romekole 06.11.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Piotr Wielkie dzięki za informacje. Nam też się tak wydaje, że chodzi o ten metalowy uchwyt .Przy montażu okien też musimy zwrócić na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 06.11.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 14 pażdziernika pisałem o tym że montaż okien opóźnia się trwało to aż do tej pory dzisiaj dostałem telefon że firma przyjeżdża w czwartek na montaż, a w sobotę dokończenie dachu wstawienie dwóch brakujących okien dachowych oraz uzupełnienie dachówki brakłowało 240 sztuk jedna paleta ale wszystko juz jest. Całe szczęście że narazie na tym koniec ( zbieranie funduszy) bo w innym przypadku krew by mnie zalała z dziesięć razy, kolejny raz powiedzenie "pieniądze to nie wszystko" zadziałało mimo obietnic i zapewnień podczas zamawiania o solidności firmy i super terminach ( generalnie okna) nie wyszło, bo dachówka Bogen zamawiana jest rzadko i byłem uprzedzany na początku że tak może się zdarzyć żeby nikt nie został z nadmiarem nie potrzebnego towaru.Poza tym jest super bo widać konkret, w sobotę wkleję parę nowych fotek. http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 08.11.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Hej, no i 5 nocy w nowym domku już za nami W sobotę przewieżliśmy większość mebli i dużych rzeczy, a po weekendzie jeszcze mnóstwo drobnicy. Aż nie można uwierzyć, że tyle tego się nazbierało i zmieściło. A ponieważ mebli za dużo nie ma i niestety długo nie bedzie, cały gabinet na dole zasłany jest paczkami. Zdjęć trochę zrobiłam, ale nie mamy na razie w domu internetu. Może się uda kiedyś w pracy wgrać. Mario, my też mieliśmy problemy z gazem - wyżej o tym pisalismy, trzymamy kciuki, żeby Wam udało się. My ostatni okres cały czas dogrzewaliśmy olejakami. I też czekamy na powiększenie kredytu w banku, większość z nas ma takie same bóle głowy Po przeprowadzeniu się, mimo bałaganu, paczek, niemożności odnalezienia wielu rzeczy, jest ten plus, że nie biega się z jednego domu do drugiego. A jeszcze szczerze Wam powiem, że od razu czujemy się w naszym VIRGO jak u siebie w domu. Jest super! Pozdrawiamy cieplutko! I witamy wszystkich nowych Virgowiczów, klub się powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGDA1719502507 12.11.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Gratuluję przeprowadzki Teraz 99 % forumowiczów Wam zazdrości... Nie zapomnijcie o tych obiecanych fotkach - wiem, że czasu na takie prozaiczne rzeczy w pierwszych dniach w nowym domu może nie być, ale pomyślcie, jaka to wielka radość dla reszty:) A na pewno dla mnie A my jesteśmy dopiero na etapie kupowania materiałów, więc dłuuuuuuuga droga przed nami... Na wiosnę chcemy ruszyć, zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Darek 19.11.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Gratulujemy Małgosi i Bogdanowi przeprowadzki!! My sądziliśmy, że wprowadzimy sie do nowego domku na Wigilię, jednak glazurnik nas zawiódł i dopiero jest w połowie pracy. Niedługo w albumie zamieszczę fotki łazienki na poddaszu . Ogrodzenie nareszcie skończone! a od dwóch tygodni nasz domek ogrzewamy jest olejem opałowym... Już bliżej do końca niż dalej.... A tak nie dawno były wylewane fundamenty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacia 20.11.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Małgosiu, Bogdanie, przyłączam się do gratulacji, pozostałych Virgowiczów:) my z mężem niestety nadal walczymy z konserwatorem zabytków, już od września dokumenty są w ministerstwie kultury i zabytków w Warszawie, ale jeszcze nie zostały do tej pory "PRZECZYTANE"!!!!!!!!!! (tak nam powiedziano) no cóż,...nie pozostaje nam nic innego, jak tylko czekać na ich odpowiedź... pozdrawiam serdecznie wszystkich, Małgosiu czekamy na fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 20.11.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 No i co fajnie się mieszka kilka nocy już minęło? U nas dach skończony w 99% ( mała reklamacja na dachówki szczytowe będą wymieniane oraz dojdzie ozdoba przy wykuszach) w sobotę powinien być definitywny koniec . Okna jutro ostatnia poprawka i mam nadzieję że koniec. Na dachu mała zmian zamiast stopni dachowych i ławki są dodatkowe dwa włazy dachowe w tym ten nad garażem termiczny ( dodatkowe okno) wydaje mi się że to będzie lepsze rozwiązanie żeby dostać się do komina. Teraz powoli zaczynamy myśleć o instalacji elektrycznej( w tym RTV a jest w czym wybierać polecam stronę http://www.dipol.com.pl) http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleyk 23.11.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Teraz powoli zaczynamy myśleć o instalacji elektrycznej( w tym RTV a jest w czym wybierać polecam stronę http://www.dipol.com.pl) Witam, U nas kończą robić się tynki na elewacji (brakuje naprawdę mało) i karton-gipsy w środku. W poniedziałek wchodzi kafelkarz. Z zewnątrz na wiosnę zostanie tynk na cokole, obłożenie tarasów, balustrady balkonów, podbitka i utwardzenie podjazdu + wejścia do domu. A środek musi być gotowy do końca stycznia... Jak opanuję wklejanie zdjęć to się pochwalę Dzisiaj udało mi sie złożyć instalację RTV. Mam w sumie 6 programów naziemnych: TVP1, TVP2, TVP3, TV4, TVN, Polsat. Za radą dipola powiesiłem na kominie uchyty do anteny satelitarnej i dwumetrowy maszt na inne anteny. Rozdzielnia RTV siedzi w pustce komina na poddaszu. Do każdego pokoju leci kabel antenowy do gniazdek RTV (w salonie jest ich więcej - 4 - na wszelki wypadek). Na razie wszystko działa tak jak miało Pozdrawiam Virgowiczów, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 27.11.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Hej Virgowicze Czy już wszyscy zapadli w sen zimowy? U mnie sezon budowlany jeszcze w pełni, właśnie wczoraj zaczęli tynki wewnętrzne Mam nadzieje, że uda sie jeszcz jakoś skończyć to i wylewki bo pogoda nie bardzo sprzyjająca. Mam jedno pytanko do Was. U mnie murłata na ściance kolankowej jest zlicowana z nią po stronie zewnętrznej. Od środka jest taki uskok. Tynkarze zaproponowali mi podmurowanie tego jedna cegłą na sztorc. Wydaje mi sie to sensowne bo wtey ładnie zlicuje sie ocieplenie dachu (płyta g/k ze ścianką kolankową). Czy u Was tez było podobnie? Luk, Małgosia, Wojtek co się z Wami dzieje??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 28.11.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Hej, u nas wszystko w porządku. Mieszka się super. Oczywiście cały czas na paczkach. Wieczorem rozpakowywanie, układanie itp. Mało czasu. Obiecałam zdjęcia, ale na razie nie mam jak zamieścić, bo w domu nie mamy internetu, a w pracy nie byłoby na to czasu. Internet może za tydzień, musimy wziąć radiowy. TPSA odpisała nam, że nie ma możliwości przeniesienia nam numeru telefonu, nowy numer telefonu dopiero za 10 !!! miesięcy - dom jest 18 km od Pałacu Kultury, wokoło wszyscy mają telefony. Pewnie nie opłąca im się ciągnąc kabla do 1 domu. Edit podmuruj tą murłatę cegłą. My tego nie zrobiliśmy i potem "dziurę" wypełnialiśmy pianką i na to siatki, tynk - pewnie predzej czy później będzie pękać. W ostatni weekend dom przetrzymał "18-nastkę" syna - 40 młodych ludzi . Rano nadal stał cały, bez (widocznych) dziur i innych demolek. Serdecznie pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 30.11.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Małgosia już dzisiaj nam murują ta cegiełkę a jeszcze między nią a murłatę dajemy styropian. Myslę, że będzie ok. Postanowiłam tez podmurować okna w salonie o jedna cegiełkę bo instalator mówił, że kaloryfer to byłby tak na styk a tak bedzie odrobinke luzu. Przypomniało mi sie jeszcze dzisiaj, że trzeba ocieplić ścianę miedzy garażem a domem. Na szczęście tynkarze zarzucili tam dopiero jakąś wstepna warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 30.