Paolo Ola 27.06.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 teraz ze zdjęciami:http://foto3.m.onet.pl/_m/0f470aa89660d1bf486a81cf1ca5f2b7,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/6792bab66b231993402230db14cfde6b,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 27.06.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 hello!!!!!witam wszystkich.Oglądam Wasze fotki z małym sentymentem,dokładnie pamiętam jak rok temu byliśmy na podobnym etapie budowy.Teraz w sumie NA SZCZĘŚCIE domuś nasz zamknięty i każdy pyta się kiedy wprowadzka.Jednak do tej jeszcze daleko,wykończeniówka dobija finansowo.2tygodnie gipsowali u nas panowie dół i na miesiąc przenieśli się na inną robote.Część mieszkanka wygląda już naprawdę jak do zamieszkania.Chociaż nie mamy jeszcze schodków wewnątrz już robi się przytulnie.Ostatnio mąż wylewał fundamenty pod tarasik i schody zewnętrzne przednie.Wylewał też beton na balkonikach.Teraz myślimy o balustradach.Pozdrowionka dla wszystkich czytających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 29.06.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Ruszamy powoli, obecnie odebraliśmy parapety wewnętrzne, przyszła umowa z gazowni do wykonania przyłącza, tynkuje sie piwnica(tynki wapienne). W lipcu wchodzi elektryk i hydrulik, a na sierpień ma umuwionych ludzi od tynków(gipsowych) i posadzek. Zmówione mam drewno na konstrukcję podłogi poddasza i stelarza do regipsów.We wtorek idę umawiać się na schody,drzwi wejściowe i parkiet w salonie. Jak narazie jesteśmy pełni optymizmu że uda się wejść do świąt Bożego Narodzenia a nawet musimy bo sprzedajemy mieszkanie z terminem 01.01.09 do opuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaL 02.07.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 jastem na etapie czekania na murarza -poczatek budowy w sierpniu w między czasie ma mi wycenic koszt robocizny budowy VIRGO , proszę powiedzcie ile może kosztować wybudowanie domu VIRGO powiekszonego do 160m2 z pojedyńczym garażem , podpiwniczony częściowo oraz jeki jest koszt robocizny dachu ponoć skomplikowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 02.07.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Ja za Virgo II z podwójnym garażem bez piwnic płacę murarzowi 30 tys. zł. W tej cenie wszystko, co jest murowane, a więc fundamenty, ściany, strop, a także więźba. Bez wylewek. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 02.07.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 jastem na etapie czekania na murarza -poczatek budowy w sierpniu w między czasie ma mi wycenic koszt robocizny budowy VIRGO , proszę powiedzcie ile może kosztować wybudowanie domu VIRGO powiekszonego do 160m2 z pojedyńczym garażem , podpiwniczony częściowo oraz jeki jest koszt robocizny dachu ponoć skomplikowanego. Co i za ile zależy od regionu ja płaciłem pierwszej firmie za ławy i murowanie piwnic około 8tyś ale rozstałem się z nimi, druga firma zaczęła od stropu nad piwnicą i już do końca około 40 tyś. Robocizna za więźbę to 30zł/mkw, położenie dachówki 42zł/mkw plus wstawienie okien dachowych i obróbki blacharskie 3tyś. Początek prac czyli piwnica to rok 2006 a cała reszta to rok 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 02.07.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Iza za caly dach ( wiezba+membrana+dachówka Brass+ okna dachowe + obrobki blacharskie ) Virgo II z podwojnym garazem 56 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_999 03.07.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 my dziś wlaśnie zalaliśmy strop nad piwnicą (piwnica na całości) jesli chodzi o cene naszych murarzy to powiedzieli nam 45 tys za wymurowanie +dach do papy. Pozdrawiam wszystkich budujących Virgo Jeszcze rok temu czytałam forum z zazdrością ze niektórzy są na etapie budowy i dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 06.07.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Roboty idą pełną parą. Parapety wewnętrzne osadzone, w piwnicy tynki wapienne już położone jak wyschnie to przyjdzie jeszcze zaprawa uszczelniająca przed wilgocią i gładź. Elektrycy działają ostro poddasze już okablowane od poniedziałku idzie w ruch parter garaż i piwnica. Jest pare rzeczy o których nie pomyślałem wcześniej czyli doprowadzenie powietrza do kominka kujemy teraz, ryra do wentylacji kuchni z dachu przez poddasze do spiżarni. Rury do odkurzacza centralnego.W poniedziałek przyjeżdża gościu do schodów i drzwi wycena, bo pierwszy był zrobił wycenę ( w dębie z podstopniami, balustradami na gotowo) za 13500 ale jednak się rozmyślił ponoć ma tyle roboty że może się nie wyrobić do grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 06.07.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Prośba do tych którzy robili odkurzacz centrelny o trochę informacji, jak wygląda rurociąg czy zwykłe rury pcv 50 czy specjalne, czy jakieś specjalne doprowadzenie lub odprowadzenie powietrza do odkurzacza itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 07.07.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 My robilismy na bialych rurach ktore byly specjalne do odkurzacza centralnego. Maja one zapobiegac gromadzeniu sie ladunkoch elektrostatycznych. Kolana 45 stopni. Wyrzut powietrza z tlumika na zewnatrz mieszkania. i Tyle. System jeszcze nie odpalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 07.07.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Szukałem na allegro i znalazłem firmę z Stargardu Szczecińskiego mają cały asortyment. Dzisiaj będę rozmierzał z kolegą i będzie wszystko wiadomo jak narazie na oko potrzebne mi będą cztery gniazda jedno na ścianie miedzy gabinetem a łazienką na parterze drugie w garażu, trzecie nastrychu a czwarte na piętrze tak jak to na parterze, piąte gniazdo jest przy odkurzaczu i będzie do piwnicy.Czeguz a ty jaki odkurzacz kupiłeś lub chcesz kupić i ile gniazd zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 09.07.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Długo mnie tu nie bylo no i widze sporo nowych twarzy... U mnie na razie pomalutku. Udało mi sie w końcu zagonic mojego glazurnika i połozył mi płytki w witrołapie bo zakładali szpalete do drzwi (zdjęcia w galerii) a no i mam tez wkońcu parapeciki.... piekne, ciepłe drewno.... . Od poniedziałku plytki ciag dalszy i odkopywanie fundamentów, które musimy ociepić a przy okazji robimy renaż i odprowadzenie deszczówki. Zaraz potem zaczynamy ogrodzenie. A za trzy tygodnie parkiecik i tynkowanie na zewnatrz. U mnie rury do odkurzacza centralnego białe z beama. Gniazda trzy i czwarte na odkurzacu czyli w garażu plus jedna szufelka w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 09.07.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 EDIT A W JAKI SPOSOB ROBICIE ODPROWADZENIE DESZCZOWKI??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.07.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 EDIT A W JAKI SPOSOB ROBICIE ODPROWADZENIE DESZCZOWKI??? potpatrzone na forum... Z każdej rynny najpierw zakładamy rewizje (taki koszyczek, który umożliwia zatrzymanie zanieczyszczeń) potem rurą pcv z lekkim spadkiem odprowadzam do narożnika działki lub w pobliże ogrodzenia tam zakopiemy beczki (lub spoooore pojemniki), które będą podziurawione. U kilku osób to już sie sprawdziło a dodatkowo nawadnia to rabaty, które będą biegływzdłuż ogrodznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 10.07.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 A jakie macie podloze? U nas jest glina na przemian z piaskiem i pewnie bedzie ciezko. A jakies wielkosci te zbiorniki ? Gdzies ok 200 l? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 10.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witajcie, Mam do Was pytanie nt. stropu. Czy robiliście wylewkę wokół schodów, tak, jak jest w projekcie. Ja zastanawiam się nad daniem tam terrivy - dziwne, że tak nie jest. Przecież to ogromna ilość betonu? Jak robiliście? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 10.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 A jakie macie podloze? U nas jest glina na przemian z piaskiem i pewnie bedzie ciezko. A jakies wielkosci te zbiorniki ? Gdzies ok 200 l? Z biornik 200L przy dobrym deszczu to chwila moment i pełny i jak nie zrobisz jakiegoś przelewu to możesz mieć duży problem. Ja też myślę o zbieraniu wody deszczowej do podlewania ale planuję zbiornik między 3000 a 5000L ale też z przelewem do miejskiej instalacji zbierającej wodę deszczową. W lecie jak dobrze grzeje to jedno podlanie iglaków przy ogrodzeniu to 300 - 400L wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 10.07.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ja - jeśli chodzi o deszczówkę - mam zebranie rurami PCV z każdej rynny i rozprowadzenie rurą drenarską pod trawnikiem do studni, która ma pompę i dalej woda - jeśli jest jej nadmiar - rozprowadza się wężem tam, gdzie chcę - np. pod kwiatki Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 11.07.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 A jakie macie podloze? U nas jest glina na przemian z piaskiem i pewnie bedzie ciezko. A jakies wielkosci te zbiorniki ? Gdzies ok 200 l? ja też mam nieciekawie bo jakis pyły a to tylko troche lepiej niż glina. Ja myslę o większych niz 200l (1m3)http://www.allegro.pl/item382111461_zbiorniki_1000_litrow_z_przeznaczeniem_na_szambo.html , ale niektórym funkcjonuja nawet beczki 200l i jest ok. A w razie przepełnieni to u mnie woda wyjdzie rewizja, http://www.allegro.pl/item396745554_osadnik_rewizja_3_kolory_promocja_rynny.html która bedzie zamontowana do każdej rynny, więc poprostu rozleje sie po trawniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts