Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

akcesoria do kuchni i gadżety kuchenne

monig

Recommended Posts

najpierw trzeba ją poszatkować grubo, dopiero potem mieści się w "szatkownicy" :wink:

Wcale nie, kroi się na kawałki, takie żeby wlazły do tego "komina" w przystawce. A bęben się zakłada ten do krojenia w plastry (na obrazku pierwszy stojący z lewej).

więc jeśli mam kroić i potem szatkować i myć wszystko i rozkładać i składać, wolę nożem poszatkować :D

też tak myślałam ale bardzo sprawnie to idzie. wiadomo ze do jedej marchwi to szkoda to wyciągać :)

Mnie się dla główki kapusty opłaca:) Poza tym nie ma aż tak dużo do mycia, tylko przystawka i bęben, a rozkładanie i składanie jest banalnie proste.

• Odpowiedzi 414
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No :lol:

W moim Fagorze wołowinę gotuję 15-30 minut do miękkości (zalezy od kawałków). Golonka gotowała sie 25 minut i odeszła od kości :o To naprawdę fajna rzecz. Obniża zużycie prądu i to znacznie podczas gotowania. Gotuje się na najniższym punkcie i bardzo krótko :lol: Będziesz zadowolona :lol:

http://www.zelmer.pl/gfx/zelmer/oferta_produktowa/pl/ikony/158/glow.jpg

A jak się w tym szatkuje kapustę :o

Moja wyobraźnia zawodzi :lol:

W drugim rzędzie pierwszy po lewej metalowy bęben do szatkowania w plastry. Kroisz kapustę w ćwiartki lub ósemki, żeby się w gardzieli szatkownicy mieściła i szatkujesz :)

Dziś zakupiłam szybkowar, taki podówjny w dobrej cenie.

Teraz tylko instrukcja obsługi i jazda :D

A jaki i w jakiej cenie?

Zastanawiam się nad pojemnością :roll:

Chyba jakiś większy, tak profilaktycznie :wink:

Większe są o tyle fajne, że można gotować na parze, bo się mieści. Taka wołowina z szybkowara ugotowana na parze. Mniamniuśna. Ja mam taki podwójny. Dwa garnki jedna pokrywka.

też mam taka miskę, pomijając fakt, ze sie z niej nie chlapie, to jednak ja muszę robic ciasta. Same nie chcą się robic... :lol:

A moim ukochanym sprzetem kuchennym jest blender Brauna z pojemnikami do szatkowania i kruszenia lodu.

A po co Ci pokrywka jeszcze jedna?
No bo to są w sumie dwa garnki, ale mają wspólną pokrywkę :roll:

Tak to wygląda

http://images49.fotosik.pl/62/891207853bccead4.jpg

http://images50.fotosik.pl/62/ad2e275bcc7394ac.jpgMa też taką tackę do gotowania na parze, która robie też za tarkę.

Koszt 299zł