Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[...]

Jakie schody robicie w swoich domach? Ile one kosztowały lub będą kosztowały? Mój stolarz chce ~15.000 PLN za schody drewniane samonośne dębowe i ~11.000 PLN za bukowe. Schody zabiegowe jak w projekcie - nic specjalnego.

Przejrzałem pół Internetu i znalazłem piękne schody na http://www.marchewka.pl (wzór MS14 by chyba pasował do Virgo) - boję się zadzwonić i zapytać ile to by kosztowało :-?

[...]

Marcin te schody to kosztują 27tys :o :o sa superowe bo sama takie chciałam ale ten koszt to jakaś przesada.

[...]

Monia_B

Dostałem ofertę z marchewki. Te schody kosztują 50tys (dębowe) lub 72tys (sucupira).... :o :o :o

Witam

Monia miło patrzeć jak twój domek pięknirje.

U mnie troche nerwówka bo ekipa do budowy przychodzi pod koniec czerwca a ja jeszcze nie mam materiałów. Na razie zbieram wszystkie papierki do kredytu. Mam nadzieję, że pójdzie wszystko sprawnie i niedługo bank zasili moje konto. A potem to juz latanie od składu do składu i zakupy.

Tak więc u mnie nic ciekawego.

Luk przyjadę na pewno, ale ciągle brakuje mi czasu. Teraz koniec rozliczeń za 2006 rok (niestety jestem księgową więc nawał roboty). Myślę, że jak pozałatwiam chociaż najpotrzebniejsze materiały do budowy to postaram się do Was podjechać. Obejrzę efekty prac twoich fachowców to może jeszcze sobie zaklepie ekipę do mojej wykończeniówki.

Monia, ale jesteś szczęśliwa, że już etap wykańczania, wstawiania mebelków. Kuchnia super nowoczesna! Ja sama wybiorę pewnie jakąś bardziej tradycyjną i jaśniejszą , bo w VIRGO I kuchnia jest malutka i ciemne meble jeszcze by ją pomniejszyły. Dobry pomysł z tymi szybkami - z tego co widać będą matowe - dodaja lekkosci. Czy masz szafki przy barku otwierane na obydwie strony - na stronę kuchni i na strone od której są stołki? Dobry pomysł!

Przez caly długi weekend będziemy porządkować działkę, ładować gruzy i śmieci do kontenera. Tyle się już nazbierało, że trzeba wywieżć.

Cały czas przed nami wybór struktury! Jeszcze nie podjeliśmy decyzji.

My chcemy wprowadzić się na jesieni - niby jeszcze sporo czasu ale jeszcze bardzo duzo do zrobienia.

Mariucha - obłozyłeś już płytkami swój kominek?? Zrób zdjęcia, bo bardzo jestem ciekawa, jaki jest efekt końcowy. Bardzo mi się podoba. My mamy narozny ale moze cos podpatrzymy i zaadoptujemy do naszego.

Pozdrowienia

Małgorzata

dołączyłam zdjęcia z naszej budowy. Są w poniższym linku

Qrcze ale fajne zdjęcia... Aż Ci Monia zazdroszczę my dopiero fundamenty zalewamy. Naprawdę super :D :D :D

Kuchnia też fajna, planuję zrobić w przyszłosci swoją w podobnym kolorze.

Mam pytanie: jaki masz kolor stolarki okiennej?

Dziękuje za mile opinie. Kolor naszych okien to mahoń.

ani sie obejrzysz a juz bedziesz mieszkala. zobaczysz bedzie dobrze.

Pozdrowienia

Monia, ale jesteś szczęśliwa, że już etap wykańczania, wstawiania mebelków. Kuchnia super nowoczesna! Ja sama wybiorę pewnie jakąś bardziej tradycyjną i jaśniejszą , bo w VIRGO I kuchnia jest malutka i ciemne meble jeszcze by ją pomniejszyły. Dobry pomysł z tymi szybkami - z tego co widać będą matowe - dodaja lekkosci. Czy masz szafki przy barku otwierane na obydwie strony - na stronę kuchni i na strone od której są stołki? Dobry pomysł!

