Thaurus 06.07.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Murowane. Obyś miał rację... chętnie zakończyłbym już ten etap!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 06.07.2005 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Nadrabiam zaległości w zagladaniu na forum nadmeniam, że jestem rodzju zeńskiego Jeżeli chodzi o ceny to mąż się tym zajmuje. Stali poszło bardzo dużo, wykonawcy narzekali że budujemy schron, strop układali 3 dni a zbrojenie - 1,5 tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.07.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 nadmeniam, że jestem rodzju zeńskiego To może przezwij się EBUnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 06.07.2005 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 nadmeniam, że jestem rodzju zeńskiego To może przezwij się EBUnia. Zastanowię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 06.07.2005 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Powiedz na jaka wysokosć bedziecie robić scianę kolankową, czy zostawiacie 2 okna polaciowe w łazience, Pozdrawiam Ścianka kolankowa zostaje tak jak w projekcie 77 cm , okna połaciowe w łazience też zostały dwa , dodaliśmy też jedno okno w suszrni jak zrobia dach to się okaże czy to był dobry wybór z tą scianką. widzieliśmy manuelę z podniesioną ścianką kolankową i wyglądało to bardzo nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 06.07.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Jak by Ci to powiedzieć piomod. Emanuela jest kwintesencją (trudne słowo) tego co najlepsze w Virgo, Librze i Manueli. Sorry to all builders of Virgo or Libra. Klaus Popieram, popieram i jeszcze raz popieram TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.07.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ścianka kolankowa zostaje tak jak w projekcie 77 cm Czyli to 2 pustaki (dochodzi wieniec), ja myślę czy nie zrobić z 3 pustaków, ale decyzje podejmę w trakcie budowy. okna połaciowe w łazience też zostały dwa , dodaliśmy też jedno okno w suszrni W suszarni na pewno to okno sie przyda, natomiast w łazience myślę o likwidacji jednego, chociaż wizualnie pasują one z oknami na parterze w pom.gosp. Acha, powiedz jeszcze jak oceniasz teraz wielkośc kuchni. Pozdrawiam i czekamy na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.07.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Klaus, cieszy mnie, że jesteś tak bardzo przekonany do Emanuelki... ale mnie jakoś ten projekt nie zwala z nóg (bez urazy) mimo, że to "kwintesencja" Virgo, Libry itp. Może spotkanie przy piwku z projektem w ręce, jak to ująłeś, przyniosłoby jakieś rezultaty. Pozdrawiam. Rezultatem spotkania byłaby zmiana projektu przez Klausa na VIRGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.07.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Rezultatem spotkania byłaby zmiana projektu przez Klausa na VIRGO ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 07.07.2005 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Mariucha teraz ciężko jest coś powiedzieć o kuchni , obecnie mam praktycznie taką samą kuchnię i jakoś się mieszczę, w domu dochodzi jeszcze spiżarnia więc więcej miejsca w szafkach będzie na inne drobiazgi. Wielkośc kuchni niestety nie zwala z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 07.07.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Rezultatem spotkania byłaby zmiana projektu przez Klausa na VIRGO ... no nie wiem. Klaus jest wyraźnie zauroczony Emanuelą - może to być sprawka feromonów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 07.07.2005 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Thaurus przsłałam Ci nformacje na priv napisz czy otrzymałeś, bo statnio ktoś narzekał że nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 07.07.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 No może nie Virgo, ale Virgo II jest też bardzo ładne. Mnie i mojej żonie bardzo się podoba. Może byśmy, się na niego zdecydowali, gdybyśmy mieli szerszą działkę o jakieś 5 metrów - to może. A mamy dokładnie 24,9 m. I przez to m. in. została wybrana Emanuela. Tak więc to chyba nie sprawa feromonów Pozdrawiamy Beata i TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 07.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 No może nie Virgo, ale Virgo II jest też bardzo ładne. Mnie i mojej żonie bardzo się podoba. Może byśmy, się na niego zdecydowali, gdybyśmy mieli szerszą działkę o jakieś 5 metrów - to może. A mamy dokładnie 24,9 m. I przez to m. in. została wybrana Emanuela. Tak więc to chyba nie sprawa feromonów Pozdrawiamy Beata i TadekL Cieszę się że Wam się Virgo II podoba, ja będę budować ten domek tylko z pojedynczym garażem. a swoją drogą ciekawe dlaczego na stronie Domusa nie ma takiego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 07.07.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Cieszę się że Wam się Virgo II podoba, ja będę budować ten domek tylko z pojedynczym garażem. a swoją drogą ciekawe dlaczego na stronie Domusa nie ma takiego. Pozdrawiam Mariucha - jak to nie ma Virgo z pojedynczym garażem. Podaję link http://www.dobredomy.pl/?id_project=22 Zobacz na układ pomieszczeń w Virgo i Virgo II. Mnie i mojej żonie Beacie bardziej podoba się układ pomieszczeń w "II". Ale to przecież Tobie ma się podobać ten domek wraz z jego funkcjonalnością. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 07.07.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Cieszę się że Wam się Virgo II podoba, ja będę budować ten domek tylko z pojedynczym garażem. a swoją drogą ciekawe dlaczego na stronie Domusa nie ma takiego. Pozdrawiam Mariucha - jak to nie ma Virgo z pojedynczym garażem. Podaję link http://www.dobredomy.pl/?id_project=22 Zobacz na układ pomieszczeń w Virgo i Virgo II. Mnie i mojej żonie Beacie bardziej podoba się układ pomieszczeń w "II". Ale to przecież Tobie ma się podobać ten domek wraz z jego funkcjonalnością. Pozdrawiam TadekL Ja piszę o Virgo II z pojedynczym garażem, a takiego na stronie nie ma Ale jest w rzeczywistości, taki projekt przecież kupiłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 07.07.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Ja piszę o Virgo II z pojedynczym garażem, a takiego na stronie nie ma Ale jest w rzeczywistości, taki projekt przecież kupiłem. No to takiego to ja też nie spotkałem. A jak go wyczaiłeś??? Może jeszce go nie zdązyli zamieścić na stronie. Jak my kupowaliśmy Emanuelę II to też jej jeszcze nie było na necie. Pojawiła się dopiero prawie po trzech miesiącach od czasu jak kupiliśmy projekt. Ale wcześniej z Domusa mieliśmy już wizualizację, elewacje i rzuty. A czy Virgo II z pojedynczym garażem ma tylko ten garaż mniejszy - na jeden samochód? A pozostały układ pomieszczeń jest taki sam??? Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.07.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Ja piszę o Virgo II z pojedynczym garażem, a takiego na stronie nie ma Ale jest w rzeczywistości, taki projekt przecież kupiłem. No to takiego to ja też nie spotkałem. A jak go wyczaiłeś??? Może jeszce go nie zdązyli zamieścić na stronie. Jak my kupowaliśmy Emanuelę II to też jej jeszcze nie było na necie. Pojawiła się dopiero prawie po trzech miesiącach od czasu jak kupiliśmy projekt. Ale wcześniej z Domusa mieliśmy już wizualizację, elewacje i rzuty. A czy Virgo II z pojedynczym garażem ma tylko ten garaż mniejszy - na jeden samochód? A pozostały układ pomieszczeń jest taki sam??? Pozdrawiam TadekL Jak szukałem projektu spodobał mi się Virgo, ale znajomy zrobił nam wizualizację kuchni z mebelkami i okazalo się że była ciut za mała. zaczęliśmy więc pytać w Domusie czy nie dało by się jej powiększyć, możliwość była ale pociągało to za sobą zmianę konstrukcji dachu co za tym idzie wyglądu z zewnątrz. Ale powiedzieli nam, że projektują Virgo II z pojedynczym garażem gdzie układ pomieszczeń jest trochę inny ( podajcie adres to prześlę Wam rzuty)). Projekt kupiliśmy pod koniec lutego. Środek Virgo II z pojedynczym garażem / z podwójnym różni się tylko i wyłącznie wielkością suszarni na poddaszu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 08.07.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 No tak panowie tylko mnie się podoba Virgo II z podwójnym garażem. Szukaliśmy od początku projektu z podwójnym garażem. Bo gdzie moja "Cordobka" będzie stała - na powietrzu? Wizualnie - front domu zawsze mi się bardzo podobał w Virgo (bardziej niż w Emanueli), ale nie do zaakceptowania było rozmieszczenie pomieszczeń. Virgo II jest super, ale dla nas ten projekt musiałaby być z podwójnym garażem. Ale na jego postawienie brakowało nam chyba niecałe pół metra. A po drugie za póżno znalazł się w ofercie. Potem stwierdziliśmy nowy projekt - na pewno będzie jeszcze sporo błędów i zostało się przy Emanueli II (tzn. z podwójnym garażem). Tył domu (a tam będę spędzać więcej czasu) zdecydowanie mi się podoba w Emanueli. Virgo II jest zbyt poszatkowana (trzy poziomy ściany). W Virgo II nie podoba mi się też usytuowanie kotłowni zaraz przy wejściu do domu i w przejściu do garazu. Byłam w kotłowni naszego instalatora - oprócz kotła jakiś pełno rur od wody, centralnego ogrzewania itd, itp. - i ja bym miała przechodzić przez takie pomieszczenie dwa razy dziennie. Brr... Czyli jak zwykle kompromis. Beata L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 08.07.2005 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Thaurus sprawdź priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts