MAGDA1719502507 22.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witam:) Codziennie zaglądam na forum i codziennie sprawdzam, czy są nowe zdjęcia... To już chyba nałóg Małgorzata & Bogdan - ponawiam moją prośbę - gdybyście mieli odrobinkę czasu, bardzo proszę o fotki całego salonu, widoku z salonu na kuchnię i jadalnię, z korytarza na salon... itp. Oczywiście ucieszą mnie każde, nie muszą być umeblowane:) Z góry dziękuję i pozdrawiam resztę Virgowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 23.02.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam:) Codziennie zaglądam na forum i codziennie sprawdzam, czy są nowe zdjęcia... To już chyba nałóg Małgorzata & Bogdan - ponawiam moją prośbę - gdybyście mieli odrobinkę czasu, bardzo proszę o fotki całego salonu, widoku z salonu na kuchnię i jadalnię, z korytarza na salon... itp. Oczywiście ucieszą mnie każde, nie muszą być umeblowane:) Z góry dziękuję i pozdrawiam resztę Virgowiczów Hej Magda, dołożyłam kilka fotek. Mam nadzieję, że zorientujesz się z nich jakie są proporcje pomieszczeń. Mebli nowych na razie nie ma, muszą wystarczyć te zabrane z mieszkania . Kupiliśmy fajne karnisze, ale na razie zasłon nowych też nie mamy, muszą wystarczyć te - są "bardzo radosne zielone",docelowo będą oliwkowe, ale za to mąż przestał machać za każdym razem do sąsiadów jak siedzieliśmy w salonie przy zapalonym świetle Kuchnie porządnie sfotografuję jak będzie skończona. Jest rzeczywiście mała, ale dla mnie wystarczająca - mam ją całą zabudowaną szafkami, bo mamy bardzo dużo rzeczy kuchennych - układ szafek bardzo wygodny i ergonomiczny. Gdybym miala jeszcze raz budować to poszerzyłabym kuchnię do głębokości jadalni. Pozdrawiam, Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 23.02.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Heja! Długo mnie nie było, mieszkamy już 7 miesięcy! Ktoś pytał o fotkiWklejam dwie na arzie! PozdrowieniaWojtek http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/chawirka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G-UNIT 23.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Heja! Długo mnie nie było, mieszkamy już 7 miesięcy! Ktoś pytał o fotki Wklejam dwie na arzie! Pozdrowienia Wojtek http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/chawirka.jpg super ten twój domek wygląda pokarz jak od środka . czy jest ktoś z okolic białegostoku mam ochote zerknąć w realu na virgo . pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 24.02.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 seta widze ze zrobiles spore zmiany odnosnie projektu. Jak z funkcjonalnoscia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 24.02.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 seta...piękny domek!!!!strasznie wam zazdroszczę że już mieszkacie.Zanim ja wprowadzę się troche minie czasu,a już by się chciało wić gniazdko.Widzę ogódeczek zagospodarowany,choineczki-uroczo.My na razie wyrównujemy teren na budowie bo domek mamy podniesiony i na podsypie.Teraz musimy nazwozić ziemi by wyrównać.Z ziemią żaden problem bo hektarów paredziesiąt mamy.Seta,jak możesz wklej fotki z przodu domku i wewnątrz.Jakby ktoś był zainteresowany moimi fotkami prześle meilem na priva bo mam problem z wklejaniem na forum.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 24.02.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witam wszystkich Virgowiczów. Jestem tutaj pierwszy raz. Moje Virgo czeka na elektryka który zacznie działać po świętach czyli za miesiąc. A potem wszyscy po kolei będą walczyć z wnętrzem mojego domku. Qrde...jak się załącza fotki?? [/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 24.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Aadam45ar i Iwona82 ze zdjęciami możecie poradzić sobie w dwojaki sposób albo założyć swój katalog np na foto.onet albo na photobucket.com i podać link do katalogu ze zdjęciami ( tak jest w moim przypadku) lub przez [/img][/url] podawać linki do konkretnych zdjęć z serwera( w tym przypadku lepszy będzi swój katalog na photobucket.com) i będą one widoczne na forum.Założenie samego katalogu nie jest problemem są dobre instrukcje jak to zrobić, bo jak widzę dostęp do internetu macie. http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 24.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 no i chyba się uda... http://foto.onet.pl/gtton,004opocc01rw,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 24.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 No właśnie...tak wygląda moje Virgo http://foto.onet.pl/gtton,004opocc01rw,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mnich333 24.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 adam45arJakiej firmy dachówkę masz na swoim virgo ???? Czy do karpiówki musiałeś robić większe przekroje krokwi jak w pierwotnym projekcie???Kolejny piękny domeczek. Od marca zacznę Was gonić i stawiać ścianyw moim Virgo II.Mnich333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mnich333 24.02.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Wracając do zdjęć adam45ar to byłem pewien, że łącznie z położeniem dachówki trzeba wstawić okna dachowe. Mnich333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 24.02.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 No właśnie...tak wygląda moje Virgo http://foto.onet.pl/gtton,004opocc01rw,u.html Super wygląda nasza chatka w twoim wydaniu, wiele razy zastanawialiśmy się z żoną na temat elewacji z klinkieru i na końcu zrezygnowaliśmy bo to rozwiązanie jest na zawsze a tynki po jakimś czasie można zmienić generalnie chodzi o kolor ( jedynie cokół będzie z klinkieru kolor taki jak kominy). Gratuluje doboru kolorystyki nam się bardzo podoba. Jak w środku ciekawi mnie czy w stosunku do oryginalnego projektu dużo zmieniałeś. Tarasy z przodu domu i z tyłu też przed tobą, jestem ciekawy czy będziesz robił je tak jak w projekcie czy masz inną wizje. W naszym przypadku duże donice zostają schody w łuku ale sam kształt tarasu szczególnie od ogrodu wyjdzie w momencie robienia, ułożymy bloczki żeby zarysował się kształt i zobaczymy z żoną jaki zostawić. Musimy go zmienić po przeniesieniu drzwi tarasowych. Gdzie budujesz? http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 24.02.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Mnich333 dachówka na moim domu to CREATON KERA-BIBER kolor ANTRACYT. Oczywiście przekroje krokiew zostały zwiększone. Dokładnie nie pamiętam bym musiał zmierzyć ale krokwie w przekroju mają nie mniej niż 8x20cm. Też byłem przekonany że okna dachowe muszą być montowane wraz z dachówką. Ale właściciel firmy która wykonywała mi pokrycie dachu stwierdził że to żadna dla niego różnica czy je zamontuje wraz z dachówką czy w innym terminie. Z tego względu że dach był ostatnim etapem robót w ubiegłym roku i nie planowałem zamykać budynku na zimę zrezygnowałem z montażu okien dachowych by wyeliminować ryzyko kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 24.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Wracając do zdjęć adam45ar to byłem pewien, że łącznie z położeniem dachówki trzeba wstawić okna dachowe. Mnich333 To nie ma większego znaczenie u nas też dwa okna w pokoju były wstawiane później i początkowo dach założony był w tym miejscu dachaówka którą później wyciągali, tylko ja byłem w sytuacji że trochę dachówki brakło i to co wyciągnęli oraz reszta dokupiona posłużyła do skończenia dachu. Tu jest tylko kwestia co z dachówką która zostanie po wstawieniu okien bo będzie kilka metrów kwadratowych wiadomo że warto parę sztuk zostawić. http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 24.02.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Jeśli mowa o wnętrzu to jest zgodne z projektem w 100%. Nic nie zmieniałem. Jedyna zmiana we wnętrzu dotyczy słupów podpierających dach- drewniane zastąpiłem żelbetowymi by wyeliminować ryzyko pękania tynku na słupach. Nad projektem tarasu jeszcze pracuję więc do końca nie wiem jak będzie wydlądał. Jedno jest pewne że będzie wykonany z kostki brukowej libet. Mają dużą różnorodność wzorów i kolorów. Poza tym kostka na tarasie będzie miała jeszcze jedną ważną zaletę- nic się z nią nie będzie działo, a płytki typu gres itp po jakimś czasie mogą się odklejać. Buduję w okolicach Warszawy a dokładnie w Jabłonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 24.02.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Wszystkich zainteresowanych oczywiście zapraszam na moją budowę. Chętnie podzielę się wrażeniami i doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G-UNIT 25.02.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wszystkich zainteresowanych oczywiście zapraszam na moją budowę. Chętnie podzielę się wrażeniami i doświadczeniami witam cie ! zajebi..... wyglda twoja chatka wklej pare fotek ze środk domu jak bede w pobliżu to napewno wpadne na twoją bódowe i zobacze ja w realu . pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 25.02.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wszystkich zainteresowanych oczywiście zapraszam na moją budowę. Chętnie podzielę się wrażeniami i doświadczeniami witam cie ! zajebi..... wyglda twoja chatka wklej pare fotek ze środk domu jak bede w pobliżu to napewno wpadne na twoją bódowe i zobacze ja w realu . pozdrawiam wszystkich W środku jeszcze jest pustynia, stan surowy. Ale za miesiąc z kawałkiem już będą instalacje tynki okna i brama garazowa. Wtedy pojawi się więcej fotek. Do zobaczenia na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGDA1719502507 25.02.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Gosia, wielkie dzięki za zdjęcia:)))))) Domek jest jednak super również w środku - tak mniej więcej sobie to wyobrażałam... Mam tylko jedno pytanie - czy wy odwracaliście bieg schodów?Bo wydaje mi się, że w naszym projekcie jest inaczej... A może dlatego że mamy lustrzane odbicie, ale to chyba w przypadku schodów nie powinno robić różnicy (tak mi się wydaję...)Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts