Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Uprzedzam, że zebrano może sie kiedyś "przejeść"...

Wiadomo, że wygląda dosyć "ostro".

Mnie osobiście też bardzo się podoba,

ale odradzano mi właśnie z tego względu...

To tak, jak pomalować ściany w pokojach na ostre kolory,

to po tygodniu nie da się w nich długo siedzieć...

mam jeden pokój brudno-czerwony

zgadnij jakiego koloru teraz nie znoszę , a wcześniej był moim ulubionym :evil:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak to prawda, takie mocne intensywne kolory mogą sie znudzić po jakimś czasie.

Ale można je też skomponować z innymi. Np. ciemne zebrano z jakimś innym jasnym kolorem, dla kontrastu. ?!

Zgadzam się z przedmówczynią :)

A może jak chcesz tę zabudowę po sufit,

to właśnie te część zrób na zebrano, a reszta

szafek w innym kolorze? Np. krem w połysku....

Zależy też, jakie będziesz miała blaty...

To są fajne połączenia, tylko trzeba bardzo dobrze dobrać

kolory, żeby nie wyszedł misz-masz...

Ja tak chciałam zrobić, ale jakoś nijak to nie pasowało

(za blisko była zabudowa po sufit - a nie dało się jej

odgrodzić ścianką gk) Chciałam wenge z białym połyskiem...

My tez nie będziemy mieć zabudowy po sufit.

Ja myślałam, ze jesteś za tym iż zebrano może się znudzić i dlatego proponowałam drugi kolor :lol:

Nam np. podobają się takie różne intensywne kolory, a zebrano samo w sobie jest dosyć ciekawe :)

Czyli co... problem z głowy?? :lol: Czy myślicie może jeszcze nad innymi frontami? :>

• 2 weeks później...

Ze względu na poprawę komunikacji (poszerznie korytarza) zmuszona jestem skrócić kuchnię

i teraz obawiam się, że dośc niewygodnie będzie mieć zlew tak blisko lodówki

czy moglibyscie (może z własnego doświadczenia) napisać czy jest do bardzo niewygodne?

obawiam się tez że kuchnia wychodzi taka malutka, nie mam pomysłu na wiszące szafki

dodam , że kuchnia jest zupełnie otwarta na jadalnię, korytarz i salon

http://images23.fotosik.pl/202/b0264d23a71ffd8c.jpg

Nie użytkuję zlewu obok lodówki ale przy tym ustawieniu nie wydaje mi się to bardziej kłopotliwe. Obawiałabym się odległości zlewu od zmywarki ale to chyba żadna odległość, przynajmniej tak wynika z rzutu :)
Czy myślicie może jeszcze nad innymi frontami? :>

Zależy na jakie meble się zdecydujemy.

Boże jaka ja jestem niezdecydowana.

Bo dziś oglądałam duże ekspozycje w "folii". Piękne czerwienie, błyszczący czarny i lśniący biały.

Ale raczej nie, boję się ...

tu jest kuchnia o identycznych rozmiarach, z tym ze z jednej strony celowo oddzielono ja scianka od reszty salonu, moze Cie zainspiruje, szafka wiszaca ma 160 cm dlugosci

http://images29.fotosik.pl/200/bc3bfb159f061a44.jpg

A może teraz mi pomożecie. Moja kuchnia ma być podobna troszkę do tej na fotografii-ale chcę zrobić szafki do samego sufitu. Troszkę z lenistwa, co by nie było tyle sprzętów do odkurzania, trochę za namową męża - nie chce, żebym sie przemęczała.... Czy ktoś ma i czy warto? Jakie wrażenia z mieszkania w takiej kuchni? Pomóżcie, bo w tym tygodniu podejmuję decyzję.Kuchnia 3mx3m.
....Wyczytałam jednak, że jest to niepraktyczne: po pierwsze stojąc przy zlewie może być problem z otwarciem zmywarki a po drugie nawet jeśli zmywarka sie otworzy, to będziemy musieli się do niej przekręcać wstawiając naczynia, co jest niewygodne.

No i jestem w kropce. Może wypowiedziałby się ktoś, kto tak ma i wyjaśnił jak to wygląda w praktyce.

kto ma takie ustawienie jak wyzej??

rzeczywiscie powoduje to takie problemy? czy jest to tzw, szukanie dziury w calym??

p[ozdoro

Nam tez podoba sie zebrano.. i tak sie zastanawiamy co do tego dodac..

na stronie firmy kampra meble znalezlismy kompozycje gory zebrano i dolow podobnych ale jasnych... wydaje nam sie to dobrze dobrane.. zastanawiamy sie jakie kafle dac na podloge do tego i czy lepiej w karo czy prosto.

A moze pokombinowac zebrano z tym jasnym ale nie gora dol tylko jakos na przemian kilka szafek zebrano i kilka jasnych na gorze i tak samo na dole...

mam nadzieje ze te fronty sa w standardowych cenach??

aaa.. i jeszcze jedno.. chcemy kupic sprzet agd w stali i niezabudowywac tego.. nam sie wydaje ze bedzie OK z tymi frontami a co wy sadzicie?

pozdrawiam

Boru, co do zlewu u nas - nie będzie zlewu narożnego. będzie tradycyjny chyba po tej stronie co okno (ociekacz zachodzi w róg), albo na tej ścianie prostopadłej.

Ta pierwsza wersja daje więcej miejsca do chowania IMHO i dużo lepszy "kontakt" zlew - zmywarka, a ta druga ma plus oswietlenia podszafkowego.

Meble chyba kupimy z Vinotti - easy lliving, one są orzechowe (ale w smugi ciemniejsze - ogólnie kolor ciemniejszy niz na ich www. Mają ciemne folie na szkle i myślę, że z ciemnymi meblami w kuchni powinno to być ok (ciemna szyba na okapie do tego też dochodzi).

A i chyba nie będzie tej zabudowy wysokiej. Więc ta nasza kuchnia nie będzie mocno zabudowana, jedyne szafki wiszące, ale ze szklanymi frontami na tej ścianie koło pieca.

Dziś znów wizyta u projektanta. Mam nadzieję, że już ostatnia i że już nic nowego nie wymyślę.

Co do sprzętu to my kupujemy w inoxie, ale do zabudowy. Lodówkę mam wolnostojącą, więc zostaje. Mikrofalkę mam też wolnostojącą, ale też w inox.

Piec będzie do zabudowy, zmywarka też (tu chcę zintegrowany panel)