Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

Virgo II jest super, ale dla nas ten projekt musiałaby być z podwójnym garażem. Ale na jego postawienie brakowało nam chyba niecałe pół metra. A po drugie za póżno znalazł się w ofercie. Potem stwierdziliśmy nowy projekt - na pewno będzie jeszcze sporo błędów i zostało się przy Emanueli II (tzn. z podwójnym garażem). Tył domu (a tam będę spędzać więcej czasu) zdecydowanie mi się podoba w Emanueli. Virgo II jest zbyt poszatkowana (trzy poziomy ściany). W Virgo II nie podoba mi się też usytuowanie kotłowni zaraz przy wejściu do domu i w przejściu do garazu. Byłam w kotłowni naszego instalatora - oprócz kotła jakiś pełno rur od wody, centralnego ogrzewania itd, itp. - i ja bym miała przechodzić przez takie pomieszczenie dwa razy dziennie. Brr... Czyli jak zwykle kompromis.

Beata L

No mam nadzieję że z tymi błędami nie bedzie tak źle :wink:

Poza tym VIRGO II to następca poprzednika nie różniacy się niczym praktycznie z zewnatrz, z informacji które udzielili mi w Domusie konstrukcja dachu ma być trochę prostrza-zobaczymi jak z tym wyjdzie.

W razie problemów jest przecież Forum - Wasz przykład i nie tylko pokazuje że czasami są gafy w projektach.

A ja wreszcie się mogę pochwalić, dzisiaj dzwoniła do mnie kobieta z urzędu i powiedziała , że pozwolenie jest do odbioru ( po 7 tyg.czekania :o :x ).

Pod koniec lipca zaczynam działać.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale powiedzieli nam, że projektują Virgo II z pojedynczym garażem gdzie układ pomieszczeń jest trochę inny

( podajcie adres to prześlę Wam rzuty)). Projekt kupiliśmy pod koniec lutego. Środek Virgo II z pojedynczym garażem / z podwójnym różni się tylko i wyłącznie wielkością suszarni na poddaszu.

...

A ja wreszcie się mogę pochwalić, dzisiaj dzwoniła do mnie kobieta z urzędu i powiedziała , że pozwolenie jest do odbioru ( po 7 tyg.czekania ).

Pod koniec lipca zaczynam działać.

Mario

Wrzuć rzuty na e-maila, adres e-mail masz w naszej stopce.

Gratulacje i witamy w klubie budujących swoje gniazdka :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

TadekL

Hej Mario

Wrzuć raz jeszcze rzuty na moją skrzynkę, bo dostałem od Ciebie e-maila, ale niestety bez załączników. :lol:

Pozdrawiam

TadekL

Sorki, ale coś nie podpięło załączników, zapomniałem powiedzieć że rzuty są na poprzedniej stronie tego postu ( wkleił je Klaus jakiś czas temu).

Spróbuję jeszcze raz wysłać również mailem.

Pozdrawiam Mariusz

Witam wszystkich fanów projektów Domusa

Ja zakupiłam Virgo i teraz czekam na pozwolenie.

Pogubiłam sie już kto buduje lub kupił Virgo, ale jeśli możecie to zamieśćcie jakies fotki tego co juz powstało.

Edit-blondi, witaj w klubie virgowców i innych podobnych projektów.Napisz cos więcej gdzie bedziesz budować. u nas start za 2 tygodnie w Lublinie.

Pozdrawiam

Sorki, ale coś nie podpięło załączników, zapomniałem powiedzieć że rzuty są na poprzedniej stronie tego postu ( wkleił je Klaus jakiś czas temu).

Spróbuję jeszcze raz wysłać również mailem.

Pozdrawiam Mariusz

Ok. Dzięki. Nie zauważyłem tych rzutów u Klausa. Jak je zapisuję z jego strony sa trochę w słabej rodzielczości. Muszę powiedzieć, że są bardzo dokładnie zwymiarowane wszystkie elementy (m. in. tarasu). Teraz wiem jak proporcjonalenie zrobić czapę na murkach :lol:. Oprócz tego u mnie nie ma rozpisanych ociepleń ścianek lukarn. Myślę, że skorzystam z danych zawartych na Twoich rysunkach, albo poproszę jeszcze raz Domus o przesłanie uzupełnionych rysunków z danymi.

TadekL

buduję (raczej będę budować) koło Wieliczki. Myslę, że zaczne dopiero na wiosnę, bo na razie papaierki w Urzędzie i czekam. Powiedzcie mi czy wprowadziliście jakieś zmiany w swoich projektach.

Cześć Edit, u nas zmiany raczej kosmetyczne

1. Likwidacja jednego okna polaciowego w suszarni

2. Poszerzenie drzwi wyjsciowych na taras

3. Podniesienie sciany kolankowej

4. Prawdopodobie schody zrobimy betonowe ( w projekcie dewniane).

5. Zlikwidujemy spizarnię powiększajac kuchnie.

To na razie tyle, reszta pewnie wyjdzie w praniu.

Na razie miałem spotkanie z kierownikiem budowy, popatrzyl na zestawienie stali, zbrojenie i powiedział że budynek jest mocno przezbrojony, więc nie będę kupował drutów fi 16 i fi 10.

Tak na marginesie, jak się umieszcza zdjecia na serwerze by mieć takie jak u Ciebie z boku, nie wiem jak to zrobić :oops:

Pozdrawiam

no to rzeczywiście kosmetyczne zmiany.

Ja postanowiłam wywrócić cały parter do góry nogami. Takie najważniejsze to te, że przeniosłam podcień na drugą stronę (jak w odbiciu lustrzanym) i kuchnię do tego pokoju z przodu, a reszta zmian jeszcze sie tworzy w mojej głowie.

Z tymi obrazkami to zaraz ci napiszę jak to się robi

Jeśli ktoś buduje, wybudował, ma zdjęcia, może doradzić, bądź odradzić proszę o kontakt.

Tomku, zanim zalożysz wnowy wątek skorzystaj z opcji szukaj. Watek o Virgo już jest, poniżej odnośnik

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=39132&start=60

Ja niedługo startuję , jakby cos to pisz ale w innym wątku

Pozdrawiam

mario

Znajdż obrazek, skopiuj jego adres i wklej w profilu w miejscu odnośnika ( na dole) i kliknij wyslij

albo znajdź obrazek, prawy przycisk-właściwości i skopiuj adres URL a potem wklej do swojego profilu i wyślij

dzięki Edit, problem jest w tym że ten obrazek musi być umieszczony na serwerze, a ja nie wiem jak to zrobić. mam go u siebie na dysku i nie mogę go wkleić.

Pozdrawiam

jak zniknie "lasek" w naszym domu to podeślemy zdjęcia. Moim zdaniem na parterze jest naprawdę dużo miejsca, my zlikwidowalismy ścianę między kominkiem a słupem w dużym pokoju, oraz sciankę między spiżarnią a drugim słupem (w projekcie jest tam szafa), a góra zobaczymy jak wyjdzie bo zostawiliśmy ściankę kolankową tak jak w projekcie (nie wiem czy dobrze zrobilismy)