Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ograniczniki okien

xadamus

Recommended Posts

Mam problem z zamykajacymi sie pod wpływem wiatru oknami i drzwiami balkonowymi. Kiedys w zamierzchłych czasam były montowane ograniczniki na oknach, teraz czegos takiego nie widac . Owszem, jak sie zamawia drzwi balkonowe mozna teraz zamowc blokade działającą przy odpowiednim ustawieniu klamki. U mnie na to juz juz za pozno :( . Czy znacie jakies inne mozliwosci ? Wtykanie ręczników i podstawianie drzwi juz mi sie znudziło... :roll:

pozdrawiam

Owszem, jak sie zamawia drzwi balkonowe mozna teraz zamowc blokade działającą przy odpowiednim ustawieniu klamki. U mnie na to juz juz za pozno :( . Czy znacie jakies inne mozliwosci ? Wtykanie ręczników i podstawianie drzwi juz mi sie znudziło... :roll:

pozdrawiam

Dowiedz sie u Jareko czy mozna zamontować taki hamulec cierny - łączy on skrzydło z framugą czyms w rodzaju miecza w pochwie,śróbka reguluje sie się nacisku i wydaje mi sie ze doczepic to mozna do juz zamontowanego okna. Ale specjalista jest Jareko i on powinien Ci doradzić.

Mam problem z zamykajacymi sie pod wpływem wiatru oknami i drzwiami balkonowymi. Kiedys w zamierzchłych czasam były montowane ograniczniki na oknach, teraz czegos takiego nie widac . Owszem, jak sie zamawia drzwi balkonowe mozna teraz zamowc blokade działającą przy odpowiednim ustawieniu klamki. U mnie na to juz juz za pozno :( . Czy znacie jakies inne mozliwosci ? Wtykanie ręczników i podstawianie drzwi juz mi sie znudziło... :roll:

pozdrawiam

Wsprawie takich ograniczników należy zgłosic sie do dystrybutorów okuć

VBH w Warzawie Geniatec w Poznaniu VDV chyba Bielsko -Biała W okucu w standarcie miała to f-ma Maco. Jako dodatek do oddzielnego montażu miał Romb ze Złotowa. Po prostu trzeba pytać.