Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czaguz - przypomniałem sobie, żeśmy podnieśli ściankę kolankową, ale i pamiętaliśmy o wydłużeniu krokwi.

Więc dom wyszedł "nie podkasany".

Poza tym budowaliśmy z silikatów, więc oceiplenie musielismy dać spore (20cm styro), przez co chałupa robi wrażenie spuchniętej.

Funkcjonalność wnętrza... no cóz, sami oceńcie, dodam foteczki wnętrza. generlanie pzrerobiliśmy:

-kominek

- łazienkę na górze

-klatkę schodową, wraz z oknem przy spoczniku

- gabinet na dole(nie ma wnęki pod schodami zamknęliśmy ja i zrobiliśmy schowek dość spory na różniste gadżety

No i wreszcie kotlwonia na dole pełni funkcję pralni, gdyż mamy pompę ciepła, przez co miejsca od groma się zrobiło. No i jak bystrzaki zauważa, nie mamy nigdzie grzejników (podłogówka w 100%).

jak sie mieszka? Nooo.. jest troszke usterek, jak to zwykle pewnie bywa. Niektóre rzeczy inaczej zrobiłbym dziś, ale ogolnie projekt jest naprawde przyjazny i fajny.

Pozdrowienia

Wojtek

hejka!ja troche nie na temat.Chodzi o wklejanie fotek na forum.Założyłam konto na FOTOSIKU,mam tam swoje zdjecia z budowy,przy kazdym jest link z numerem i właśnie jak ten link przesłać na forum?prosze pomozcie!!!!! :oops:

Pod każdym zdjęciem masz podpis

Bezpośredni link do tego zdjęcia:

Bezpośredni link do tego albumu:

I wystarczy że skopiujesz to co jest w "Bezpośredni link do tego albumu"

i wklej zawsze na koniec swojego posta i będzie się wyświetlać na czerwono a po kliknięciu na ten link będzie można wejść do katalogu z twoimi zdjęciami tak jak to widać u mnie.

http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x

Dziękuję Panowie za rady,w wolnej chwili powklejam fotki w katalog i mój link ukaże się na forum.Kolejny weekend mój mąż walczył ze szwagrem na budowie z prądem,wszystkie pomieszczenia oplecione są w kablach-czarna magia.Myślę że jeszcze jeden weekend i będzie gotowe.A co na innych budowach?

seta1 dawaj no jeszcze jakies fotki. :lol:

Ja też mam virgo I i też zrobiłam niemałą rewolucję (chyba nawet wiekszą niż twoja). Pomalutku zbliżam sie do wykończeniówki, wiec może coś podpatrzę :lol:

barierka jest dokładnie taka o jakiej myślałam i a schody maja kolor, który idealnie pasowałby do mojego merbau (przynajmniej patrzac na zdjecia). A ta witrynka to cacko. :D Ja chcąc doświetlić bardziej klatkę a uniknąć nieopatrznego zbicia okna poprostu je zamurowałam a wstawiłam okno dachowe. Wychodzi na południe więc światła mam teraz mnóstwo.

Wojtek jeśli nie chcesz wrzucać dużo fotek na forum to możesz przesłać mi je na e-mail (w stopce). z góry dziekuję

seta,mywłaśnie myślimy oschodach wolnostojących.Wydaje mi się że zajmują mniej miejsca.Ja mam Virgo2 i z tego co widzę róznią się trochę rozmieszczeniem wewnątrz te domki.Ja też poproszę o fotki,domyślam się że macie super wykończony domek.My instalujemy prąd,okna już mamy,brame też a od marca wylewki wewnątrz.Napisz mi jeszcze jaką macie podłoge?panele czy lite drewno?my myślimy o tym drugim.Chyba trwalsze... :wink: :wink: :wink:

heja

Oto kolejna fota - łazienka na górze. jak widzicie wanne dalismy pod okna, za to prysznicjest po przeciwnej stronie (tu nie widać). Kibelek oczywiście w innym miejscu. Nie mam za bardzo czasu porobić fotek, ale obiecuję jeszcze kilka.

http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/azienkagra.jpg

A tu nasza Virgo jeszcze bez płotu. Cegła na płot to Etna firmy CRH. Brama garażowa toruńskiej firmy Fart-Produkt. Jej cena (wersja ocieplona) wraz z napędem wyniosła nas 3900 zł (280 cm). Dachówka to Pfleiderer kolor miedziany, pół-angoba. Drzwi wejściowe to gerda, GSX chyba, w wersji poszerzonej 90E - maja one 106 cm. Cena wraz z montażem - 2760 zł brutto. Okna połaciowe - Fakro, 78 x 160. nie polecam niestety... W czasie b. silnych i mroźnych wiatrów zwyczajnie niestety wiało nimi... teraz czeka nas instalacja rolet zewnętrznych na nie.

http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/dombezpotu.jpg

heja

Oto kolejna fota - łazienka na górze. jak widzicie wanne dalismy pod okna, za to prysznicjest po przeciwnej stronie (tu nie widać). Kibelek oczywiście w innym miejscu. Nie mam za bardzo czasu porobić fotek, ale obiecuję jeszcze kilka.

http://i251.photobucket.com/albums/gg283/seta21_01/azienkagra.jpg

Super!!!

Chciałbym być na takim etapie jak Ty...To jest Virgo II??

Czesc.

Adam brame garazowa mamy taka jak ty tylko ze orzech. Z ciekawosci jaka cena za komlet ( brama, automatyka, rygle,fotokomorki i montaz)? u nas wyszlo 6500 brutto

Seta ulozenie sanitariatow ok ale ten dobor koloro plytek. Jestes zadowolony/na?

My mamy wanne miec tak jak ty. Tylko ze kasujemy okno bezposrednio nad wanna. umywalki naprzeciw okna polaciowego i kibelki na scianie naprzeciw kominna. Zobaczmy jak wyjdzie. Chociaz najlepiej powinno byc tak zeby umywalki byly na scianie gdzie komin, wanna w rogu a kibelek obok wanny. Sciana naprzeciw okien powinna byc raczej wolna w celu "komiunikacji" z suszarnia.