Przez caly długi weekend będziemy porządkować działkę, ładować gruzy i śmieci do kontenera. Tyle się już nazbierało, że trzeba wywieżć.

Cały czas przed nami wybór struktury! Jeszcze nie podjeliśmy decyzji.

My chcemy wprowadzić się na jesieni - niby jeszcze sporo czasu ale jeszcze bardzo duzo do zrobienia.

Mariucha - obłozyłeś już płytkami swój kominek?? Zrób zdjęcia, bo bardzo jestem ciekawa, jaki jest efekt końcowy. Bardzo mi się podoba. My mamy narozny ale moze cos podpatrzymy i zaadoptujemy do naszego.

Pozdrowienia

Małgorzata

dzieki cieszę sie ze sie podoba. Co do ciemnych mebli to wystarczy dobre oświetlenie i juz jest inny efekt. Niestety nie widac tego na zdjeciach kuchni ale oswietlenie bedzie. Szafki w barku sa otwierane z obu stron a szyby sa matowe w tych szafkach. Stwierdziliśmy z mężem ze takie szafki otwierane tu gdzie stoja stolki to dobra rzecz jezeli chodzi o jakies szklanki specjalne np. drinkowe.... :p :p :p

Pozdrowienia

Monia

Pozdrowienia

Małgorzata

Witaj, jesli chodzi o mój kominek to jeszcze nic sie nie dzieje.

Aktualnie ekipa robi ocieplenie poddasza, potem kafelki na dolna łazienkę ( już mam), następnie górna i terakota na dole. Wtedy dopiero bedzie tez obkładany kominek.

Jak tylko cos sie będzie działa, załączę oczywiście zdjecia.

Pozdrawiam

Mam nadzieje ze sie podoba.

A co u innych odezwijcie sie

Monia

Witaj Monia, widzę że idziesz jak burza, fajna kuchnia. Chcielibyśmy być na tym etapie, u nas aktualnie kuchnia sie projektuje, ale ustawienie będziemy mieli odwrotne ( po prawej stronie lodówka, piekarnik).Kolor prawdopodobnie bedziemy mieli waniliowy.

Pozdrawiam

Małgosiu

Mam do Ciebie ogromną prośbę. Widzę, że jako nieliczni na tym forum budujecie Virgo I. Ja też zaczynam budowę tej wersji. Czy mogłabyś przesłać mi na e-mail zdjęcia Twojego domku? Będę wdzięczna również za jakieś podpowiedzi na co zwrócić szczególną uwagę. O czym pamiętać przy wylewaniu fundamentów i płyty tak, żeby póżniej było łatwiej (jakieś, rury, przepusty itp?) Czy pamiętasz może ile weszło Ci maxa? Z czego macie ścianki działowe?

pozdrawiam :)

Monia widzę, że zrezygnowałaś ze spiżarki w kuchni, hmm... czy to dlatego, że kuchnia wydaje się być nie za wielka... Jak rozwiążesz sprawę mopa, odkurzacza itp..., bo z tego co widzę to schowka pod schodami jak Mariucha też nie będziesz miała hmm...

Propozycja mebli w kuchni fajna, najbardziej podoba mi się pomysł przeszklonych szafek pod barkiem

Mariucha wanilowy kolor w kuchni i jadalni to świetny pomysł, tez o tym myślę przyszłościowo :)

Monia widzę, że zrezygnowałaś ze spiżarki w kuchni, hmm... czy to dlatego, że kuchnia wydaje się być nie za wielka... Jak rozwiążesz sprawę mopa, odkurzacza itp..., bo z tego co widzę to schowka pod schodami jak Mariucha też nie będziesz miała hmm...

Propozycja mebli w kuchni fajna, najbardziej podoba mi się pomysł przeszklonych szafek pod barkiem

Mariucha wanilowy kolor w kuchni i jadalni to świetny pomysł, tez o tym myślę przyszłościowo :)

Witaj, u nas wanilia będzie na 100%, właśnie się liczy kuchnia wraz z osprzetem.

Ekipa sprytnie uwija się z ocieplenie poddasza, pod koniec tygodnia zaczynają układać dolną łazienkę.

Teraz już z górki, jak cos będzie więcej widać to wkleję fotki.

Pozdrawiam

Hej Mariucha,

Bardzo fajna kuchnia, my mamy teraz w mieszkaniu podobną: wanilia łączona z gruszą.

Mam tylko jedną uwagę. Moim zdaniem mikrofalowka jest znacznie za wysoko - chyba ze wszyscy w rodzinie maja o najmniej 185! Ja tez mam w tej chwili na dole dwie szuflady, potem piekarnik a nad tym mikrofalowkę. Ale u Ciebie szuflady są chyba wyzsze. Nie jest dobrze jak talerz z gorącą zupą będziecie wyciągać znad wysokości głowy. Mieszkaliśmy trochę w Stanach i tam tak właśnie wysoko mocowali mikrofale - naprawde nie jest to zbyt wygodne.

Poza tym wszystko super!

My do kuchni jeszcze się sie przymierzyliśmy niestety. Teraz ostateczne decyzje w sprawie struktury - przychodza na ocieplenie tynkowanie po 15 maja.

Pozdrowienia

Hej Mariucha,

Bardzo fajna kuchnia, my mamy teraz w mieszkaniu podobną: wanilia łączona z gruszą.

Mam tylko jedną uwagę. Moim zdaniem mikrofalowka jest znacznie za wysoko - chyba ze wszyscy w rodzinie maja o najmniej 185! Ja tez mam w tej chwili na dole dwie szuflady, potem piekarnik a nad tym mikrofalowkę. Ale u Ciebie szuflady są chyba wyzsze. Nie jest dobrze jak talerz z gorącą zupą będziecie wyciągać znad wysokości głowy. Mieszkaliśmy trochę w Stanach i tam tak właśnie wysoko mocowali mikrofale - naprawde nie jest to zbyt wygodne.

Witaj, co do wysokosci mikrofali to zaczyna się na wysokosci 135 cm, wiec bedzie wszystko dobrze,

Pozdrawiam

Witam wszystkich

Po długim poszukiwaniu odpowiedniego domu wreszcie trafiłem na Virgo II z podwójnym garażem i to jest to o czym marzyłem. Mam zamiar zakupić ten projekt. Będę wdzięczny jezeli podeślecie mi zdjecia waszych realizacji, chciałbym równiez zobaczyć ten domek na żywo. Interesują mnie głównie wnętrza i różne ciekawe rozwiązania. Będę budował w małopolsce okolice Tarnowa. Luk jeżeli to możliwe to proszę o kontakt. Moja poczta [email protected]

Pozdrowienia

135 cm to faktycznie nie jest za wysoko, nasza zaczyna się na około 120. Na projekcie wygladało jakby było znacznie wyżej. Z czego robicie fronty szafek - z płyty MDF?

Pozdrawiam,

Powiem szczerze, że trudne pytanie zadałeś, bo kuchnie robi nam znajomy i jeszcze nie wiem :oops:

U nas chłopaki kończą ocieplać poddasze, nawet nie wiedziałem, że to tak długo bedzie trwało. Od poniedziałku 1 z nich startuje z dolną łazienką.

Wreszcie zdecydowałem się na terakotę na dół. kupujemy z firmy TAU, kolor bedge.

Wyobraźcie sobie, że miałem wycenę na podłogę + górna łazienka ( glazury, terakota) w jednym sklepie, poszedłem do drugiego i na te same materiały dostałem wycenę na 5000 taniej :o :o :o Szok, a gość utwierdzał mnie, że wiecej nie może bo jedzie na niskiej marży.

Pozdrawiam