maaja222 15.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ścianka kolankowa zostaje tak jak w projekcie 77 cm , okna połaciowe w łazience też zostały dwa , dodaliśmy też jedno okno w suszrni jak zrobia dach to się okaże czy to był dobry wybór z tą scianką. widzieliśmy manuelę z podniesioną ścianką kolankową i wyglądało to bardzo nienaturalnie. Ebu, mam pytanie. Jak u Was w projekcie jest ta ściana kolankowa. Bo u nas pisze 67 cm, ale ta ściana nie idzie bezposrednio pod wieńcem. Wieniec oparty jest od razu na stropie, więc tak jakby tej sciany wogóle nie było Oczywiście można ja dołożyć, nie ma tu problemu. Daj znać jak jest u Was, bo wy już chyba ten etap macie za sobą. Witam Wszystkich. Mam dokładnie to samo pytanie jak Mariucha "dawno temu", mój projektant nie dopatrzył się tam ściany kolankowej a z tego co czytam i widze na zdjęciach większość z was podnosi ściankę kolankową do 4 pustaków + wieniec???? I jeszcze jedno pytanie jak załatwiliście tą sprawę, wpisem kierownika budowy w dzienniku czy zmianami na etapie projektowym i pozwolenia na budowę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia69 17.05.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ścianka kolankowa zostaje tak jak w projekcie 77 cm , okna połaciowe w łazience też zostały dwa , dodaliśmy też jedno okno w suszrni jak zrobia dach to się okaże czy to był dobry wybór z tą scianką. widzieliśmy manuelę z podniesioną ścianką kolankową i wyglądało to bardzo nienaturalnie. Ebu, mam pytanie. Jak u Was w projekcie jest ta ściana kolankowa. Bo u nas pisze 67 cm, ale ta ściana nie idzie bezposrednio pod wieńcem. Wieniec oparty jest od razu na stropie, więc tak jakby tej sciany wogóle nie było Oczywiście można ja dołożyć, nie ma tu problemu. Daj znać jak jest u Was, bo wy już chyba ten etap macie za sobą. Witam Wszystkich. Mam dokładnie to samo pytanie jak Mariucha "dawno temu", mój projektant nie dopatrzył się tam ściany kolankowej a z tego co czytam i widze na zdjęciach większość z was podnosi ściankę kolankową do 4 pustaków + wieniec???? I jeszcze jedno pytanie jak załatwiliście tą sprawę, wpisem kierownika budowy w dzienniku czy zmianami na etapie projektowym i pozwolenia na budowę?? Witam z tej strony EBU niestety nie mogłam poradzić sobie z logowaniem pod starym logo i musiałam zarejstrowacć się jeszcze raz. Już odpowiadam u nas ścianka kolankowa była zrobiona tak jak w projekcie , wyszło na gotowo 77-78 cm , w suszarni faktyczne nie ma wcale ścianki kolankowej - tak jak w projekcie. Dawno tu nic nie pisałam, u nas prace praktyczne na finiszu, mamy już kominek, drzwi wew, góra pomalowana i są panele, łazienka dolna gotowa a górna niestety będzie kończyć się w połowie czerwca (glazurnik wyjechał do Niemiec). Czekamy na parkiet na dole-którego ciągle brak w hurtowni, oraz na schody których niestety ciągle nie zamówiliśmy Jak do tej pory wszystko w tym projekcie mi się podoba - pomieszczenia wyszły bardzo przestronne - zresztą sami macie takii projekt to wiecie. Ja mam VIRGO I (pierwsza wersja) Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mnich333 17.05.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich użytkowników domów Virgo i Virgo II. Jest to mój pierwszy wpis na foum bo dopiero wczoraj je odkryłem. Jestem dopiero na etapie zamawiania projektu ale w zasadzie zdecydowałem się już na Virgo II. Gratuluję wszystkim posiadaczom naprawdę ślicznych domków. Jak sobie pomyślę ile czeka mnie pracy to jestem przerażony ale klamka zapadła i decyzja o budowie własnego gniazdka jest ostateczna. Mam prśbę do osób, które mają już Virgo II w stanie surowym o udostępnienie fotek wnętrza domu, a w szczególności jego góry z opisem co konkretnie one przedstawiają gdyż z niektórych załączonych w tym temacie trudno mi to określić. Może któraś z osób mogłaby pokazać mi jak w rzeczywistości taki domek wygląda. Chętnie bym przyjechał i zobaczył to na żywo. Mieszkam w pobliżu Warszawy. Pozdrawiam Mnich333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 18.05.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Może któraś z osób mogłaby pokazać mi jak w rzeczywistości taki domek wygląda. Chętnie bym przyjechał i zobaczył to na żywo. Mieszkam w pobliżu Warszawy. Pozdrawiam Mnich333 Witaj, ja buduję Virgo II z pojedynczym garażem, zapraszam do Lublina jeśli masz ochotę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 18.05.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam Wszystkich. Mam dokładnie to samo pytanie jak Mariucha "dawno temu", mój projektant nie dopatrzył się tam ściany kolankowej a z tego co czytam i widze na zdjęciach większość z was podnosi ściankę kolankową do 4 pustaków + wieniec???? I jeszcze jedno pytanie jak załatwiliście tą sprawę, wpisem kierownika budowy w dzienniku czy zmianami na etapie projektowym i pozwolenia na budowę?? Witaj, faktycznie jesli chodzi o projekt Virgo II to ta sciana kolankowa jest niewidoczna na przekrojach A-A i B-B, zgłaszałem ten problem do Domusa. Jeden z budujacych przez to musiał potem rozbierac dach. Jest ona widoczna natomiast na rysunku K2. W oryginale na części nad garażem jej nie ma ( murłata na wieńcu), na pozostałej części to 3 pustaki. Ja podniosłem ją o 1 pustak na całości, więc mam 1 nad garażem i 4 pustaki + wieniec na pozostałej części. Mam nadzieję że cos rozjaśniłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_B 20.05.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 witajcie, ja do tematu scianki kolankowej. Nie widac jej na projekcie ale ma ona 67 cm i z tego co wiem to jest ona u nas taka i byla budowana na dwa pustaki plus wieniec, nad garazem murlata lezy bezposrednio na stropie poprzez wieniec. A z tego co pamietam Mariucha bo z toba pisalam tez w tej sprawie to masz podniesiona ja o 1 pustak i masz trzy pustaki nad czescia mieszkalna i jeden przez to musiales dodac nad garazem. Zreszta tez tak jest to widoczne na twoich zdjęciach.A tak wogole po wykonczeniu (czyli ociepleniu murlaty i polozeniu regipsow) poddasza to ta sciana u nas ma teraz 87 cm. Serdecznie pozdrawiamMonia B P.S. Mariucha moze jakies fotki nam pokazesz. Twoj link do onetu juz od dawna nie dziala. Ja sama tez zmienilam nasz link. POWIEM WAM SZCZERZE ZE WYKONCZENIOWKA NAPRAWDE WYKANCZA FINANSOWO ALE JAK OKO CIESZY. Buziaki dla wszystkich budujacych trzymajcie sie mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 20.05.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 P.S. Mariucha moze jakies fotki nam pokazesz. Twoj link do onetu juz od dawna nie dziala. Ja sama tez zmienilam nasz link. POWIEM WAM SZCZERZE ZE WYKONCZENIOWKA NAPRAWDE WYKANCZA FINANSOWO ALE JAK OKO CIESZY. Buziaki dla wszystkich budujacych trzymajcie sie mocno Witaj, co do zdjęć postaram się coś dorzucić za tydzień, na chwile obecna nie bardzo mam co fotografować bo kończą ocieplać poddasze,dopiero od jutra glazurnik startuje z dolną łazienka to może przez tydzień cos zrobi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 21.05.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam Virgowiczów po małej przerwie! Widze że nie odpoczywacie i ruch w interesie . U nas również cały czas akcja na budowie, na całe szczęscie po nieszczęsnych murarzach mam teraz samych dobrych fachowców, poza stresem związanym z wypłatami - innego stresu brak:) Wszystkie rurki poza tymi pod wylewkami sa gotowe, odkurzacz, tv, intern. itd, instalacja elektryczna, alarmowa gotowa, w międzyczasie przerabiałem drenaż wokół domu aby jesienią zakopać studnie na deszczówke. Teraz działają tynkarze, narazie wszystko ok, narzekają troche na "zaj..ście krzywe ściany" ale nie robią z tego tragedii gdyż jak stwierdzili "da sie kit bedzie git":) W tym tygodniu zdecydowaliśmy sie na dekoratorke wnętrz gdyż samemu nie sposów opanować i przemyśleć wszystkiego - poza tym brak czasu - aby było jakoś z sensem na końcu. Narazie ma sie skoncentrować na sufitach, schodach i oświetleniu. Zamówiłem dziś nawet parapety a w najbliższych dniach zamawiam brame do garażu. Zrobiliśmy też ocieplenie styropianem 5cm sufitu garażu aby było cieplej w pokoju nad nim. pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 22.05.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Dawno tu nic nie pisałam, u nas prace praktyczne na finiszu, mamy już kominek, drzwi wew, góra pomalowana i są panele, łazienka dolna gotowa a górna niestety będzie kończyć się w połowie czerwca (glazurnik wyjechał do Niemiec). Czekamy na parkiet na dole-którego ciągle brak w hurtowni, oraz na schody których niestety ciągle nie zamówiliśmy Jak do tej pory wszystko w tym projekcie mi się podoba - pomieszczenia wyszły bardzo przestronne - zresztą sami macie takii projekt to wiecie. Ja mam VIRGO I (pierwsza wersja) Pozdrawiam Edyta Witaj, cieszę się, ze zbudowaliście VIRGO I, bo większość na naszym forum buduje VIRGO II. Mamy teraz dylemat jeśli chodzi o kominek. Mariucha zrobil fajny, ale w Virgo II ma on zupełnie inny układ, a u nas jest narozny i do tego z kominem z boku... Edytko, czy mozesz podesłać zdjęcie Waszego już zrobionego kominka? [email protected] U nas od wczoraj ruszyło ocieplenie domu z zewnątrz, od razu będą tez robić tynki. W czerwcu bedziemy ocieplać dach i kłaść płyty, ale na razie wykonawca ma oba kciuki w gipsie!!! Potknął się gdzieś na tarasie, podparł i coś mu się stało ze stawami, dwa tygodnie unieruchomienia Teraz podejmujemy decyzje odnosnie pieca - wybieramy pomiędzy Vaillandem a Viessmannem, musimy tez kupić grzejniki. Brakuje czasu, a już najbardziej brakuje pieniążkow, żeby bez bólu podejmować decyzje. Ale i tak, my którzy zaczęliśmy w ubiegłym roku czy wcześniej, mozemy skakać do góry z radosci... Trzymajcie się, Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia69 23.05.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Dawno tu nic nie pisałam, u nas prace praktyczne na finiszu, mamy już kominek, drzwi wew, góra pomalowana i są panele, łazienka dolna gotowa a górna niestety będzie kończyć się w połowie czerwca (glazurnik wyjechał do Niemiec). Czekamy na parkiet na dole-którego ciągle brak w hurtowni, oraz na schody których niestety ciągle nie zamówiliśmy Jak do tej pory wszystko w tym projekcie mi się podoba - pomieszczenia wyszły bardzo przestronne - zresztą sami macie takii projekt to wiecie. Ja mam VIRGO I (pierwsza wersja) Pozdrawiam Edyta Witaj, cieszę się, ze zbudowaliście VIRGO I, bo większość na naszym forum buduje VIRGO II. Mamy teraz dylemat jeśli chodzi o kominek. Mariucha zrobil fajny, ale w Virgo II ma on zupełnie inny układ, a u nas jest narozny i do tego z kominem z boku... Edytko, czy mozesz podesłać zdjęcie Waszego już zrobionego kominka? [email protected] U nas od wczoraj ruszyło ocieplenie domu z zewnątrz, od razu będą tez robić tynki. W czerwcu bedziemy ocieplać dach i kłaść płyty, ale na razie wykonawca ma oba kciuki w gipsie!!! Potknął się gdzieś na tarasie, podparł i coś mu się stało ze stawami, dwa tygodnie unieruchomienia Teraz podejmujemy decyzje odnosnie pieca - wybieramy pomiędzy Vaillandem a Viessmannem, musimy tez kupić grzejniki. Brakuje czasu, a już najbardziej brakuje pieniążkow, żeby bez bólu podejmować decyzje. Ale i tak, my którzy zaczęliśmy w ubiegłym roku czy wcześniej, mozemy skakać do góry z radosci... Trzymajcie się, Małgorzata Cześć Niestety nie mam jeszcze zdjęć kominka, ale jutro będę na budowie bo montują mi kuchnie , zrobie więc kilka zdjęć i Ci wyślę. Nasz kominek nie jest narożny, wmontowaliśmy go we wnękę pomiędzy kominem a ścianą zewnętrzną , nawet fajnie to wyszło. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 23.05.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 23.05.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witam Edzia69 ogromna prośba do Ciebie.Ja również buduje virgo I. Czy mogłabys podesłać fotki swojego domku bo u Ciebie prace juz bardzo zaawansowane.[email protected]z góry dziekuje Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 23.05.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Monia B, mariucha, EBU dziękuję za podpowiedzi w sprawie ścianki kolankowej, będę dalej szyfrować projekt i drążyc temat Widzę, że u wszystkich prace idą do przodu, proszę o zdjęcia... Ja jeszcze nie mam co wklejać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacia 23.05.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam wszystkich , poszukuje kontaktu z osobami z Wrocławia, Kobierzyc lub okolic, którzy wybudowali, budują lub są tak jak ja w trakcie wyboru projektu domu Virgo. proszę o kontakt bardzo mi zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 23.05.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witam Edzia69 ogromna prośba do Ciebie. Ja również buduje virgo I. Czy mogłabys podesłać fotki swojego domku bo u Ciebie prace juz bardzo zaawansowane. [email protected] z góry dziekuje Edyta Edytko, ja również obiecałam Ci więcej zdjeć, ale teraz nie mam jak zrobić. Na zewnątrz rusztowania i obkładanie styropianem, a w środku cały dół założony materiałami. Za jakieś dwa tygodnie jak skończą zrobię zdjęcia z zewnątrz i w środku. Pozdrawiam i powodzenia. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 23.05.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cześć Niestety nie mam jeszcze zdjęć kominka, ale jutro będę na budowie bo montują mi kuchnie , zrobie więc kilka zdjęć i Ci wyślę. Nasz kominek nie jest narożny, wmontowaliśmy go we wnękę pomiędzy kominem a ścianą zewnętrzną , nawet fajnie to wyszło. Pozdrawiam Edyta Dzięki, będę czekać. Bardzo jestem ciekawa kominka, bo na razie nie mam do końca pomysłu. Boję się zeby nie zajał pół pokoju. Pozdrawiam, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacia 23.05.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam Wszystkich , szukam kontaktu z osobami z Wrocławia, Kobierzyc lub okolic, które wybudowały, budują lub będą budowały dom "VIRGO". Chętnie obejżę zdjęcia z realizacji (wnętrza). Wysłucham dobrych rad, Waszych pomysłów realizacji (może wyszły jakieś zmiany?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 23.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A umiecie obywatelko przeglądać forum albo korzystać z wyszukiwarki? Tu jest cała brygada Virgowiczów: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacia 23.05.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam Was wszystkich bardzo serdecznie. my razem z mężem dopiero jesteśmy w trakcie załatwiania papierów i choć jesteśmy na 99,9999% przekonani do Virgo to jednak istnieje cień wątpliwości, przecież budujemy dom na całe życie. Proszę tych którzy już mają postawiony dom o kontakt (kilka fotek ze środka) głównie interesuje mnie salon kominek i góra. czy jest taka w miarę duża? gdyby była taka możliwośc obejżenia domu na żywo z okolic Wrocławia chętnie przyjedziemy, a tymczasem czekam na jakieś info i serdecznie wszystkich pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mnich333 24.05.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam wszystkich ponownie.Mariucha dzięki za propozycję obejrzenia domku na pewno chętnie skorzystam i gdy nadaży się jakaś okazyjka zawitam do Lublina aby co nieco podpatrzyć. Decyzja zapadła ostateczna i zamówilismy już projekt Virgo II z podwójnym garażem. Jak go tylko otrzymany to składamy wszystkie papierki i czekamy na pozwolenie. Liczę, że w sierpniu ruszę z fundamentami, a dalej w przyszłość jak na razie nie wybiegam.Pozdrawiam wszystkich virgowiczówMnich333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts