Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

akcesoria do kuchni i gadżety kuchenne

monig

Recommended Posts

• Odpowiedzi 414
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mozna kupować sukcesywnie. Czasem znajomi, rodzina chcą nam sprawić prezent wiec moze to byc podpowiedzią.

Temat wątku nie okresla, że maja to być tanie akcesoria do kuchni.

A gadżety cieszą zazwyczaj nie tylko funkcjonalnością ale też wygladem :wink:

Kiedyś kupiłam sobie parowar i grill elektryczny z myślą o odchudzaniu :oops:

Oczywiście z odchudzania nic nie wyszło, ale sprzęty bardzo się przydały w czasie remontu, dy kuchnia była nieczynna. Mieso na grill, obok parę pieczarek, a w parowarze ziemniaki i np. brokuł. Obiad gotowy.

Lubię też mój osączacz (hehe chyba tak sie to nazywa) do sałaty. Polecam tym, którzy dużo jej jedzą.

Ja ostatnio zakochałam się w naczyniach i przyborach tupperware. Są rewelacyjne, tylko trochę za drogie.

Ostatnio kupiłam dzbanek, w którym w pół godziny "ugotuje" się kompot z surowych owoców - wystarczy owoce zalać wrzatkiem, zamknąc i gotowe. Mam też miskę do ciasta drożdżowego - zero wysiłku, wystarczy wymieszac skladniki i zamknąć miskę - nie trzeba wyrabiac. Oj mogłabym tak bez końca....

Ja ostatnio zakochałam się w naczyniach i przyborach tupperware. Są rewelacyjne, tylko trochę za drogie.

Ostatnio kupiłam dzbanek, w którym w pół godziny "ugotuje" się kompot z surowych owoców - wystarczy owoce zalać wrzatkiem, zamknąc i gotowe. Mam też miskę do ciasta drożdżowego - zero wysiłku, wystarczy wymieszac skladniki i zamknąć miskę - nie trzeba wyrabiac. Oj mogłabym tak bez końca....

przejrzałam ich stronkę, ale nie wiem która to ta miska do ciasta..

napisz ktora konkretnie :)

Zestaw do garnirowania

mam pytanie gdzie kupiłaś to cacuszko i jaka cena :-? Zawsze o czymś takim marzyłam 8) :wink:

Małgosiu rzuć okiem na allegro

http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=zestaw+do+garnirowania

Cena około 30 zł. Ja kupowałam na pasażu w jakimś markecie na stoisku berghoffa, ale już jest zlikwidowane. Zresztą rozejrzyj się po marketach w Twojej okolicy, czasami na pasażach są stoiska z takimi akcesoriami.

no przepraszam za opóźnienie, zaczęłam odpisywać 2 godziny temu, ale mnie coś od kompa oderwało :evil:

Kasia265 skoro "mogłabyś tak bez końca.." :D to bardzo proszę podziel się z nami swoimi pomysłami :)

W końcu takie akcesoria znajdują się kuchni, a to też wnętrze, więc chyba jesteśmy w dobrym wątku :)

Ale w większości ich misek ciasto samo sie robi

Ja tam nie ufam sprzętom w których coś się robi samo... A juz gotowanie kompotu bez doprowadzenia do wrzenia to dla mnie jakiś absurd.

Tez mi to przyszlo do glowy.

Z tym ciastem robiacym sie samo, to z lekka naciagane. Tesciowa kupila sobie takie "cudo" do wyrabiania ciast drozdzowych (raczej jej wcisneli), jak zobaczylam to "wyrobione" ciasto, to wygladalo jak nie do konca wyrobione. Zdecydowanie wole robota kuchennego.

Kasia265 skoro "mogłabyś tak bez końca.." :D to bardzo proszę podziel się z nami swoimi pomysłami :)

W końcu takie akcesoria znajdują się kuchni, a to też wnętrze, więc chyba jesteśmy w dobrym wątku :)

Proszę bardzo:

Szef kuchni - pewnie wiele z Was znają to urzadzenie, ja nie wyobrażam sobie życia bez niego. Placki ziemniaczane to teraz przyjemność, a i sałatki robi sie szybciej, świetnie szatkuje warzywa.

http://zdjecia.swistak.pl/04/084/4084083_1_b.jpg

Mix-max - kawka z wysoka pianką, prawie taka jak z porządnego ekspresu. Poza tym robię w tym pojemniczu wszelkie sosy i zaprawki do zupy.

http://zdjecia.swistak.pl/02/428/2428583_1_b.jpg

Stolnica - prawie nie trzeba podsypytać ciasta mąką, nie klei się, a do tego blat się nie niszczy. Stolnica ładnie przywiera do blatu, nie przesuwa się, a po zakończeniu pracy łatwo ją umyć i schować - zwija się w rulonik, dlatego zajmuje mało miejsca

http://www.tupperware.pl/images/D05_new_rdax_200x143.jpg

Mam tez maselniczke - masło stoi tydzien czasu na blacie kuchennym i nie jałczeje, a schowane do lodówki nie twardnieje i daje się łatwo smarować

Obieraczki tez mają świetne. Teraz choruje na szklarnię - plastikowy pojemnik, w którym rzodkiewka nie wysycha nawet przez 2 tygodnie, szczypior nie więdnia, owoce i warzywa bardzo długo utrzymuja świeżość.