Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdrajca!!!!

sawa

Recommended Posts

zawetuje ustawę o rekompensatach VAT 09:37 11.07.2005

poniedziałek

Minister gospodarki, Jacek Piechota uważa, że jest duże prawdopodobieństwo, że prezydent zawetuje ustawę o rekompensatach za wzrost VAT w budownictwie.

Ustawa jeszcze nie zakończyła drogi legislacyjnej, jest jeszcze Senat, prezydent. Premier i minister finansów mają w tym zakresie duże wątpliwości. Nie wiem czy nie będzie wniosku o weto prezydenckie - powiedział Piechota w wywiadzie dla radia PIN.

Taki wniosek (o weto) wymaga analizy i rozpatrzenia, na razie są rozmowy. W najbliższym czasie decyzja będzie musiała zapaść. (...) Jest duże prawdopodobieństwo, że tak (będzie weto prezydenta) - dodał.

W piątek Sejm uchwalił ustawę o zwrocie niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym. Osobom fizycznym, które budują lub remontują mieszkanie, będzie przysługiwała rekompensata za wzrost podatku VAT na materiały budowlane.

Uregulowania zawarte w ustawie mają łagodzić skutki podniesienia od 1 maja 2004 r. podatku VAT z 7 do 22 proc. na materiały budowlane dla osób budujących własne mieszkanie lub prowadzących remont.

Według wiceministra finansów Jarosława Nenemana skutki budżetowe rekompensat za wzrost podatku VAT na materiały budowlane wyniosą około 4 mld zł w okresie trzech lat, z czego około 1-2 mld zł przypadnie w roku 2006.

ja po prostu pytam 8)

BTW -> nazwać kogoś zdrajcą można dopiero wtedy gdy zdrada faktycznie nastąpi (może po prostu ktoś tu za często czyta tabloidy typu FAKT i SE)

Muszę się ująć za moim mężem - to jest fragment z Gazety Prawnej, a nie z jakichś brukowców. Jesteśmy wzburzeni takim podejściem do zwrotu VAT, bo bardzo na niego liczyliśmy. Nie korzystamy z żadnych ulg, więc to była dla nas jedyna szansa.

A sądzę, że jest to sprawa istotna również dla innych forumowiczów, bo każdemu trochę grosza się przyda.

To jest nasze doświadczenie związane z budową - znowu pod górkę przez papiery i urzędników :evil:

Muszę się ująć za moim mężem - to jest fragment z Gazety Prawnej, a nie z jakichś brukowców

:D

pisząc o tabloidach miałem na myśli wyłącznie sposób w jaki manipuluje się w nich informacją - te wielkie napisy z wykrzyknikami na 1 stronie, to osądzanie kogoś przed wydaniem wyroku przez sąd itp.

Tak mi się po prostu skojarzyło 8)

Ale dosyć już, nie chcę prowadzić cudzego topiku na manowce :wink:

Pewnie zawetuje

a czego wy się spodziewaliście ?, nawet nie znacie swego prezydenta

- wiecie, że zmienił nazwisko

- wiecie, że kiedyś twierdził, że ma wykształcenie wyższe, a jego żona to potwierdziła

- wiecie iż w czasie kampania obiecywał mieszkania dla młodych małżeństw, widzicie teraz jak to się ma do tego vatu

- wiecie ile razy kłamał ?

• 3 weeks później...

badzmy dobrej mysli

moze czerwone w niepamiec odejdzie

Pewnie zawetuje

a czego wy się spodziewaliście ?, nawet nie znacie swego prezydenta

- wiecie, że zmienił nazwisko

- wiecie, że kiedyś twierdził, że ma wykształcenie wyższe, a jego żona to potwierdziła

- wiecie iż w czasie kampania obiecywał mieszkania dla młodych małżeństw, widzicie teraz jak to się ma do tego vatu

- wiecie ile razy kłamał ?

nie wiemy ,bo sie nie doliczymy, wymieniles te oczywiste , a gdzie reszta ?

boisz sie , ze raczka zaboli :lol:

ja nie wiem jakie byly , bo wyjechalam z tego cudu gospodarczego

ale wracam , nie ma to jak adrenalinka co rano

:p :p

dawaj kroyena z tymi postami :wink:

Tem bardziej, że po wyborach zgodnie ze staropolskązasadów dwupolówki, znowu kolory wrócą do normy. Znaczy z czerwono-białej, na biało-czerwoną (oczywiście :roll: ). Oczywiście 8) .

PS. A za cztery lata, jak co roku zmiana u koryta, i znowu wygłodnialce będą wyścig urządzać do pieniądzorów z naszych podatków. :evil: :x :evil:

Tem bardziej, że po wyborach zgodnie ze staropolskązasadów dwupolówki, znowu kolory wrócą do normy. Znaczy z czerwono-białej, na biało-czerwoną (oczywiście :roll: ). Oczywiście 8) .

PS. A za cztery lata, jak co roku zmiana u koryta, i znowu wygłodnialce będą wyścig urządzać do pieniądzorów z naszych podatków. :evil: :x :evil:

Zasada "dwupolowki" nosi tez nazwe TKM (teraz ku..a my) :-?

ja tylko sie ludze

i nie pomylilam Tuska(prawica) z przedstawicielami zwiazkow zawodowych , ktore mialy koryto dla siebie jakis czas temu

ech , nie warto gadac , co to zmieni

i tak od goraca glowa boli :)

poza tym uwazam , ze glosowanie na C. to po prostu wstyd .To moje zdanie .