michalp 25.09.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 hcialby pochwalic sie faktem, ze rozpoczalem budowe wymarzonego domu - Virgo 2. Ponizej przesylam link do zdjec z realizacji: http://www.as-media-tech.pl/realizacje_85_siekierki_virgo.htm Pozdrawiam Tomek Witaj, Gratulujemy wyboru, tyle, że my realizujemy inny projekt. Ta sama nazwa, ale inna pracownia. michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.09.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ale cisza...... wszyscy budują jak rozwiązaliście problem wody opadowej z balkonu nad wejściem ja najchętniej zrobiłabym tam okucie z blachy i jakąś maleńką rynnę, ale po łuku to chyba się rynny nie da założyć a tak to nawet jak zrobie jakiś okapnik to i tak będzie sie lało po schodach a wchodząc i wychodząć to po głowie a co wy z tym zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 29.09.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 no my rowniez mamy z tym ploblem. Poki co pod balkonem dajemy zywice ta sama co na fundamenty ale jesli chodzi o rynienke ponoc sa takowe ale czy tak dadza sie wygiac w luk? a pozniej co z tym jakos trzeba by bylo do rynny glownej poprowadzic ale jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.09.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 do głównej rynny to nie bardzo. Myślałam raczej puścić to poza schody przy murze. Widziałam to zrobione w Orionie z tej pracowni i jest ok, tylko tam jest o tyle łatwiej, że balkon jest prostokątny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 29.09.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ale w orionie to mozna puscic po slupie na ktorym opiera sie balkon a w virgo to chyba na scianie coby dom byl ladniejszy i wcale sie w oczy nie rzucalo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seta21 30.09.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Hej! Długo mnie bylo -i na forum i w okolicy Widzę spore postępy weteranów z czasów 2006-2007. Ktoś zadał mi daaawno temu pytanie o pompę ciepła. Mam wyniki za ostatnich 14 miesięcy. Pompa wraz z systemem pompek obiegowych zużyła łącznie prądu za 1925 PLN. PC grzeje mi dom i CWU. Dziś kupiłbym inny system, może bardziej Stiebel, niż Nibe, ale ogólnie- nie żałujemy. No i fajnie sie mieści w kotłowni... tak, że mamy tam teraz pralnię. Z perspektywy czasu zmieniłbym jedno w moim Virgo I - okna połaciowe z 78x160 na ciutkę mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 04.10.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witajcie, Krótkie pytanko - gdzie zamawialiście drzwi wejściowe o h=228 cm? Michał Witaj, my mamy drzwi drewniane, Firmy Jastrzemski, podobno dobry producent, ale my po długich walkach ze sprzedawcą czekamy na ich wymiane na nowe ( miały spore nieszczelności, których nie dało sie wyregulować). Co do styropianu, to miałem 2 warstwy, na pewno dużo wiecej niz 6 cm, ale ile, nie pamietam Pozdrawiam Mariucha i gdzie te zdjecia???? Pozdro Monia Monia, Agga, wysłałem kilka fotek mailem, jakby Was coś jeszcze interesowało to dajcie znać. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 06.10.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam u nas postęp na ścianach tynk gipsowy, posadzki wylane, aktualnie robione jest poddasze wełna położona na to folia i w tym tygodniu fachowcy będą kręcić regipsy, rozgrzebane centralne, na dworze taras zrobiony wejście też, aktualnie klejone jest ocieplenie. Obecnie kupiliśmy płytki do kuchni,holu, łazienki na parterze. Kompletuję armaturę sanitarną i tu mam pytanie do tych którzy zdecydowali się na wannę z hydromasażem co wybrali i na co należy zrócić uwagę, będzie mi łatwiej jak ktoś już w tym temacie ma rozeznanie i coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 07.10.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Piotrze a gdzie jakieś fotki? ja szczególnie chciałabm zobaczyć schody wejściowe i taras bo też mam to na tapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 07.10.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Piotrze a gdzie jakieś fotki? ja szczególnie chciałabm zobaczyć schody wejściowe i taras bo też mam to na tapecie. Postaram się zrobić do weekendu i wkleje do katalogu ze zdjęciami. http://foto.onet.pl/fzjhx,kyawrc89ay4x,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funtomas 08.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, jesli chodzi o Vrigo II z pracowni Domowe Klimaty to moze tutaj: http://forum.muratordom.pl/virgo-ii-pracownia-domowe-klimaty,t141437.htm?highlight=virgo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 09.10.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 My z kolei juz mieszkamy od 3 tygodni. Jest naprawde super. Wydawalo sie ze salon czy kuchnia za male ale wszystko jest wg nas naprawde ok. W domu centralne sie sprawdza ( ekogroszek ) i ogolnie zlapalismy lenia. Jest sporo prac ale na razie odpoczynek. Zaczalem uszelniac jedynie balkony, poniewaz byly straszne zacieki po deszczu nad drzwiami wejsciowymi. Najdziwniejsze ze nie cieklo po bokach ale przez srodek Teraz powinno byc lepiej. Konczymy ogrodzenie i zabieramy sie za dzialke. Kojec dla psa, skladzik na drewno i warzywniak na tapecie. Zdjecia troszke pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteklepucki 10.10.2008 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam wszystkich.Virgo II to najfajniejszy projekt domku jaki widziałem, a przeglądnąłem ich już chba z...pięć tysięcy, chciałbym jednak zanim podejmę ostateczną decyzję zobaczyć jak domek wygląda tak " na żywo". Niestety mieszkam w Jaśle (podkarpackie) i na pewno nie ma takiego w pobliżu . Byłgym bardzo wdzięczny gdyby ktoś z Was kto już w nim mieszka (szczęściarz) zgodził się żebym go wspólnie z moją żoną zobaczył ps. jest w siódmym miesiącu ciąży - hurra; byłaby to dla niej wielka niespodzianka. Same wiecie panie jakie to w tym okresie ważne, jak będzie trzeba przejedziemy pół Polski żeby zobaczyć Virgo. Trzymajcie się, mam nadzieje że ktoś z Was odpowie[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mnich333 14.10.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Mam pytanie do osób posiadających virgo z podwójnym garażem gdzie (z jakich fimr) zamawiali drzwi garażowe. Ja jestem na etapie poszukiwania drzwi garażowych i jak narazie mam problem aby znaleźć tak szerokie.PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 14.10.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 My z kolei juz mieszkamy od 3 tygodni. Jest naprawde super. Wydawalo sie ze salon czy kuchnia za male ale wszystko jest wg nas naprawde ok. W domu centralne sie sprawdza ( ekogroszek ) i ogolnie zlapalismy lenia. Jest sporo prac ale na razie odpoczynek. Zaczalem uszelniac jedynie balkony, poniewaz byly straszne zacieki po deszczu nad drzwiami wejsciowymi. Najdziwniejsze ze nie cieklo po bokach ale przez srodek Teraz powinno byc lepiej. Konczymy ogrodzenie i zabieramy sie za dzialke. Kojec dla psa, skladzik na drewno i warzywniak na tapecie. Zdjecia troszke pozniej. u mnie sprawa z balkonami wygląda podobnie. Wszystko pewnie przez dylatację. W tym tygodniu maja mi je zaizolować a po niedzieli kładziemy płyteczki więc mam nadzieje, że problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 14.10.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Mam pytanie do osób posiadających virgo z podwójnym garażem gdzie (z jakich fimr) zamawiali drzwi garażowe. Ja jestem na etapie poszukiwania drzwi garażowych i jak narazie mam problem aby znaleźć tak szerokie. Pozdrawiam Michał Drzwi garazaowe czy brame garazaowa? Jesli chodzi o brame mam Normstahl i po wielu regulacjach wreszcie dziala bez zarzutu. A drzwi garazowe / ogrodowe - zwykle Juwentu w okleinie orzecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 14.10.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Edit wszystkie wymairy i fotki bede mial dopiero w sobote bo pozno wracam i juz jest ciemnawo na zdjecia. Nadrobie niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_B 14.10.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Mam pytanie do osób posiadających virgo z podwójnym garażem gdzie (z jakich fimr) zamawiali drzwi garażowe. Ja jestem na etapie poszukiwania drzwi garażowych i jak narazie mam problem aby znaleźć tak szerokie. Pozdrawiam Michał u nas sa drzwi i brama garazowa z firmy wiśniowski monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavciok 14.10.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam wszystkich. Wkońcu zaczęliśmy budowę Virgo II z podwójnym garażem. Fundamenty gotowe i za pare dni ruszamy z murami. Już od jakiegoś czasu nie mogę zdecydować się na rodzaj ogrzewania. Jestem przekonany na 90% do pompy ciepła. Czy ktoś z Was ogrzewa swój domek pompą ciepła? Wiem że to spora inwestycja ale przyszłościowa. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia i wytrwałości w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TW 15.10.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Mam pytanie do osób posiadających virgo z podwójnym garażem gdzie (z jakich fimr) zamawiali drzwi garażowe. Ja jestem na etapie poszukiwania drzwi garażowych i jak narazie mam problem aby znaleźć tak szerokie. Pozdrawiam Michał My zamówiliśmy bramę Normstalhl o wym. 450x210 cm. Nie wiem jak się sprawdza, bo montaż dopiero przewidziany na koniec miesiąca. Co nas przekonało do tej bramy? - 10-letnia gwarancja na mechanizmy i możliwość doboru koloru bardzo zbliżonego do okien drewnianych dębowych firmy Urzędowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts