Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Liroy Mer.... do prychologa !!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pattaya, w marktach drogo.

Toż tam towar raczej z dolnej półki, taki sieciowy jak ja mówie.

A np. żarówki te energooszczędne sa na wyprzedaży w dobrych cenach.

Ostatnio 9W po 0,99 zł a 11W po 1,49 zł były w NOMI. I świecą już z miesiąc i jeszcze się nie spaliły - rewelacja !!

Ja zaopatruje sie w materialy tylko w marketrach i akurat obsluga jest extra nic do nich nie mam. Ceny sa duzp tansze niz na skladach. A twoar wcale nie jest wybrakowany.

A ja robię inaczej. Dzwonię i pytam jaka jest cena w 2-3 marketach i z tą ceną jadę do dwóch składów oddalonych od mojej budowy o ok. kilometr.

Potem dostaję lepszę cenę (zawsze) i kupuję w tych składach - działa od roku niezawodnie.

Pozdrawiam

PS.

Oczywiście nie wszystko da radę kupić w składach "obok" i czasami też kupuję w Castoramie czy Liroyu.

Powiem szczeze ze na poczatku budowy przerabialem temat ze skladami i powiem tak w skladzie dostawalem upusty, ale nawet po upuscie ceny byly drozsze lub takie same jak w Liroyu. Wiec stwierdzilem ze nie ma sensu jezdzic od skladu do skladu. Teraz jade w jedno miejsce i kupuje zawsze co potrzebuje. Podam np ze cement w Liroyo jest po 320zł za tone nieznalazlem nigdzie lepszej oferty.

Płytki które były w promocji kupiłem bez promocji w hurtowni o prawie 14 zł taniej (za m2) niż w Leroy'u. Czekać miałem tydzień i tyle czekałęm...

:D Akurat z płytkami mam odwrotne doświadczenia. Zamówiłem w "salonie łazienek", który reklamuje się hurtową ceną dla detalistów płytki na podłogę. Wpłaciłem zaliczkę, czekałem 3 dni, przy odbiorze uśmiechnięta pani zwróciła mi jeszcze uwagę, że na te płytki jest promocja i odliczyła 10% rabatu. Towar wziąłem, podziękowałem, kafelkarz płytki ułożył, pojechałem do Castoramy i szczęka mi opadła... Te same płytki, naprawdę te same! (nie jakiś II gatunek) które kupiłem po wszystkich promacjach i upustach za 52 zł, w Castoramie były po 43 zł...

Rafalek niewiem czy wiesz ale jesli kupisz jakis towara, a w innym sklepije taki sam towar jest tanszy ( towar musi byc tej samej firmy i tego samego gatunku), bierzesz oferte cenowa z tego sklepu na ten towar wracasz do Leroya i oni zwracaja Ci podwójna róznice ceny. Warunek jest taki ze musisz to zrobic do 7 dni od daty zakupu. Ja mialem tak z pila kupilem w Leroyu pile spalinowa i taka sama byla o 60 zł tansza w Castoramie wziolem od nich oferte cenowa i w Leroyu zwócili mi podwójna róznice ceny.

... i jeszcze jedno! Nawet gdy Ci zostanie 1 płytka to w markecie możesz ją zwrócić. Podobnie w przypadku, gdy braknie Ci jednej- możesz bez problemu kupić. W innych gescheftach mogą Ci ewentualnie zrobić łaskę (acz niechętnie) i przyjąć lub sprzedać wspaniałomyślnie 1 karton...

Dobieranie płytek jest niekiedy pewnym nieporozumieniem. Ta sama płytka, ten sam kolor, a jednak nie ten sam. Gdyy zostanie mi 1 do kilku płytek to na pewno nie biegnę ich oddać bo to jest nieopłącalne. Staram się mieć zawsze kilka na zapasie i jak życie pokazało jest to całkiem dobre rozwiązanie. Niekiedy po 1-2 latach trzeba z różnych powodów wykuć jakąś (pęknie przy wierceniu lub coś w tym stylu).

Jest jeszcze inna sprawa. W Marketach sprzedają to co mają. Ja potrzebowałem 5 rodzajów płytek. W żadnym markecie nie dostałęm wszystkich na raz. A w hurtowni bez kłopotu. Jak mam jeździć po całym mieście to trzeba by do cen doliczyć i mój czas którego mam ciągły deficyt i pieniądze na paliwo.

A tak jeszcze w pstawie ilości - jak może zabraknąć lub zostać karton płytek? Karton to najczęściej ponad 1m2 - to duża powierzchnia...

Ja bym od razu poszukała szefa bezczelnego typa :evil:

Widzisz, co z kierownikiem? Co najwyżej bym sobie pogadał, a zostałem zrobiony w konia "bez odwrotu", bo jeśli wysłali tira i nie wiadomo kiedy będzie, to choćby zwolnili tego pracownika i tak mi nie ulży. Zresztą nie lubię nikomu robić krzywdy.

Moje potyczki z marketami zakończyły się przy wyborze płytek.

Mniej więcej tak wybrane płytki zostały zamówione w markecie budowlanym. Miały być za tydzień. W międzyczasie rozglądaliśmy się w innych sklepach i takie zame płytki z Ceramiki Paradyż kosztowały 30% TANIEJ ! A TAM BYŁA PROMOCJA. Co za durne słowo. Pojechałem więc do marketu i mowię jak jest, a oni że towar zostanie dowieziony i już. No to ja na sklepie przyskrzyniłem Dyrektora marketu i mówię jak jest, a on że to nie jest możliwe aby jakiś sklep miał taką cenę itp... Ale płytek w mwrkecie nie kupiłem.

Zadziwiacie mnie z tym uwielbieniem marketów.

Sprzedają towar masowy,pospolity,kiepskiej jakości.

Oferta ograniczona-nic na zamówienie.

Wiedza sprzedawców nt towaru równa zeru.

Ceny sa duzp tansze niz na skladach. A twoar wcale nie jest wybrakowany.

To się kolego bardzo słabo targujesz.

Jeżeli jest tak rewelacyjnie w tych marketach,to czemu nie kupuje tam żadna firma budowlana,żaden deweloper?

Bo drogo?

Bo towar kiepski?

Trzeba pamiętać aby w „superhiper makietach” zawsze sprawdzać co jest w opakowaniu !

Ja kupiłem w Liroyu jarzeniówkę do akwarium za 27 zł , a w środku opakowania była zwykła jarzeniówka za 3 zł ! Zobaczyłem to dopiero w domu jak montowałem, miałem wielka ochotę te jarzeniówkę komuś w du.. wsadzić :evil: .