Gość 14.11.2002 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 Zastanawiam się jakie zastosować nadproża w budowanym domu. Projekt nic na ten temat nie mówi, a do wyboru jest co najmniej kilka. Zastanawiałem się nad naprożami Wienerbergera, ale są jeszcze typu L, U, no i tradycyjne - zbrojony beton przygotowywany na budowie. Poza tym część okien jest z łukiem, więc i tak będzie chyba trzeba nadproża dla tych okien przygotowywać na budowie. Co polecacie? Będę budował z Maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 15.11.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Ja mam w domu nadproża wykonywane na budowie. W przyszłym roku robię rozbudowę i szef ekipy, która będzie budować też poleca tradycyjne zbrojone nadproża. Mówi, że i tańsze i lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 15.11.2002 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Ja tez mam nadproza przygotowane na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młody 15.11.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Hej anonimowy Formy do okien lukowych budowlancy wykonali na budowie. Musze powiedziec, ze bardzo sprawnie im sie to udalo. Wszystkie o takich samych rozmiarach idealnie rowne. Obawialem sie,ze cos ,,skopia,, ale jest o.k .Teraz sciana zewnetrzna fajnie wyglada, jak na budynkach przedwojennych z oknami lukowymi. Nadproze wykonane jest z cegiel. Dokladnie nie wiem jak takie nadproze sie nazywa. Ale wyglada efektownie. Tak na marginesie to w domu wszystkie otwory drzwiowe i okienne w scianie zewnetrznej sa z lukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts