Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

Witam:) Codziennie zaglądam na forum i codziennie sprawdzam, czy są nowe zdjęcia... To już chyba nałóg ;) Małgorzata & Bogdan - ponawiam moją prośbę - gdybyście mieli odrobinkę czasu, bardzo proszę o fotki całego salonu, widoku z salonu na kuchnię i jadalnię, z korytarza na salon... itp. Oczywiście ucieszą mnie każde, nie muszą być umeblowane:) Z góry dziękuję i pozdrawiam resztę Virgowiczów :wink:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam:) Codziennie zaglądam na forum i codziennie sprawdzam, czy są nowe zdjęcia... To już chyba nałóg ;) Małgorzata & Bogdan - ponawiam moją prośbę - gdybyście mieli odrobinkę czasu, bardzo proszę o fotki całego salonu, widoku z salonu na kuchnię i jadalnię, z korytarza na salon... itp. Oczywiście ucieszą mnie każde, nie muszą być umeblowane:) Z góry dziękuję i pozdrawiam resztę Virgowiczów :wink:

Hej Magda, dołożyłam kilka fotek. Mam nadzieję, że zorientujesz się z nich jakie są proporcje pomieszczeń. Mebli nowych na razie nie ma, muszą wystarczyć te zabrane z mieszkania :-). Kupiliśmy fajne karnisze, ale na razie zasłon nowych też nie mamy, muszą wystarczyć te - są "bardzo radosne zielone",docelowo będą oliwkowe, ale za to mąż przestał machać za każdym razem do sąsiadów jak siedzieliśmy w salonie przy zapalonym świetle :lol:

Kuchnie porządnie sfotografuję jak będzie skończona. Jest rzeczywiście mała, ale dla mnie wystarczająca - mam ją całą zabudowaną szafkami, bo mamy bardzo dużo rzeczy kuchennych - układ szafek bardzo wygodny i ergonomiczny. Gdybym miala jeszcze raz budować to poszerzyłabym kuchnię do głębokości jadalni.

Pozdrawiam,

Małgorzata

Heja! Długo mnie nie było, mieszkamy już 7 miesięcy! Ktoś pytał o fotki

Wklejam dwie na arzie!

Pozdrowienia

Wojtek

http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/chawirka.jpg

super ten twój domek wygląda pokarz jak od środka .

czy jest ktoś z okolic białegostoku mam ochote zerknąć w realu na virgo . pozdrawiam wszystkich 8) 8)

seta...piękny domek!!!!strasznie wam zazdroszczę że już mieszkacie.Zanim ja wprowadzę się troche minie czasu,a już by się chciało wić gniazdko.Widzę ogódeczek zagospodarowany,choineczki-uroczo.My na razie wyrównujemy teren na budowie bo domek mamy podniesiony i na podsypie.Teraz musimy nazwozić ziemi by wyrównać.Z ziemią żaden problem bo hektarów paredziesiąt mamy.Seta,jak możesz wklej fotki z przodu domku i wewnątrz.Jakby ktoś był zainteresowany moimi fotkami prześle meilem na priva bo mam problem z wklejaniem na forum.Pozdrawiam :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Aadam45ar i Iwona82 ze zdjęciami możecie poradzić sobie w dwojaki sposób

albo założyć swój katalog np na foto.onet albo na photobucket.com i podać link do katalogu ze zdjęciami ( tak jest w moim przypadku) lub przez [/img][/url] podawać linki do konkretnych zdjęć z serwera( w tym przypadku lepszy będzi swój katalog na photobucket.com) i będą one widoczne na forum.

Założenie samego katalogu nie jest problemem są dobre instrukcje jak to zrobić, bo jak widzę dostęp do internetu macie.

http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x

No właśnie...tak wygląda moje Virgo :D

http://foto.onet.pl/gtton,004opocc01rw,u.html

Super wygląda nasza chatka w twoim wydaniu, wiele razy zastanawialiśmy się z żoną na temat elewacji z klinkieru i na końcu zrezygnowaliśmy bo to rozwiązanie jest na zawsze a tynki po jakimś czasie można zmienić generalnie chodzi o kolor ( jedynie cokół będzie z klinkieru kolor taki jak kominy).

Gratuluje doboru kolorystyki nam się bardzo podoba.

Jak w środku ciekawi mnie czy w stosunku do oryginalnego projektu dużo zmieniałeś. Tarasy z przodu domu i z tyłu też przed tobą, jestem ciekawy czy będziesz robił je tak jak w projekcie czy masz inną wizje. W naszym przypadku duże donice zostają schody w łuku ale sam kształt tarasu szczególnie od ogrodu wyjdzie w momencie robienia, ułożymy bloczki żeby zarysował się kształt i zobaczymy z żoną jaki zostawić. Musimy go zmienić po przeniesieniu drzwi tarasowych.

Gdzie budujesz?

Mnich333

dachówka na moim domu to CREATON KERA-BIBER kolor ANTRACYT. Oczywiście przekroje krokiew zostały zwiększone. Dokładnie nie pamiętam bym musiał zmierzyć ale krokwie w przekroju mają nie mniej niż 8x20cm.

Też byłem przekonany że okna dachowe muszą być montowane wraz z dachówką. Ale właściciel firmy która wykonywała mi pokrycie dachu stwierdził że to żadna dla niego różnica czy je zamontuje wraz z dachówką czy w innym terminie. Z tego względu że dach był ostatnim etapem robót w ubiegłym roku i nie planowałem zamykać budynku na zimę zrezygnowałem z montażu okien dachowych by wyeliminować ryzyko kradzieży.

Wracając do zdjęć adam45ar to byłem pewien, że łącznie z położeniem dachówki trzeba wstawić okna dachowe.

Mnich333

To nie ma większego znaczenie u nas też dwa okna w pokoju były wstawiane później i początkowo dach założony był w tym miejscu dachaówka którą później wyciągali, tylko ja byłem w sytuacji że trochę dachówki brakło i to co wyciągnęli oraz reszta dokupiona posłużyła do skończenia dachu. Tu jest tylko kwestia co z dachówką która zostanie po wstawieniu okien bo będzie kilka metrów kwadratowych wiadomo że warto parę sztuk zostawić.

Jeśli mowa o wnętrzu to jest zgodne z projektem w 100%. Nic nie zmieniałem. Jedyna zmiana we wnętrzu dotyczy słupów podpierających dach- drewniane zastąpiłem żelbetowymi by wyeliminować ryzyko pękania tynku na słupach. Nad projektem tarasu jeszcze pracuję więc do końca nie wiem jak będzie wydlądał. Jedno jest pewne że będzie wykonany z kostki brukowej libet. Mają dużą różnorodność wzorów i kolorów. Poza tym kostka na tarasie będzie miała jeszcze jedną ważną zaletę- nic się z nią nie będzie działo, a płytki typu gres itp po jakimś czasie mogą się odklejać. Buduję w okolicach Warszawy a dokładnie w Jabłonnie

Wszystkich zainteresowanych oczywiście zapraszam na moją budowę. Chętnie podzielę się wrażeniami i doświadczeniami :)

witam cie ! zajebi..... wyglda twoja chatka wklej pare fotek ze środk domu jak bede w pobliżu to napewno wpadne na twoją bódowe i zobacze ja w realu . pozdrawiam wszystkich :lol:

Wszystkich zainteresowanych oczywiście zapraszam na moją budowę. Chętnie podzielę się wrażeniami i doświadczeniami :)

witam cie ! zajebi..... wyglda twoja chatka wklej pare fotek ze środk domu jak bede w pobliżu to napewno wpadne na twoją bódowe i zobacze ja w realu . pozdrawiam wszystkich :lol:

W środku jeszcze jest pustynia, stan surowy. Ale za miesiąc z kawałkiem już będą instalacje tynki okna i brama garazowa. Wtedy pojawi się więcej fotek. Do zobaczenia na działce :)

Gosia, wielkie dzięki za zdjęcia:)))))) Domek jest jednak super również w środku - tak mniej więcej sobie to wyobrażałam... Mam tylko jedno pytanie - czy wy odwracaliście bieg schodów?Bo wydaje mi się, że w naszym projekcie jest inaczej... A może dlatego że mamy lustrzane odbicie, ale to chyba w przypadku schodów nie powinno robić różnicy (tak mi się wydaję...)

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam:)