bladyy78 11.07.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Mam pytanie czy placi sie jakis podatek jesli mój ojciec chce mi podarowac dzialke budowlama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 11.07.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 oj własnie koncze przerabiac ten temat a więc: KOSZTY (w zależności od wartości działki i "wolnej póli podatkowej") 1. podatek od darowizny2. taksa notarialna + vat3. koszty założenie/zmiany KW Niezbędne papiery: Oryginal KW działki tatyMiejscowy Plan Zagospodarowania PrzestrzennegoWykaz i wyrys geodezyjnyWykaz zmian gruntowychDowody osobisteNIP-yJeżeli była działka wydzielana (tata podarował tylko część) to projekt podziału zrobiony przez geodete i zaakceptowany - pozytywnie zaopiniowany przez Prezydenta Miasta (tak było w moim przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts