sawa 11.07.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 zawetuje ustawę o rekompensatach VAT 09:37 11.07.2005poniedziałek Minister gospodarki, Jacek Piechota uważa, że jest duże prawdopodobieństwo, że prezydent zawetuje ustawę o rekompensatach za wzrost VAT w budownictwie.Ustawa jeszcze nie zakończyła drogi legislacyjnej, jest jeszcze Senat, prezydent. Premier i minister finansów mają w tym zakresie duże wątpliwości. Nie wiem czy nie będzie wniosku o weto prezydenckie - powiedział Piechota w wywiadzie dla radia PIN.Taki wniosek (o weto) wymaga analizy i rozpatrzenia, na razie są rozmowy. W najbliższym czasie decyzja będzie musiała zapaść. (...) Jest duże prawdopodobieństwo, że tak (będzie weto prezydenta) - dodał. W piątek Sejm uchwalił ustawę o zwrocie niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym. Osobom fizycznym, które budują lub remontują mieszkanie, będzie przysługiwała rekompensata za wzrost podatku VAT na materiały budowlane. Uregulowania zawarte w ustawie mają łagodzić skutki podniesienia od 1 maja 2004 r. podatku VAT z 7 do 22 proc. na materiały budowlane dla osób budujących własne mieszkanie lub prowadzących remont. Według wiceministra finansów Jarosława Nenemana skutki budżetowe rekompensat za wzrost podatku VAT na materiały budowlane wyniosą około 4 mld zł w okresie trzech lat, z czego około 1-2 mld zł przypadnie w roku 2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 11.07.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 to ma byc wymiana doświadczen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.07.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Tak - to bardzo przykre doświadczenie jak jesteśmy ciągle robieni w balona i dojeni - pytanie jak długo da się nas jeszcze doić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 11.07.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 sonal co sie czepiasz, mysle ze wielu z nas ta informacja zaciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 11.07.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 ja po prostu pytam BTW -> nazwać kogoś zdrajcą można dopiero wtedy gdy zdrada faktycznie nastąpi (może po prostu ktoś tu za często czyta tabloidy typu FAKT i SE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 11.07.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 ja po prostu pytam BTW -> nazwać kogoś zdrajcą można dopiero wtedy gdy zdrada faktycznie nastąpi (może po prostu ktoś tu za często czyta tabloidy typu FAKT i SE) Muszę się ująć za moim mężem - to jest fragment z Gazety Prawnej, a nie z jakichś brukowców. Jesteśmy wzburzeni takim podejściem do zwrotu VAT, bo bardzo na niego liczyliśmy. Nie korzystamy z żadnych ulg, więc to była dla nas jedyna szansa. A sądzę, że jest to sprawa istotna również dla innych forumowiczów, bo każdemu trochę grosza się przyda. To jest nasze doświadczenie związane z budową - znowu pod górkę przez papiery i urzędników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 11.07.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Muszę się ująć za moim mężem - to jest fragment z Gazety Prawnej, a nie z jakichś brukowców pisząc o tabloidach miałem na myśli wyłącznie sposób w jaki manipuluje się w nich informacją - te wielkie napisy z wykrzyknikami na 1 stronie, to osądzanie kogoś przed wydaniem wyroku przez sąd itp. Tak mi się po prostu skojarzyło Ale dosyć już, nie chcę prowadzić cudzego topiku na manowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosik_janosik 11.07.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Pewnie zawetujea czego wy się spodziewaliście ?, nawet nie znacie swego prezydenta - wiecie, że zmienił nazwisko - wiecie, że kiedyś twierdził, że ma wykształcenie wyższe, a jego żona to potwierdziła- wiecie iż w czasie kampania obiecywał mieszkania dla młodych małżeństw, widzicie teraz jak to się ma do tego vatu- wiecie ile razy kłamał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 12.07.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Dajcie spokój z tą polityką bo wywołuje ona odruch wymiotny... RObią nas w wała i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.07.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Ale przynajmniej posty na jakiś nowy temat lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 28.07.2005 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 A może by tak jak górnicy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.07.2005 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 badzmy dobrej mysli moze czerwone w niepamiec odejdzie Pewnie zawetuje a czego wy się spodziewaliście ?, nawet nie znacie swego prezydenta - wiecie, że zmienił nazwisko - wiecie, że kiedyś twierdził, że ma wykształcenie wyższe, a jego żona to potwierdziła - wiecie iż w czasie kampania obiecywał mieszkania dla młodych małżeństw, widzicie teraz jak to się ma do tego vatu - wiecie ile razy kłamał ? nie wiemy ,bo sie nie doliczymy, wymieniles te oczywiste , a gdzie reszta ? boisz sie , ze raczka zaboli ja nie wiem jakie byly , bo wyjechalam z tego cudu gospodarczego ale wracam , nie ma to jak adrenalinka co rano dawaj kroyena z tymi postami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.07.2005 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 janosik, zmień sobie motto. Bo wygląda na to, że w niepolitycznej branży u Anglijczyków robiłeś. PS. U mnie przynajmniej materiał budowlany jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 28.07.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 badzmy dobrej mysli moze czerwone w niepamiec odejdzie Niektorzy z Was pewnie wiedza, ze PO rowniez jest za odrzuceniem tej ustawy w calosci, wiec nie zwalajcie tak wszystkiego na jeden z kolorow naszej flagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.07.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Tem bardziej, że po wyborach zgodnie ze staropolskązasadów dwupolówki, znowu kolory wrócą do normy. Znaczy z czerwono-białej, na biało-czerwoną (oczywiście ). Oczywiście . PS. A za cztery lata, jak co roku zmiana u koryta, i znowu wygłodnialce będą wyścig urządzać do pieniądzorów z naszych podatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 28.07.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Tem bardziej, że po wyborach zgodnie ze staropolskązasadów dwupolówki, znowu kolory wrócą do normy. Znaczy z czerwono-białej, na biało-czerwoną (oczywiście ). Oczywiście . PS. A za cztery lata, jak co roku zmiana u koryta, i znowu wygłodnialce będą wyścig urządzać do pieniądzorów z naszych podatków. Zasada "dwupolowki" nosi tez nazwe TKM (teraz ku..a my) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.07.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 ja tylko sie ludze i nie pomylilam Tuska(prawica) z przedstawicielami zwiazkow zawodowych , ktore mialy koryto dla siebie jakis czas temu ech , nie warto gadac , co to zmieni i tak od goraca glowa boli poza tym uwazam , ze glosowanie na C. to po prostu wstyd .To moje zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.07.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Żartujesz, a on traskliwyj kańdidat. Orędzia do narodu głosi, że on się z Białurusią dogada. Może być i ta ustawa pod niego szykowana co by pogłosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts