Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Senser

--------------------------------------------------------------------------------

Muszę się z wami podzielić jednym spostrzeżeniem...

Za każdym razem jak rozmawiam ze swoimi wykonawcami, znajomymi którzy raczej nie korzystają z Internetu (ale nie zawsze) a już na pewno nie z tego forum to na to ile ja chcę czy dałem wełny (20 cm pow. mieszkalna poddasza, oraz 15 cm cała połać dachowa) to na te 20 cm robią:

Po czym ja na ich " ", mówię że to co ja daje to jest i tak dolna półka tego co potrafią dawać inni

No i nie trzeba daleko szukać...już w tym wątku ujawnili się co dają 25 cm a i znam takich co dali 30 czy nawet 35 cm

No kurde, nie wiem o co chodzi...mój wykonawca od GK na poddaszu powiedział, że nawet u siebie od tej zimniejszej strony dał 10 cm (!!!) Unimaty i mu to starczy...

No zauważam poważny roźdzwięk pomiędzy tym co jest standardem tu na forum....a "na ulicy"...

Kiedy mówię hydraulikowi, że chcę zasobnik CWU z anodą tytanową to on mówi: "znów kombinujesz" bo praktycznie z magnezową nic się nie dzieje...

No coś w tym jest

Co w tym jest? Murator proponuje jakis standart i to kwestia wyboru (a w szczegolnosci kasy),czy rownamy do niego . Mam na mysli miesiecznik, a nie forum. Wiele opini opiera sie na przeczytanych w "Muratorze" i stad rodza sie rady np. ze 20 cm welny to za malo i min. to 25cm. etc.

https://forum.murator.pl/topic/36822-ocieplenie-poddasza-pro%C5%9Bba-o-rad%C4%99/page/3/#findComment-755290

co w tym jest? Murator proponuje jakis standart i to kwestia wyboru (a w szczegolnosci kasy),czy rownamy do niego . Mam na mysli miesiecznik, a nie forum. Wiele opini opiera sie na przeczytanych w "Muratorze" i stad rodza sie rady np. ze 20 cm welny to za malo i min. to 25cm. etc.

Ano to w tym jest...że tak jest

https://forum.murator.pl/topic/36822-ocieplenie-poddasza-pro%C5%9Bba-o-rad%C4%99/page/3/#findComment-755831