zł/m2 to na ceny podwarszawski super tanio. U nas 60 zł/m2 to dobra cena! A wielu chce 80!! Dlatego zaczelismy się podłamywać! Ale domu nie da przeniesc sie gdzie indziej My na razie nie moglismy kupic materialow, bo nie mamy budynku zamknietego i nie ma gdzie trzymac. W drugiej polowie kwietnia bedziemy robic zakupy. Nie chca nawet w hurtowniach przyjac 100% platnosci a dowiezc pozniej, bo ceny ida do gory i nie oplaca im sie. Dzis zamowilismy drzwi drewniane z meranti, kolor zloty dab jak okna w prywatnym z tradycjami zakladzie stolarskim - z polecenia - cena ponizej 3500. Pozdrowienia, Malgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.03.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 zaraz zobaczymy czy nauczyłem sie wklejać zdjęcia... Luk, we wklejaniu widzę że juz jesteś fachowcem, możesz to robić znacznie częściej Ładnie juz Twój domek wyglada. Co do cen odnosnie ocieplenia dachu to ja mam cenę uzgodniona poniżej 30PLN/M2, ale ceny uzgadniałem pod koniec roku, mama nadzieję że wiele sie nie zmieni. Czekam jak na zbawienie na mojego fachowca, najpóxniej pod koniec marca ma zacząć. Chociaż jeśli chodzi o dojazd to teraz mamy takie bagno, że materiały i tak by nie dojechały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania K-M 09.03.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam wszystkich posiadaczy VIRGO II. Mam prośbę- kupiliśmy z mężem projekt Virgo II Jesteśmy z Olesnicy k/Wrocławia szukamy kontaktu z osobam które mają postawiona choc częśc domu w woj.dolnosląskim .Zalezy nam na możliwosci zobaczenia domu w realu. Z góry dziękuję i pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 09.03.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witamy nowych Virgowiczów Dzięki Mariucha, odkąd pozbyłem sie ekipy murarzy mamy zdecydowanie lepszy humor aczkolwiek na każdym kroku wychodzą efekty pracy tych partaczy. W wolnej chwili wrzuce fotki wnętrza. Dojazd do nas też tragedia, sam w ostatnich dniach wywaliłem w podjazd z 50 wiader gruzu, ufffff. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 09.03.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 [ Co do cen odnosnie ocieplenia dachu to ja mam cenę uzgodniona poniżej 30PLN/M2, ale ceny uzgadniałem pod koniec roku, mama nadzieję że wiele sie nie zmieni. Czekam jak na zbawienie na mojego fachowca, najpóxniej pod koniec marca ma zacząć. To jesteś szczęściarzem Dam znać, jak to się u nas ułoży. Możliwe, że te przerwsze wczesnowiosenne przymiarki cen proponowanych przez fachowcow trochę się uspokoją. Znajomi teraz właśnie ocieplają dach pod Warszawą, płacą 35 zł/m2 ale obydwie warstwy waty mają już ułożone. I cieszą się, że się stargowali. Nam dzisiaj podłaczyli kanalizację (hurra), w poniedziałek podpisujemy umowę na gaz, w poniedziałek też zaczynają kłaść instalacje, które idą w podłodze. W następny poniedziałek wylewki. Mariucha, masz już obłożony kominek? Bardzo nam się podobał, ciekawi jesteśmy jak będzie wyglądał wykończony. Pozdrowienia dla "starych" i "nowych" Virgowiczów. M & B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 09.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Czytam Wasze informacje o cenach robocizny na poddaszu i cholera jasna w tym Tarnowie ceny zaczynają sie od 60zł! Drożej niż w Warszawie Miałem już oferte od firmy za ocieplenie, konstrukcja i montaż płyt g-k bez malowania za 72zł netto sama robota Niedobrze... może fachowca z Wawy ściągne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 10.03.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Co do obłożenia kominka to pewnie jeszcze trochę zejdzie, nastąpi to dopiero jak wejdzie glazurnik i zacznie wykończeniówkę, czyli realnie to 2-3 miesiace.Natomiast jak mi sie uda to zrobie zdjecie projektu na kartce - da to pewien obraz. Co do tych cen to faktycznie kosmos. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 13.03.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Hej edit! Rozwiązanie ogrzewania domu to: - pompa ciepła Nibe, Szwecja, moc - 8 kW, odiwerty pionowe, w nich krąży solanka, łączna ich długość to 180 m; koszt pompy po rabacie to 23 500 zł, koszt odwiertów to 14 000 zł, koszt instalacji - 2 5000 zł, suma = 40 000 zł - w całym domu ogrzewanie podłogowe, firma Giacomini - sterowanie radiowe ogrzewaniem podłogowym, tworzące 9 stref grzewczych Kredyt w BOŚ: - stopa oprocentowania 1,25% - 5 lat - koszt uzyskania kredytu: - założenie hipoteki 500 zł - koszt rzeczoznawcy- 400 zł - prowizja banku - kurde nie pamiętam - udział własny - 20% inwestycji Pozdrowienia Seta dzieki za info. a możesz napisać na jaki cel był brany kredyt bo oprocentowanie bardzo atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 15.03.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 mariucha, seta21, luk_25 piękne domki . W imieniu swoim oraz innych zainteresowanych i świeżych virgowiczów proszę o zdjęcia wnętrz... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 17.03.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 mariucha, seta21, luk_25 piękne domki . W imieniu swoim oraz innych zainteresowanych i świeżych virgowiczów proszę o zdjęcia wnętrz... :) Wielkie dzięki, jeżeli chodzi o wnętrze to jeszcze trochę trzeba poczekać na płytki, parkiecik wtedy będzie co pokażywać. Na razie mam w środku tynki, wylewki, nawet bez ocieplenia poddasza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 17.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Dziękuję również wkleje pare fotek z parteru, jak będzie ładniejsza pogoda to pstryknę góre. http://img463.imageshack.us/img463/1572/img0740nx1.th.jpg Między słupa a komin przy schodach wstawimy kominek tak aby mieścił sie w takim trójkącie i nie zajmował miejsca w salonie. Obudową kominka częściowo zabudujemy klatkę schodowa w góre. http://img463.imageshack.us/img463/5227/img0741hc6.th.jpg http://img463.imageshack.us/img463/4229/img0742ol6.th.jpg Tu jest jadalnia a pod schodami zrobimy małą spiżarke: http://img224.imageshack.us/img224/539/img0743bc5.th.jpg Widok na salon od strony holu: http://img136.imageshack.us/img136/402/img0744ii1.th.jpg http://img224.imageshack.us/img224/393/img0745jc9.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 17.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Dla takich swieżaków jak ja to czysta przyjemność oglądac wasze fotki, nawet bez tynków, glazury czy terakoty... WIELKIE DZIĘKI i miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 24.03.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witajcie, u nas nastepny duży etap zakończony - wylewki! Dziś jeszcze kończyli balkony. Teraz do 19 kwietnia - do momentu wstawienia okien i drzwi - będą sobie schły. Robiliśmy tradycyjne, z betoniarki. Na dole podwójna folia, styropian 5 + 5 + wylewka, na górze folia, styropian 3+2+wylewka. Niestety po podliczeniu kosztów okazało się, że wyszło znacznie więcej niż planowaliśmy. Materiały razem z robocizną (216m wylewek) - 13 tys, w tym 4.100 robocizna. Teraz trochę przerwy na samej budowie, będziemy rozglądać się za wełną do ocieplenia i decydować o kolorach elewacji Pozdrowienia, M & B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 25.03.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witajcie, u nas nastepny duży etap zakończony - wylewki! Dziś jeszcze kończyli balkony. Teraz do 19 kwietnia - do momentu wstawienia okien i drzwi - będą sobie schły. Robiliśmy tradycyjne, z betoniarki. Na dole podwójna folia, styropian 5 + 5 + wylewka, na górze folia, styropian 3+2+wylewka. Niestety po podliczeniu kosztów okazało się, że wyszło znacznie więcej niż planowaliśmy. Materiały razem z robocizną (216m wylewek) - 13 tys, w tym 4.100 robocizna. Teraz trochę przerwy na samej budowie, będziemy rozglądać się za wełną do ocieplenia i decydować o kolorach elewacji Pozdrowienia, M & B Witaj, to widzę że ceny strasznie poszły. Właśnie sprawdziłem, ja za wylewki zapłaciłem niecałe 9tys z robocizną, a na dole mam nawet ciut grubiej styrpopianu, 3 warstwy po 4cm. U nas wczoraj zwieziona wełna na poddasze i płyty gips-karton, juz 3 miesiace opóźnienia ma glazurnik, zaraz coś mnie trafi , do końca wrzesnia musimy się wyprowadzić. Wczoraj zwieźli nam płytę gips kart. i wełnę. Był też schodziarz - chce 300PLN/trepa Szukamy innego, bo cos chce za drogo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 29.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witajcie, u nas nastepny duży etap zakończony - wylewki! Dziś jeszcze kończyli balkony. Teraz do 19 kwietnia - do momentu wstawienia okien i drzwi - będą sobie schły. Robiliśmy tradycyjne, z betoniarki. Na dole podwójna folia, styropian 5 + 5 + wylewka, na górze folia, styropian 3+2+wylewka. Niestety po podliczeniu kosztów okazało się, że wyszło znacznie więcej niż planowaliśmy. Materiały razem z robocizną (216m wylewek) - 13 tys, w tym 4.100 robocizna. Teraz trochę przerwy na samej budowie, będziemy rozglądać się za wełną do ocieplenia i decydować o kolorach elewacji Pozdrowienia, M & B 216m wylewek...? kurde to taką macie powierzchnie domu? U nas za to perfekcyjnie pracuje hydraulik, w końcu nie mam stresu na budowie. Po świetach wchodzi elektryk. Jakie w swoich domkach bedziecie robić podbitki, czy takie prostopadłe do ścian czy pod skosem (równoległe do krokwii)? pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 30.03.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 216m wylewek...? kurde to taką macie powierzchnie domu? U nas za to perfekcyjnie pracuje hydraulik, w końcu nie mam stresu na budowie. Po świetach wchodzi elektryk. Jakie w swoich domkach bedziecie robić podbitki, czy takie prostopadłe do ścian czy pod skosem (równoległe do krokwii)? pozdrowienia! Wy też taką macie . Jak zaczniesz zliczać po powierzchni podłogi gół i górę plus garaż to tyle wychodzi. Na przykład strych nad garażem i kuchnią ma na planie 4 m2 powieżchni uzytkowej, a po podłodze jest to ponad 25 m2. Jeśli chodzi o podbitki, to jeszcze daleka do nich droga ale chyba bedziemy robić pod skosem. U nas wylewka schnie, czekamy na okna i drzwi zewnetrzne. Rozglądamy się za garażowymi i wewnetrznymi. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 30.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A no tak..... kurcze.. to znów moje obliczenia idą do kosza bo koszty rosną wraz z powierzchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts