Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas już sciany otynkowane - tynk silikatowy. Głowny kolor smietanowy, bonki wokol okien mial byc lekko morelkowe, wyszly zolte :(

Ale sa tynk jakosciowo super.

W przyszlym tygodniu cokol, boki tarasu, donice.

Pozdrawiamy

http://i81.photobucket.com/albums/j239/MalgorzataAndBogdan/Virgo/oknozklastkischodowej.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j239/MalgorzataAndBogdan/Virgo/oknosalonu.jpg

WITAM WSZYSTKICH VIRGOWICZÓW !!!

Właśnie rozpoczęliśmy budowę Virgo 2 z podwójnym garażem. Wczoraj zrobiony został wykop , który oglądałem z dużą satysfakcją. Z pewnością dla Was nie jest to nic nadzwyczajnego , więc nie dołączam zdjęć. Dla nas jednak jest to duży krok po 1/2- rocznych wędrówkach po urzędach. Liczymy na sprawny przebieg prac budowlanych aby jak najszybciej zobaczyć efekt końcowy. Zdjęcia Waszego domku są fantastyczne - my jeszcze mamy bardzo daleko . Jeżeli macie zdjęcia wnętrz , to bardzo prosimy o informację. Nasz domek budujemy w okolicach Pszczyny( woj. śląskie) - jeżeli ktoś będzie miał ochotę zobaczyć postępy, to zapraszamy, ale musi jeszcze trochę poczekać. Sami mamy ochotę zobaczyć ten domek w naturze - tylko czy ktoś buduje w naszej okolicy ??????

Anka Leszek

U nas już sciany otynkowane - tynk silikatowy. Głowny kolor smietanowy, bonki wokol okien mial byc lekko morelkowe, wyszly zolte :(

Ale sa tynk jakosciowo super.

W przyszlym tygodniu cokol, boki tarasu, donice.

Pozdrawiamy

http://i81.photobucket.com/albums/j239/MalgorzataAndBogdan/Virgo/oknozklastkischodowej.jpg

http://i81.photobucke</p><p> </p><p> .com/albums/j239/MalgorzataAndBogdan/Virgo/oknosalonu.jpg

Witam, bardzo podobaja mi się wasze okna czy moge się dowiedzieć jaki to kolor? I dachówki też.. :p

witam wszystkich forumowiczów budujcych virgoII.Jestesmy z Jastrzebia Zdr. i od roku planujemy budowe domu VirgoII z pojedynczym garazem.Bedziemy budowac w okolicy Zor.Wreszcie po dlugim oczekiwaniu otrzymalem pozwolenie na budowe i od jutra ruszam pelna para.Cieszy mnie fakt ze w naszym rejonie tez bedzie realizowany ten sam projekt.Aniu i Leszku my tez startujemy. Jutro przygotowujemy teren pod budowe a za kilka dni kopanie fundamentów.Ciekawi jestesmy z czego budowany bedzie Wasz dom ?My budujemy z pustaka keramzytowego .

WITAJ ROMEKOLE !

No cóż , zaczynamy budowę jednocześnie - trochę szkoda. Może znajdzie sie ktoś jeszcze w okolicy kto wybrał ten sympatyczny domek. Jutro planujemy wylewać chudy beton ,w przyszłym tygodniu ławy itd............. mam nadzieje ,że nie zbankrutujemy przed zakończeniem budowy. Planujemy wprowadzić się w przyszłym roku lipiec/sierpień - może sie uda. Budujemy z porothermu 30 P+W. Jest potwornie drogi , ale nie będziemy już tego zmieniać. Jeżeli będziecie mieli

ochotę zobaczyć postępy , to oczywiście zapraszamy.

pozdrawiam wszystkich forumowiczów/virgoviczów

Anka , Leszek

hej rebjata!

Widze, że ostro naprzód jedziecie.

U nas wiele wiele zmian. Mnie nie było parę tygodni w Polsce, no i masz... Wracam, a tu styro położony, dach ocieplony, gipskartony połozone na poddaszu, szambo się kopie, pompa ciepła chodzi...

ALE mam pytanie:

jak rozwiązaliście odprowadzenie wody z balkonów????

Mi sie woda leje na schody wejściowe. jak tę wode odprowadzić? W projekcie jest jakiś taki dzióbek, ale z niego i tak woda leci na schody... :-(

Pozdrowienia

Wojtek

Witam

Powiedzcie mi jaki rozmiar mają okna dachowe w virgo. Dałam dach do wyceny patrzę a tam wycenione okna 78/140. Patrzę do projektu a tam w zestawieniu okien jak byk 78/160. No to jakie one sa wg projektu? A i ten od wyceny liczył mi jeszcze wyłaz dachowy a w virgo chyba takowego nie ma i byc nie musi.

Monia_B zauważyłam nowe zdjęcia wnętrz na twojej stronie http://foto.onet.pl/975h1,8usy00fkyoiu,85n4r,u.html#8tv66

fantastyczna kuchnia, bardzo mi się podobaja twoje szafki kuchenne.

Widze, że sprytnie rozwiązałaś układ biegu schodów, masz przez to dużo miejsca w jadalni. Nowe zdjęcia cieszą oko, trochę sie gubię w twoim domku bo mój jest odbiciem lustrzanym ;)

Naprawde SUPER!!!

Monia

Pikne płytki -co to jest? mam na myśli kuchnię i salon???

bardzo podobne do Azteca Rialto.

Wszędzie macie płytki??? My zastanawiamy sie, czy nie dać wszędzie płytek, bez podłóg i paneli....

MOże w sypialniach jedynie panele.

Pozdrowienia

Wojtek

PS> A ten pasek idący w górę przy schodach? Z czego robiliście? Kupuję ten pomysł. Jest świetny!

hej,

my też mamy okna 160 cm - velux w sypialniach, tylko w łazience i pralni 140 cm. Faktycznie są duże, ale za to dają mnóstwo światła, co w pokojach ze skosami jest bardzo ważne. Nie robiliśmy wyłazu na dach, tylko przy kominie "kominkowym" założylismy ze trzy stopnie kominiarskie i ławeczkę (sa takie specjalne dachówki).

Jeśli chodzi o balkony to przed położeniem terakoty mamy zrobić obróbkę blacharską - do końca nie zapobiegnie to kapaniu wody na schody, ale zapobiegnie podciekaniu wody pod spód balkonu.

Aż miło patrzeć jak pięknieją nasze domy, ściany pomalowane, w niektórych kuchniach meble :D ...

Pozdrowienia

Monia

Pikne płytki -co to jest? mam na myśli kuchnię i salon???

bardzo podobne do Azteca Rialto.

Wszędzie macie płytki??? My zastanawiamy sie, czy nie dać wszędzie płytek, bez podłóg i paneli....

MOże w sypialniach jedynie panele.

Pozdrowienia

Wojtek

PS> A ten pasek idący w górę przy schodach? Z czego robiliście? Kupuję ten pomysł. Jest świetny!

hej,

dzieki dla wszystrkich za miłe słowa co do wnętrz.

Seta my na dole mamy wszędzie płytki Firmy Azteca (masz dobre oko) seria Latino. Płytki mamy ze względu na to że na dole mamy podłogówkę we wszystkich pomieszczeniach (kuchnia, jadalnia, hol, gabinet, garderoba, łazienka i wiatrołap). Natomiast ten kamień na ścianie przy schodach to również płytki firmy Realit seria Celtic, kupiłam ją w Nomi w grudniu przy mega promocji płaciłam 58zł/m2, gdzie normalna cene to około 100zł/m2. Ale muszę powiedzieć, że polowałam na nie bardzo długo.

Dól mamy prawie skończony czekam tylko na kase i wtedy kafle do łazieniki dolnej. A póki co to chyba bierzemy sie za poddasze. Trzeba w niektórych miejscach doszlifować łączenia w płytach z K-G i malowanie będzie no a potem panele. Łazienka górna to będzie musiała poczekać bo jednak potrzeba tam kupe forsy.

Poza tym drzwi wewnętrzne juz zamówione mają być w połowie lipca (Classen Latona kolor mahoń). W tą sobotę przyjeżdza Pan na pomiar drzwi wejściowych. Czas oczekiwania niestety też długi, mówił coś o wrześniu no ale może przekręcę go na wcześniejszy termin. Potem to nie będe miala czasu bo w sierpniu na świat przydzie :D :D :D NASZE PIERWSZE DZIECKO :p :p :p więc będę miała kupe roboty a mąż dopiero wypłynął i wróci we wrześniu :cry:

Pozdrawiam wszystkich budujących i czekam na jakieś fotki z waszych postępów budowy

Możecie słać na maila: [email protected]

Monia_B