agga1977 17.06.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 My tez tez zdecydowalismy sie na kredyt na dokonczenie domu tylko tak poszlo wszystko do gory ze musimy dobrac. Masakra jakas, robotnicy budowlani teraz chyba podwyzszaja srednia krajowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 17.06.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 U nas to samo. Kreska i robota az milo. Nie wytrzymalibysmy jeszcze rok w bloku chyba Mamy nadzieje na wprawadzke we wrzesniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 18.06.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 A my musimy we wrzesniu nie ma bata, najwyzej bedziemy spac wszyscy w jednym pokoju:) a macie zamowione juz schody? my jestesmy na etapie wycen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 18.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Mamy juz zamowione Beda z Mery. Cena kosmos ( jak dla Nas ) ale takie jak chcielismy idealne ( chyba ) Mam nadzieje ze termin dotrzymaja bo z tym jak czytalem u nich roznie. Ale trzeba wierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 18.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 to znaczy jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 19.06.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 20 tys. Dla nas duzo. Chociaz z drugiej strony marchewka wycenil na 65 tys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavciok 19.06.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Witam wszystkich Virgowców Jestem szczęśliwym posiadaczem projektu VirgoII z podwójnym garażem. Czekam na pozwolenie na budowę, które powinienem mieć za miesiąc Czy buduję ktoś z Was Virgo II w okolicach Trójmiasta bo chętnie bym pooglądał na żywo ten piękny dom??? Budowę planuję rozpocząć w listopadzie na 2500m2 działce na pięknych Kaszubach. Narazie czytam forum ale niedługo zaczną się pytanka. Teraz mogę napisać że zmieniliśmy nieco projekt tzn. ściankę kolankową podniesiemy o dwa pustaki; kotłownie przenosimy na tył garażu, a planową nieco zmniejszymy powiększając łazienkę. Zamiast planowej kotłowni będzie pomieszczenie gospodarcze. Już to rozrysował adaptant i wyszło calkiem nieźle. Łazienkę i garderobę przerabiamy w inny sposób a mianowicie garderoba i łazienka będzie równoległa do pokoju (gabinet) a wejście do garderoby będzie z pokoju ponieważ ten pokój (gabinet) będzie naszą sypialnią a poddasze będzie dla dzieciaków. Trochę chyba zamieszałem. Na poddaszu też myślimy zrobić dodatkowy pokój z połowy strychu a wejście do niego byłoby korytarzem między najmniejszym pokojem a łazienką. Może ktoś z Was coś podobnego wykonał. Jestem ciekaw czy jakoś to by wyglądało. Wystarczy na początek. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 20.06.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 20 tys dla nas tez duzo my na maxa do 14 - mam nadzieje ze w tym przypadku jakosc nie idzie rownolegle z cena. Marchewa jest b drogi i tylko chyba tych budowlancow ktorzy winduja ceny stac na nie Jesli chodzi o pavciok to przejscie meidzy lazienka a pokojem u gory rozwazalismy bo to bylby chyba najladneijszy pokoj ale zrezygnowalismy bo lazienka u gory bylaby zbyt mala a po drugie miejsce na rozne szpargaly nam sie przyda. ale kazdy robi jak mu sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 24.06.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Mam taka prosbe. Czy moglby ktos wrzucic na maila zdjecia ocieplonego poddasza w Virgo II z podwojnym garazem? Jestem na etapie dogadywania tego tematu ale boje sie ze przy zastosowaniu welny 15 + 10 cm bedzie malo powierzni w pomieszczeniach. dzieki z gory [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 24.06.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Jestesmy na etapie wyboru projektu i zastanawiamy sie nad Virgo. Mamy w związku z tym prośbę. Czy mógłby nam ktos przesłać na maila dokladne rzuty ( z wymiarami) projektu Virgo? moj mail to [email protected] Podoba nam sie również Virgo II ale biorąc pod uwage usytułowanie domu względem stron swiata w Virgo II kuchnia byłaby po nasłonecznionej, północnej stronie a to chyba niezbyt dobry pomysł? Czy wybierając projekt braliście pod uwagę również ten aspekt?Z góry dziękuje za pomoc, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 24.06.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Nasłonecznionej południowej oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavciok 24.06.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 My wybraliśmy VirgoII ze względu na lepsze naszym zdaniem wnętrze.Kuchnie będziemy mieli od wsch-pd strony.W bloku kuchnie mieliśmy od pd strony, a rodzice w domku też mają od pd i uważam, że jestem bardziej za tym ponieważ jednak spędza sie w kuchni i jadalni sporo czasu, a na słoneczku to wiadomo że i człowiek rozpromieniony:)Oczywiście wyślę projekcik Virgo II z podwójnym garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 24.06.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 my mamy kuchnie od poludniowej strony a salon od polnocnej jadalnie od zachodniej, byl to czysty przypadek, Ma to swoje dobre i zle strony, latem w salonie bedzie chlodniej a od zachodu jadalnia- tam bedziemy chyba najczesciej siedziec i w kuchni a wracajac z roboty po poludniu to chyba dobry rozstaw, no moze salon za ciemny wszycy mowia ze powinien byc od poludnia, podziele sie wrazeniami we wrzesniu. temat ocieplenia my bedziemy ocieplac 2 x po 10 zaczynamy za jakies 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 25.06.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 serdecznie dziekuje za rzuty Virgo II, jesli ktoś jest w posiadaniu Virgo będę wdzięczna za podesłąnie, pozdrawiam wszystkich budujących, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 25.06.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Michał zastanow sie nad ta scianka kolankowa. My podnieslismy o jeden pustak i wydaje sie wcale nie za wysoko a powiedzialbym ze mozna by sie pokusic o jeszcze jeden dla lepszej uzytecznosci góry. Jednak dwa pustaki + mogłyby zmienic mocno bryle. Uwazam ze jeden to minimum. jesli tego nie zrobisz pokoje nie beda wcale ustawne. Zastanow sie. Popieram w 100% to jeden z trafniejszych pomysłów podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak. Poza tym zamieniliśmy na piętrze funkcje pomieszczeń i tak w pom. 2/4 zrobilismy łazienkę, natomiast w pom. 2/5 i 2/6 pokój. W pokoju 2/2 dołożylismy okno dachowe. Zamienilismy też biegi schodowe dzięki czemu powiększyła nam się jadalnia i to też jest duzym plusem. Z tyłu garażu zrobilismy kotłownię, natomiast z przodu jest pom. gosp.Acha i dodatkowo powiekszyłam łazienke na dole likwidując szafy. pozdrawiam wszystkich vigrowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 25.06.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Mam do was pytanie - czy możecie mi wskazać w projekcie, gdzie jest wrysowana ta ścianka kolankowa o h=67cm? W opisie wyczytałem, że dotyczy to wyższej części budynku, jednak nigdzie nie mogę jej znaleźć na rysunkach. Michał hmmm jesli chodzi o ściankę kolankową to tak się złożyło że projektant zrobił przekroje pionowe w miejscu balkonu i niestety trzeba sobie wziąć linijeczkę i pokombinować... z ołówkiem przedłużając połać dachu w tym miejscu i odmierzając wysokość są to milimetry w tej skali..., albo poprosić o pomoc projektanta. A swoją drogą mógliby to w biurze projektowym poprawić dokładając nawet dodatkowy czytelny przekrój pionowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 25.06.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Nie wiem, jak wy, ale ja znalazłem sporo błędów w projekcie. Np. na rysunkach są źle oznaczone wymiary trzpieni ścianki kolankowej - jeśli wykonawca spojrzy tylko na rysunek, to trzpień t2 zrobi 24x24, a powinno być 30x24, co wynika z opisu. Poza tym - jak zrobiliście drzwi do pomieszczenia gospodarczego. Tutaj moim zdaniem też jest błąd - rzut fundamentów mówi, że wejście jest na poziomie -0.12, a z elewacji wynika, że górna krawędź otworu to +1.80. Czyli de facto maamy otwór 1.92 m, co daje 1.80 drzwi, czyli trochę przy mało tym bardziej, że w wykazie stolarki drzwi mają wysokość 2.10. Reasumując - wejście do pomieszczenia gospodarczego powinno być na poziomie wjazdu do garażu. Co wy na to? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 26.06.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 wylewki skonczone okno palaciowe w sypilani od frontu bedzie wstawione za tydzien( co prawda troche mniejsze niz pozostale ale trudno sie mowi bedzie tylko widac to z zewnatrz ) a za dwa tyg ocieplenie dachu i plyty k/b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 26.06.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witajcie, U mnie prace pełną parą... murarze stawiają ściany. Poniżej pare obrazków. Wjazd do garażu:http://sounds.republika.pl/garaz.jpg Drzwi wejściowe, okno kuchenne i po lewej stronie wykusz:http://sounds.republika.pl/przod_bok.jpg Fragment przodu:http://sounds.republika.pl/przod1.jpg Tył:http://sounds.republika.pl/tyl1.jpg I inny tył:http://sounds.republika.pl/tyl2.jpg Wykusz:http://sounds.republika.pl/wykusz.jpg Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolo Ola 27.06.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Popieram w 100% to jeden z trafniejszych pomysłów podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak. Poza tym zamieniliśmy na piętrze funkcje pomieszczeń i tak w pom. 2/4 zrobilismy łazienkę, natomiast w pom. 2/5 i 2/6 pokój. W pokoju 2/2 dołożylismy okno dachowe. Zamienilismy też biegi schodowe dzięki czemu powiększyła nam się jadalnia i to też jest duzym plusem. Z tyłu garażu zrobilismy kotłownię, natomiast z przodu jest pom. gosp.Acha i dodatkowo powiekszyłam łazienke na dole likwidując szafy. pozdrawiam wszystkich vigrowiczów też uważamy, że podniesienie ściany kolankowej o jeden pustak to doskonały pomysł, my również powiększyliśmy łazienkę likwidując szafy jednocześnie powiększając "kotłownię" bo planujemy tam je umieścić. Przy zastosowaniu stojącego pieca gazowego będzie tam sterylnie czysto, a miejsca na graty nigdy nie zawiele. Dodatkowo w kotłowni zamontujemy okno jak w kuchni bo jakoś ten widok od frontu z dwoma mniejszymi oknami w kotłowni nam się niepodobał. Zmieniliśmy również podobnie jak ty bieg schodów, aby powiększyć jadalnię oraz wyrównaliśmy poziom łazienki na pietrze z pozostałą częścią mieszkalną, stopień znajdzie się dopiero przy wejściu do pom. 2/6. Twój pomysł z łazienką w pom. 2/4 i kotłownią w garażu jest bardzo ciekawy jednak na naszym etapie robót chyba już troszkę za późno na tak zasadnicze zmiany. Pozdrawiamy wszystkich http://foto.onet.pl/fynfj,fr44pok44r4k,feafi,u.html http://foto.onet.pl/fynfj,fr44pok44r4k,feaf1,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts