Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kominki

ewach

Recommended Posts

jestem w trakcie walki z Firmą, która zajmuje się montażem izabudową wkładu kominkowego, to co się dzieje, przekracza moje najśmielsze oczekiwania. postaram się to wszystko opisać następnym razem lącznie ze zdjęciami które wykonałam, ku przestrodze innych.Murator zawsze radził, aby nie zatrudniać złotych rączek, ale firmy z uprawnieniami, jak sprawdzić czy firma ma uprawnienia, czy zatrudnia odpowiednich fachowców

jak bronić się przed nieuczciwością, niekompetencją, brakiem

podstawowej wiedzy. Pozdrawiam odezwę się w następnym tygodniu.

fachowców zatrudniam tylko z polecenia

Wszystko fajnie tylko zależy jakie wymagania ma osoba polecająca i czy wogóle się zna na budowaniu domów.

Mi też polecono firmę ,którą pózniej wyrzuciłem bo to było nieporozumienie.Kolega który mi polecił przyjeżdzał do mnie na budowę z całym pakietem reklamacji do firmy którą mi polecił.

I dopiero mi powiedział że rzadko był na budowie ,a jak przyjechał to wszystko było fajnie.

anonimowy są ludzie którym w życiu prawie nic sie nie udaje i trzeba sie z tym pogodzic. rada moja zeby ograniczyc tarapaty z wykonawcami to szukac ich na innych budowach, masz wtedy okazje obejrzec ich robote i porozmawiac nie tylko z wykonawcą ale i z inwestorem. poza tym placic po skonczonej robocie, jesli zaliczki to tylko symboliczne. nie bojmy sie rozstac z wykonawca.