seta21 25.02.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Hej! Nie zmieniliśmy zbyt wiele, poza detalami wykończenia na zewnatrz. Dziś wkleję kilka fotek ze środka - tam zrobilismy niemała rewolucję. nasz domek to Virgo I przypominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 25.02.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 czaguz - przypomniałem sobie, żeśmy podnieśli ściankę kolankową, ale i pamiętaliśmy o wydłużeniu krokwi. Więc dom wyszedł "nie podkasany". Poza tym budowaliśmy z silikatów, więc oceiplenie musielismy dać spore (20cm styro), przez co chałupa robi wrażenie spuchniętej. Funkcjonalność wnętrza... no cóz, sami oceńcie, dodam foteczki wnętrza. generlanie pzrerobiliśmy: -kominek - łazienkę na górze -klatkę schodową, wraz z oknem przy spoczniku - gabinet na dole(nie ma wnęki pod schodami zamknęliśmy ja i zrobiliśmy schowek dość spory na różniste gadżety No i wreszcie kotlwonia na dole pełni funkcję pralni, gdyż mamy pompę ciepła, przez co miejsca od groma się zrobiło. No i jak bystrzaki zauważa, nie mamy nigdzie grzejników (podłogówka w 100%). jak sie mieszka? Nooo.. jest troszke usterek, jak to zwykle pewnie bywa. Niektóre rzeczy inaczej zrobiłbym dziś, ale ogolnie projekt jest naprawde przyjazny i fajny. PozdrowieniaWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 25.02.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A oto jak rozwiązaliśmy przejście jadalni w kuchnię - chodziło o częściowe "zamknięcie" kuchni. Widoczne drzwi do spiżarni. http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/kuchnia.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 25.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A oto nasze schody - zrobione z jesionu. Proste, tanie, ale czy ładne...??? Zmieniliśmy romiar okna na połpietrze - zrobi;lismy je maksymalnie duże, witryna. http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/schody.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 25.02.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 hejka!ja troche nie na temat.Chodzi o wklejanie fotek na forum.Założyłam konto na FOTOSIKU,mam tam swoje zdjecia z budowy,przy kazdym jest link z numerem i właśnie jak ten link przesłać na forum?prosze pomozcie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 25.02.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Najlepsza jest metoda Copy&Pastego Zaznaczyc link i CTRL + C i pozniej w poscie CTRL +V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 25.02.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 hejka!ja troche nie na temat.Chodzi o wklejanie fotek na forum.Założyłam konto na FOTOSIKU,mam tam swoje zdjecia z budowy,przy kazdym jest link z numerem i właśnie jak ten link przesłać na forum?prosze pomozcie!!!!! Pod każdym zdjęciem masz podpis Bezpośredni link do tego zdjęcia: Bezpośredni link do tego albumu: I wystarczy że skopiujesz to co jest w "Bezpośredni link do tego albumu" i wklej zawsze na koniec swojego posta i będzie się wyświetlać na czerwono a po kliknięciu na ten link będzie można wejść do katalogu z twoimi zdjęciami tak jak to widać u mnie. http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 25.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dziękuję Panowie za rady,w wolnej chwili powklejam fotki w katalog i mój link ukaże się na forum.Kolejny weekend mój mąż walczył ze szwagrem na budowie z prądem,wszystkie pomieszczenia oplecione są w kablach-czarna magia.Myślę że jeszcze jeden weekend i będzie gotowe.A co na innych budowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 25.02.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 seta21,napisz ile oreintacyjnie kosztują takie schody jak masz-przepiękne zdjęcia!gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 26.02.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 hej Iwona82 - schody z jesionu, wolnostojące (w projekcie są schody betonowe) - koszt łączny brutto wyniósł mnie 8900 zł. Produkowała i montowała je firma z Torunia. Dziś zrobiłbym schody wylewane - nie trzeszczą. PozdrowieniaWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.02.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 seta1 dawaj no jeszcze jakies fotki. Ja też mam virgo I i też zrobiłam niemałą rewolucję (chyba nawet wiekszą niż twoja). Pomalutku zbliżam sie do wykończeniówki, wiec może coś podpatrzę barierka jest dokładnie taka o jakiej myślałam i a schody maja kolor, który idealnie pasowałby do mojego merbau (przynajmniej patrzac na zdjecia). A ta witrynka to cacko. Ja chcąc doświetlić bardziej klatkę a uniknąć nieopatrznego zbicia okna poprostu je zamurowałam a wstawiłam okno dachowe. Wychodzi na południe więc światła mam teraz mnóstwo. Wojtek jeśli nie chcesz wrzucać dużo fotek na forum to możesz przesłać mi je na e-mail (w stopce). z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 26.02.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 seta,mywłaśnie myślimy oschodach wolnostojących.Wydaje mi się że zajmują mniej miejsca.Ja mam Virgo2 i z tego co widzę róznią się trochę rozmieszczeniem wewnątrz te domki.Ja też poproszę o fotki,domyślam się że macie super wykończony domek.My instalujemy prąd,okna już mamy,brame też a od marca wylewki wewnątrz.Napisz mi jeszcze jaką macie podłoge?panele czy lite drewno?my myślimy o tym drugim.Chyba trwalsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 26.02.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Cześć Vigrowicze Dzisiaj sprzątaliśmy na działce po ''zimie'', i zamówiłem bramę garażową normstahl kolor ciemny dąb, myślę że najlepszy wybór do mojej chatki. Pozdrawiam wszystkich!!! Mój domek: http://foto.onet.pl/gtton,004opocc01rw,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 26.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 hejaOto kolejna fota - łazienka na górze. jak widzicie wanne dalismy pod okna, za to prysznicjest po przeciwnej stronie (tu nie widać). Kibelek oczywiście w innym miejscu. Nie mam za bardzo czasu porobić fotek, ale obiecuję jeszcze kilka. http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/azienkagra.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 26.02.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 A tu nasza Virgo jeszcze bez płotu. Cegła na płot to Etna firmy CRH. Brama garażowa toruńskiej firmy Fart-Produkt. Jej cena (wersja ocieplona) wraz z napędem wyniosła nas 3900 zł (280 cm). Dachówka to Pfleiderer kolor miedziany, pół-angoba. Drzwi wejściowe to gerda, GSX chyba, w wersji poszerzonej 90E - maja one 106 cm. Cena wraz z montażem - 2760 zł brutto. Okna połaciowe - Fakro, 78 x 160. nie polecam niestety... W czasie b. silnych i mroźnych wiatrów zwyczajnie niestety wiało nimi... teraz czeka nas instalacja rolet zewnętrznych na nie. http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/dombezpotu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 26.02.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 heja Oto kolejna fota - łazienka na górze. jak widzicie wanne dalismy pod okna, za to prysznicjest po przeciwnej stronie (tu nie widać). Kibelek oczywiście w innym miejscu. Nie mam za bardzo czasu porobić fotek, ale obiecuję jeszcze kilka. http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/azienkagra.jpg Super!!! Chciałbym być na takim etapie jak Ty...To jest Virgo II?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 26.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Czesc.Adam brame garazowa mamy taka jak ty tylko ze orzech. Z ciekawosci jaka cena za komlet ( brama, automatyka, rygle,fotokomorki i montaz)? u nas wyszlo 6500 bruttoSeta ulozenie sanitariatow ok ale ten dobor koloro plytek. Jestes zadowolony/na?My mamy wanne miec tak jak ty. Tylko ze kasujemy okno bezposrednio nad wanna. umywalki naprzeciw okna polaciowego i kibelki na scianie naprzeciw kominna. Zobaczmy jak wyjdzie. Chociaz najlepiej powinno byc tak zeby umywalki byly na scianie gdzie komin, wanna w rogu a kibelek obok wanny. Sciana naprzeciw okien powinna byc raczej wolna w celu "komiunikacji" z suszarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 26.02.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Moją bramę wycenili w całosci na 6800. Wymiary bramy to 4750 na 2125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 26.02.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 czaguz - my zamiast suszarni mamy strych. Suszarnia na dole, więc wanna nie przeszkadza. Dobór płytek - to dopiero robi wrażenie, jak sie widzi cała łazienkę, wtedy ta nietypowa i może nawet hmhmhmh taka niekonwencjonalna kolorystyka ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 26.02.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Kominek - zamiast narożnego. Jak ktoś chce nim grzać - to błąd rezygnować z narożnego. Ciepło wali w salon, miast po całym dole. U nas plaimy raz w tyg, więc nie wadzi. A salon wiekszy wyszedł. http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/kominek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts