mack 12.07.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 czy to dobrze wylewać łąwy w taki upał? Kiedy je polewać wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 12.07.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A masz wybór kiedy wylewać ławę. Pewnie że lepiej jak nie ma upału, ale ekipa cię zagryzie jak jej to powiesz. Wileu robi w upały i jakoś to stoi. A kiedy polewać - jak beton stężeje tj straci swoją plastyczną konsystencję.To co ci proponuję to przypilnowanie peknięć ławy nad prętami zbrojeniowymi. Ekipa powinna je na bieżąco zaklajstrować zanim beton stężeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.07.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Polewać wodą min. 3 x dziennie, min. 7 dni , im dłużej tym lepiej. Po wylaniu przykryć folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 13.07.2005 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 No cóz, od poniedziałku temp. spada o jakieś 5C. Może warto poczekać. Albo lać w piatek, w sobotę i niedzielę ma być pochmurno i deszczowo. Przynajmniej pierwsze 2 dni bedzie spokojne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 13.07.2005 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Nie masię co stresować - w słoneczny dzień osłonić przed słońcem np. matami , podlewać po kilku godzinach gdy beton stężeje i woda nie \będzie wypłukiwać skłądnikó - w dni deszczowe osłonić folią - ta sama zasada - ochronić przed wypłukiwaniem... Do ochrony przed słońcem często stosuje się np. taki wynalazek http://www.cyfral.pl/plantex/produkty.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 13.07.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Ławy fundamentowe można wylewać. Po wylaniu należy "pielęgnować" beton. Ja w taki upał zalewałem strop. To większe wyzwanie jak ławy. Dobrze podlewałem i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 13.07.2005 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 cholera chyba spadł deszcz po 3,5 godzinach - anie moge pojechać i sprawdzić czy beton zdążył stężeć - czy ktoś może mnie uspokoić że po 3,5 godzinach w upale (31 st w cieniu) beton na tyle stężał że deszcz go nie uszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 13.07.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 cholera chyba spadł deszcz po 3,5 godzinach - anie moge pojechać i sprawdzić czy beton zdążył stężeć - czy ktoś może mnie uspokoić że po 3,5 godzinach w upale (31 st w cieniu) beton na tyle stężał że deszcz go nie uszkodzi W takiej temperaturze już na tyle powinien być t"twardy" ,że nic się nie stanie - dziękuj za deszcz - 31 stopni bez ochrony nie służy betonowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts