Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

akcesoria do kuchni i gadżety kuchenne

monig

Recommended Posts

Może ktoś podpowie gdzie w Wa-wie kupić:

- kosz na śmieci wolnostojący do szafki 60. W Ikei wybór znikomy, male rozmiary i jeden kolor (granat). Czytałam wątek o koszach na forum - lecz niewiele mi pomógł.

- wkłady do szuflad na sztućce (widziałam tylko białe a wnętrze szafek mam w brązie),

- kosz na bieliznę w rozsądnej cenie (do 180 zł)

- odbojnik przeźroczysty na ścianę lub inny mało widoczny (ściany mam w beżu)

- dywaniki podłogowe do łazienki (najlepiej w kolorze ciemnego brązu i szarości)

Może ktoś zna jakieś sklepy, które mają większy wybór takich rzeczy?

Monig

• Odpowiedzi 414
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może ktoś podpowie gdzie w Wa-wie kupić:

- kosz na śmieci wolnostojący do szafki 60. W Ikei wybór znikomy, male rozmiary i jeden kolor (granat). Czytałam wątek o koszach na forum - lecz niewiele mi pomógł.

- odbojnik przeźroczysty na ścianę lub inny mało widoczny (ściany mam w beżu)

Może ktoś zna jakieś sklepy, które mają większy wybór takich rzeczy?

Monig

Duzy wybór koszy i sortowników widziałem w TTW Opex przy Galerii Mokotów. Ale to nie tania sprawa

Beżowe odbojniki o dwóch srednicach ( chyba 3 i 5 cm) w ksztalcie poduszeczki widziąłem w Casoramie. Przyklejane do sciany.

Dziękuje za odpowiedź. Zobacze na domaniewskiej.

Beżowy odbojnik widziałam - jeśli nic lepszego nie znajdę to będzie właśnie ten. Słyszałam jednak, że można kupić odbojnik przeźroczysty liczę że ktoś wie gdzie.

Bardzo fajne kosze na bieliznę miało Bo concept - ale jak mnie poinformowano nie ma już ich w sprzedaży.

W Hebanie zamawiałam fajne uchwyty. Ogólnie sklep warty polecenia lecz dla osób które mają dużo czasu. Na większośc rzeczy trzeba czekać i jechać ponownie po ich odbiór - często nie mają tego w magazynach.

Do tematu załączam - gdzie w Wa-wie oprócz Jysk kupić porządne i w dobrej cenie dywaniki łazienkowe i ręczniki (byłam w Klifie i Jupiterze może widzieliście gdzieś jeszcze?) i deskę do prasowania (zwykle wzory na nich są brzydkie, a ja wolałabym jeden i spokojny kolor). Na dniach przeprowadzka stąd tyle do kupienia.

Byłam w Powsinie w sklepie z meblami kolonialnymi - jest na co popatrzeć. Nabyłam bambusowe podstawki pod naczynia. Kosze na bieliznę z liści czegoś tam niestety w cenach od 285 - 400 pln, wkład do szuflady na sztućce (mały) 165 pln.

Nowoczesny kosz na bieliznę jest w Bo concept w Jankach - z cieniutkiej siatki metalowej z czarną pokrywą - w cenie 186 zł.

Ręczniki i pościel można zobaczyć np. w Meble Agata na parterze.

A propos - jak sie ma "Meble Agata" do dawnego Waltera? Ceny byly nie z tej ziemi - ale mieli piekne rzeczy i marzylo mi sie, ze kiedys zaoszczedze sobie na taki krysztalowy zyrandol! :wink:

A tak na powaznie, byl wybor i byla jakosc. Za kazdym razem jak jestem w Polsce obiecuje sobie, ze zajrze do Agaty i porownam, ale jakos do tej pory sie nie udalo.

Nie byłam w Walterze więc nie mogę porównać. W Agata Meble są zarówno meble z wysokiej półki cenowej - komplecik za 19 000 (tzw. biedniejsza wersja mebli z Hebana) ale też sporo mebli w średnich cenach - przeceniony komplet skórzanych mebli (ecru) ok 6000. Spory wybór kanap, krzeseł i stołów. Jest też firma Witek - z porcelaną.

Ceny akceptowalne ale można wybrać w innych miejscach ładniejsze i tańsze kanapy np. MTI Furninova. Byłam raz i chyba ostatni - nic dla siebie nie wybrałam.

Ładne są tam ręczniki głównie importowane - ale nie tanie.

Pozdrawiam