mack 12.07.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 etap fundamentów to chyba dobry moment na wykoanie takiego przepustu. Czytałem że czerpnia powietrza przebiegająca w gruncie może służyć jako oziębianie powietrza latem i ogrzewanie zimą.Czy ktoś robił taką czerpnie na etapie gundamentów. Jaką dać średnicę rury i jak ją prowadzić - myślę że chyba lepiej pod fundamentem.Ogólnie sądzę że jak najwięcej przepustów należy prowadzić pod fundamentem aby potem nie przebijać się przez ścianę fundamentową - głównie chodzi o trudności z izolcają przeciwwodną przepustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 12.07.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Taka czerpnia to pewnie ze 25cm srednicy - pod chudziakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 12.07.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Tj chudziakiem od ławy a nie od podłogi na gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 13.07.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 u sąsiada widziałem że doprowadzenie powietrza było wykonane w posadzce ( we wylewce ) , na chudziaku ułożony prostokątny kanał z tworzywa tak na oko szeroki na 20 cm , wysoki na około 8 cm , schowany w warstwie styropianu i potem zalany wylewką , wyprowadzenie przez ścianę na zewnątrz budynku, a więc nie było przepustu we fundamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 13.07.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Ale z kontekstu wypowiedzi macka wynika, że chodzi mu o GWC.Czyli rura głęboko w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 13.07.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Ale z kontekstu wypowiedzi macka wynika, że chodzi mu o GWC. Czyli rura głęboko w ziemi OK, SORY CZYTALEM KILKA WĄTKÓW NA RAZ I SIĘ POMIESZAŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts