Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZAŁATWIALIŚCIE SPRAWY W URZĘDACH??

Recommended Posts

Ja od grudnia 2004. Nie było planu zagosp., dodatkowo mam dużo drzew do wycinki. Poza tym niedawno pani zajmujaca sie moja sprawa byla 2 tyg. na urlopie, potem wrocila na kilka dni i... złamała nogę. Ma zwolnienie do 20.07. Ale generalnie mam realną szanse miec pozwolenie pod koniec lipca. Czyli w sumie to będzie 8 miesięcy prawie... :/.

Słuchaj 9 miesiac to chyab lekka przesada. TO strasznie długo

Kobiety w macierzystej gminie mają takie stwierdzenia w d... Na moj uwagę, gdy po 8 miesiącach odbierałem WZiZT, że to chyba trochę za długo trwało biorąc pod uwagę KPA, urzędnik wyjaśnił mi :-? że należy się cieszyć bo w innych miastach po 2 lata czekają :evil: Bez komentarza.

Zażalenie miałem już w ręku ale złośliwość ludzka nie zna granic, chcę mieć spokojną budowę bez inspektora co miesiąc.

ja na WZiZT czekalem 3,5 m-ca nie bylo planu przestrzennego a pani w urzedzie byla w stanie zrobic jedne WZ na dzien coby sie nie przemeczyc ...potem projektantka sie glizmala ze wszystkim .. ogolnie zlozylem wniosek o WZ na poczatku lutego w nadziei ze do zimy bede mial SSO a w polowie grudnia dostalem pozwolenie na budowe ...

podzial dzialki trwal ok. 7 miesiecy - opieszaly geodeta, a w urzedzie na pozwolenie czekalam 3 tyg, na wypisy ok. 2-3 dni, w elektrowni ok. 2 tyg- bo wypadly akurat urlopy i nie bylo komu pracowac, gazownia ok. 1 m-ca. Zatwierdzanie projektow gazociągu i wodociagu w gminie a takze podlaczen do domu rowno miesiac, a samo przygotowanie projektow i uzgodnienia ZUD ok 3 m-cy.

• 4 weeks później...