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Internet może za tydzień, musimy wziąć radiowy. TPSA odpisała nam, że nie ma możliwości przeniesienia nam numeru telefonu, nowy numer telefonu dopiero za 10 !!! miesięcy - dom jest 18 km od Pałacu Kultury, wokoło wszyscy mają telefony. Pewnie nie opłąca im się ciągnąc kabla do 1 domu. Małgosia a nie próbowaliście u innego operatora? Teraz to nawet mozna przenieść sobie swój dotychcasowy numer z TPSA do innego operatora. Może inni byliby bardziej chetni pozyskać nowego klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 30.11.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Innie operatorzy oczywiście chętni, ale moze to byc tylko telefon stacjonarny nie po linii kablowej czyli np Ery czy. Sferii. Cały czas zastanawiamy sie. Jutro przychodzi facet od internetu radiowego. Jeśli chodzi o ścianę pomiędzy domem a garażem to my jej nie ocieplalismy. Ocieplony jest budynek z zewnątrz, w garażu jest jeden kaloryfer i jest całkiem ciepło. My też podmurowalismy okna w salonie o 1 cegłę - musi tam być pomiędzy podłogą a parapetem min 50 cm - 30 cm kaloryfer i po 10 cm luzu od dołu i góry. Miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbik 01.12.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witam Widzę że wszyscy główni uczestnicy tego tematu już się wybudowali, jak czytam, nawet się wprowadzają i temat umiera cała nadzieja w nowej fali Virgowców. Virgo II i 2-garażem. Mam pewne pomysły i pytania dotyczące zmian i proszę doświadczonych o opinię lub własne spostrzeżenia, ewentulanie jaki Wy zrobiliście to u siebie: 1 - suszarnia - chcę na poddaszu zrobić przejście pomiędzy łazienką a pokojem do tzw. suszarni, ale ja mam inne plany co do tej przestrzeni, chcę tam zrobić saunę (połączoną opcjonalnie z łazienką) i pokój sportowy, przejście może być wąskie, planuje zamaskować wejście do tej części domu. http://www.narzedziownie.pl/pliki/koncept1.jpg 2 - kotłownia - żal że pomieszczenie od frontu domu przewidziane jest jako kotłownia, jak to macie rozwiązane u siebie, co macie zrobione w tym pomieszczeniu 3 - nad poddaszem - czy na II-piętem daje się wygospodarować w praktyce jakiś stryszek 4 - sypialnia rodziców - zastanawiam się nad zrobieniem wejścia z drugiej strony schodów, nie pasuje mi że wchodząc do pokoju rodziców od razu wchodzimy na łóżko, po przestawieniu wejścia sypialnia zyskuje trochę więcej intymności - czy to w praktyce jest możliwe http://www.narzedziownie.pl/pliki/koncept2.jpg 5 - garaż - zastanawiam się również nad zrobieniem schodów kręconych na poddasze http://www.narzedziownie.pl/pliki/koncept3.jpg Czytałem że podnosiliście ścianę kolanową, czy ktoś wprowadzał jakieś interesujące zmiany do projektu? Poniżej fotki z mojej działki, może ktoś ma dobry sposób żeby pozbyć się tego czegość co porasta działkę http://www.narzedziownie.pl/pliki/dzialka1.jpg http://www.narzedziownie.pl/pliki/dzialka2.jpg a to jest Amelka, mowi że na wiosnę będzie sadzić kwiatki http://www.narzedziownie.pl/pliki/dzialka3.jpg A na koniec wariacje, jakoś trzeba przetrzymać zimę do wiosny. http://www.narzedziownie.pl/pliki/szalenstwo.jpg to niebieskie to sciezka wodna do pływania, wiem można sobie zrobić basen z przeciwprądem ale ścieżka to coś znacznie lepszego , natomiast na odwrocie murka okalającego zejście z tarasu ogrodowego idealnie można zrobić sobie nieduży mini basen w kształcie okręgu (ciemnoniebieski), taki akurat zeby w nim posiedzieć zapisając chłodne trunki, dodatkowa zaleta jest taka że można go wpuścić trochę w dół i powstaje idealne miejsce, można się nieco skryć przed spojrzeniami sąsiadów. Poniżej wrzucam fotkę znalezioną w internecie która mnie zainspirowała, chodzi oczywiście tylko o ten owalny fragment. http://www.narzedziownie.pl/pliki/basen.jpg Pozdrawiam wszytskich, piszcie ajkie zmiany robiliście w swoich projektach Virgo II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 02.12.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witam Widzę że wszyscy główni uczestnicy tego tematu już się wybudowali, jak czytam, nawet się wprowadzają i temat umiera cała nadzieja w nowej fali Virgowców. Virgo II i 2-garażem. Mam pewne pomysły i pytania dotyczące zmian i proszę doświadczonych o opinię lub własne spostrzeżenia, ewentulanie jaki Wy zrobiliście to u siebie: 1 - suszarnia - chcę na poddaszu zrobić przejście pomiędzy łazienką a pokojem do tzw. suszarni, ale ja mam inne plany co do tej przestrzeni, chcę tam zrobić saunę (połączoną opcjonalnie z łazienką) i pokój sportowy, przejście może być wąskie, planuje zamaskować wejście do tej części domu. 3 - nad poddaszem - czy na II-piętem daje się wygospodarować w praktyce jakiś stryszek 4 - sypialnia rodziców - zastanawiam się nad zrobieniem wejścia z drugiej strony schodów, nie pasuje mi że wchodząc do pokoju rodziców od razu wchodzimy na łóżko, po przestawieniu wejścia sypialnia zyskuje trochę więcej intymności - czy to w praktyce jest możliwe 5 - garaż - zastanawiam się również nad zrobieniem schodów kręconych na poddasze Poniżej fotki z mojej działki, może ktoś ma dobry sposób żeby pozbyć się tego czegość co porasta działkę a to jest Amelka, mowi że na wiosnę będzie sadzić kwiatki Virgo II To przejście do suszarni jest ciekawe ale napewno kosztem pokoju i łazienki. Jeżeli chodzi o stryszek to da rady coś wykombinować ale raczej jako rupieciarnia bo płatwie które tworzą kwadratową ramę na której można zrobić jakąś podłogę są na wysokości 6,3m a szczyt na wysokości 7,64m czyli zostaje max około 1,3m wysokości więc niczego wielkiego nie można się spodziewać. U mnie będzie z tego stryszku dostęp do włazu dachowego. Jeżeli chodzi o drzwi do sypialni to mogą się nie zmieścić (pochyleniedachu) jak wrócę z pracy i będzie jeszcze jasno to zrobię zdjęcia ile jest miejsca bez podnoszenia ścianki kolankowej. Jeżeli chodzi o schody kręcone z garażu to tu taka sama sytuacja z dachem. Na chaszcze na działce polecam Rundap pryska się na liście chwastów lub trawę czyli przed skoszeniem, a działa to tak że wypala rośliny z korzeniami. Nie ma co sie spodziewać cudu że zrobi się to tylko raz ja w tym roku powtarzałem trzy razy i miałem względny sposób, lato było za mokre i jak sie wypali jedno to za jakiś czas rośnie coś nowego. Amelka ma rację z tymi kwiatkami, a ja podpowiem że warto pomyśleć już o jakiś drzewkach lub iglakach bo można kupić mniejsze tańsze niech sobie już rosną a kiedyś po wprowadzeniu rozsadzisz w odpowiednie miejsca podrośnięte rośliny. http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 02.12.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witam Virgowiczów po długiej przerwie!Hej Edit, M&B i stara ekipa:)Edit, przepraszam Cię strasznie, ale dosłownie kilka chwil temu przeczytałem dopiero wiadomość na privie ws. obejrzenia dachu. W zasadzie u nas poza kilkoma drobnymi robótkami nic się od lipca nie działo. Pochłonęła nas praca, dziecko i kupa problemów. Cały czas czekamy na umówioną firmę od wykończeń, zamówiliśmy już wstępnie drzwi u stolarza (6m czekania), a w międzyczasie żona walczy z projektantką wnętrz aby mieć wszystko zaplanowane i dograne. Płytki mamy wybrane, pozostaje jeszcze tylko kwestia które do której łazienki.Z nowości znalazłem fajne oświetlenia LED do podbitki, czy ktoś z Was już to stosował u siebie?Piotr k4, co Ty piszesz że ze względu na płotwie na strychu nie można nic wykombinować? My tam mamy zrobiony ogromny pokój dla dzieci i naprawdę warto taką przeróbkę wykonać bo zyskuje się dużo fajnej powierzchni. A suszarnię mamy w innym miejscu. Pisałem już chyba wcześniej o tych przeróbkach.pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 03.12.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam Virgowiczów po długiej przerwie! Hej Edit, M&B i stara ekipa:) Edit, przepraszam Cię strasznie, ale dosłownie kilka chwil temu przeczytałem dopiero wiadomość na privie ws. obejrzenia dachu. W zasadzie u nas poza kilkoma drobnymi robótkami nic się od lipca nie działo. Pochłonęła nas praca, dziecko i kupa problemów. Cały czas czekamy na umówioną firmę od wykończeń, zamówiliśmy już wstępnie drzwi u stolarza (6m czekania), a w międzyczasie żona walczy z projektantką wnętrz aby mieć wszystko zaplanowane i dograne. Płytki mamy wybrane, pozostaje jeszcze tylko kwestia które do której łazienki. Z nowości znalazłem fajne oświetlenia LED do podbitki, czy ktoś z Was już to stosował u siebie? Piotr k4, co Ty piszesz że ze względu na płotwie na strychu nie można nic wykombinować? My tam mamy zrobiony ogromny pokój dla dzieci i naprawdę warto taką przeróbkę wykonać bo zyskuje się dużo fajnej powierzchni. A suszarnię mamy w innym miejscu. Pisałem już chyba wcześniej o tych przeróbkach. pozdrowionka Nic a mało miejsca i mozliwa rupieciarnia to jest drobna różnica. Z drugiej strony super że udało Ci sie wygospodarować jakieś pomieszczenie możesz zamieścić jakieś foty. Ja odkryłem forum trochę za późno akurat była stawiana więźba i jest zrobiona wg projektu oraz nie podnosiłem ścianek kolankowych i wskazówki od kogoś kto zrobił wg projektu oraz od kogoś ze zmianami następnym mogą dużo ułatwić (njlepsze są zdjęcia). A zdrugiej strony nie starałem sie kombinować z dachem bo mam dodatkowo piwnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 03.12.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 A czy Ty piszesz o suszarni z oryginalnego projektu tej nad garażem, czy o strychu na jętkach tym najwyższym? Szlag jasny, dziś jeszcze miałem crash test na E4 na "wspaniałym" zmodernizowanym odcinku z idiotycznymi światłami. Zdjęcia wkleję jak tylko znajdę większą chwilke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 03.12.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 A czy Ty piszesz o suszarni z oryginalnego projektu tej nad garażem, czy o strychu na jętkach tym najwyższym? Szlag jasny, dziś jeszcze miałem crash test na E4 na "wspaniałym" zmodernizowanym odcinku z idiotycznymi światłami. Zdjęcia wkleję jak tylko znajdę większą chwilke. Mi chodziło o ten stryszek który można zrobić na tych najwyższych jętkach ( w projekcie między płatwią a deską kalenicy czyli pod szczytem dużego dachu) i chyba to poprzedni autor "farbik"miał na myśli ( pisząc coś o drugim piętrze) dlatego zdziwił mnie pokój dla dzieci w tym miejscu. A strych nad garażem to kawał pomieszczenia i tu pokój dla dzieci jak najbardziej pasuje ( to się trochę dogadaliśmy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 03.12.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Obiecane Foty i mały komentarz Te slajdy które ty wstawiłeś Farbik nie dokońca pokazują to co jest później w projekcie ( czy masz już projekt?) Chodzi o obudowę komina w tej sypialni na piętrze. W projekcie jest komin modułowy i obmurowany ma być suporeksem tak żeby można było coś na tym zbudować ponad dachem i to pierwsza przeszkoda dla drzwi zobacz co pokazuje projekt (duże zdjęcia sa w moim katalogu ze zdjęciami) http://foto2.m.onet.pl/_m/99fb6c759d6338fc7227825c128da506,3,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/e3e80a4885cdc81ada42d66f7e409d88,3,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/88a357d5433f1ebb75e08d762ea26f7b,3,19,0.jpg Te schody kręcone z garażu też nie dokońca mogą się udać. http://foto3.m.onet.pl/_m/6655a62167b3319e139b60ea863430f3,3,19,0.jpg W obu przypadkach napewno sytuacja się poprawi jak podniesiesz ściankę kolankową o dwie warstwy ale w tedy metraż odrazu skoczy. http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts