Olivka 11.07.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Kupiłam własnie działke i chciałam ją ogrodzic, dowiedziałam sie jednak ze potrzebne jest na to pozwolenie...czy to prawda? czy jest mi potrzebna mapka geodezyjna z nasienionym ogrodzeniem?Bardzo prosze o odpowiedzi... Z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.07.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 witajto nie dokońca prawda. wszystko zależy od tego jakie ogrodzenie chcesz postwić i z kim graniczysz.1. ogrodzenia do wys. 2,20m i pomiędzy sąsiadami nie wymagają ani zgłoszenia ani pozwolenia na budowę2. każde ogrodzenie od jakiejkolwiek drogi publicznej wymaga zgłoszenia (krótkie pismo + szkic sytuacyjny na mapce + krótki opis ogrodzenia) do właściwego urzędu (starostwo, urząd miasta)3. ogrodzenia powyżej 2,20 wymagaja zgłoszenia do urzędu (niezależnie z kim graniczysz) a w niektórych przypadkach pozwolenia na budowę (gdy jest bardzo skomplikowane).Poczytaj art. 30 ust. 1 pkt. 3 Prawa budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.07.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ...i dodam tylko, że ważny jest też rodzaj konstrukcji ogrodzenia ( oczywiście od frontu ).PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts