wojtek_f 12.07.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Witam, "topografia" łazienki wymusza na mnie ustawienie wanny na środku łazienki. Mam zamiar zamontować wannę eliptyczną. W związku z tym mam pytanie, czyktoś ma już jakieś doświadczenia z takim rozwiązaniem, na co zwracać uwagę, gdzie montować kran, odpływ, czym obudować itp. itd... Aha - wanna generalnie stanowi tylko "dodatek" z rzadka używany, bo przewidziana jest też kabina. Z góry dzięki, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 13.07.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 wczoraj kupowałem wyposażenie do łazienek i dowiedziałem się, że:- wanny akrytlowe nie mają generalnie otworów na istalację baterii. Próby wycinania tych otworów nie zawsze się powodzą (akryl pęka)- obudowa wanny wykonana z akrylu jest mało "sztywna", a więc wannę akrylową lepiej obudować glazurą. Może być ta sama co na podłodze (tnie się ją w wąskie paski) lub można położyć specjalne elastyczne paski na których są małe płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_f 11.12.2005 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 pytanie rzuciłem już dawno, ale problem pozostał... więc ponawiam - czy ktoś ma już podobne doświadczenia ??? (wanna na środku łazienki). Pozdrowienia,Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 13.12.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 pytanie rzuciłem już dawno, ale problem pozostał... więc ponawiam - czy ktoś ma już podobne doświadczenia ??? (wanna na środku łazienki). Pozdrowienia, Wojtek Mam doświadczenia b. dobre, ale wymaga to raczej większej łazienki (a pisałeś,że masz problemy z miejscem). Moja wanna jest właśnie owalna, z akrylu, obudowana płytkami łączącymi się w kompozycję z podłoga i ścianami, w pobliżu jednego końca obudowa przechodzi w niewielki murek z którego wychodzi bateria 3-otworowa (myślałem też o 4 otworze z ..np.piwem? ) Pozdrawiam rafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 14.12.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 widziałem taką łazienkę z wanną pośrodku w TV. Super cacko. A woda do niej lała się z sufitu !!! Efekt piorunujący. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel237 14.12.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Mam doświadczenia b. dobre, ale wymaga to raczej większej łazienki (a pisałeś,że masz problemy z miejscem. Moja wanna jest właśnie owalna, z akrylu, obudowana płytkami łączącymi się w kompozycję z podłoga i ścianami, w pobliżu jednego końca obudowa przechodzi w niewielki murek z którego wychodzi bateria 3-otworowa (myślałem też o 4 otworze z ..np.piwem? ) Pozdrawiam rafgam rafgam masz jakieś fotki tej swojej łazienki ciekawy jestem efektu wizualnego, oraz czy jest to funkcjonalne i jaka powierzchnia łazienki jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 14.12.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Nie mam takiej łazienki o jakiej piszesz, ale nasuwa mi się jedna sprawa: syfon czyszczony od góry, bo inaczej raczej trudno będzi się do niego dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 14.12.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 rafgam masz jakieś fotki tej swojej łazienki ciekawy jestem efektu wizualnego, oraz czy jest to funkcjonalne i jaka powierzchnia łazienki jest potrzebna Postaram się wrzucic zdjęcie może po nowym roku, jak trochę odsapne od roboty . Jeśli wanna nie musi być całkiem na środku (np. "wychodzi" z rogu łazienki) to przy swobodnym obejściu wokół wolnego brzegu wanna z kabiną, podwójną umywalką i bidetem i wc zmieści się już na kilkunastu metrach (w trakcie budowy rozpatrywałem różne koncepcje wielkości łazienek i ich wyposażenia). pzdr rafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_f 18.12.2005 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Lazienka nie jest taka znowu bardzo mala... ale ta "koniecznosc" wanny posrodku wynika ze skosów i drzwi - po prostu gdzieś indziej się nie mieści... Kolejne pytanko - czy taka wanna musi być "podwyższna" czy tez cały osprzęt (syfon itp) są jakoś zagłębione w podłogę? Z doświadczenia - czy kran lepiej mieć z dłuższego boku czy w stopach (albo głowie - zależy jak ktoś się położy...) Pozdrawiam,Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts